13/01/2018 – Les Costumés de Venise 2018

Zaterdag 13 januari was het zover, ons eerste event. Wim, één van onze leden, wou “Les Costumés de Venise” voorstellen als event. Dit leek ons zo leuk, dat we er direct een officieel evenement van gemaakt hebben.

13:15 verzamelen aan het station. Daar stonden ze dan, een groepje vrijgezellen. Ongeveer een 10-tal om te starten, dit aantal zou gedurende het event aandikken tot een 25-tal. Nadat sommigen een wafel nuttigden bij de mobiele wafelbakker aan het station en er ook in slaagden om hem lid te maken van onze groep, startte de wandeling richting de markt. Na de nodige groepsselfies en sfeerfoto’s werd de carnavalstoet een eerste keer opgewacht ter hoogte van de Dijver, tussen de bomen, naast het water. We hadden wat geluk, de stoet moest wachten om over te steken, waardoor sommige carnavalisten extra tijd konden nemen voor de nodige foto’s. De volledige stoet werd een tweede keer opgewacht in de Nieuwstraat. Daar lag het tempo van de stoet wat hoger, maar de aanwezigheid van kindjes in ons gezelschap zorgde er wel voor dat we net dat tikkeltje extra tijd kregen.

Na de stoet, en het trotseren van de koude, was het broodnodig om iets te drinken. Omdat we met zo’n grote groep waren en eigenlijk nergens gereserveerd hadden, werd besloten een lokale, iets rustiger locatie aan te doen: de brasserie in site oud Sint-Jan. Ok daar hadden ze echt geen groep van 25-man verwacht en het feit dat we wat tafels bijeen aan het zetten waren konden ze ook maar matig appreciëren, maar aan de andere kant is hun dagomzet vermoedelijk verdubbeld in de tijd dat wij daar waren.

De drankjes waren op, sommigen een wafel. Chips waren er helaas niet, helaas volgens sommigen van onze leden. De enige mogelijkheid was een maxi-pack kopen van 2kg, maar dat was er net wat over. Tijd voor de avond nocturne, waarbij alle carnavalisten nog eens extra op een podium paradeerden en voorgesteld werden. Mooie kostuums verdienden net dat tikkeltje extra aandacht. En verdiend was het wel, chapeau voor die mensen hun inzet om jaarlijks een nieuw te ontwerpen.

De avond werd afgesloten met een etentje in de Tuf Tuf brasserie. Spaghetti of stoofvlees waren enorm welkom na dit geslaagde eerste event.

Wil je de dag nog eens beleven? Filmpje

[robo-gallery id=”3513″]