‘Avondmensen kunnen hele zomer last hebben van verzetten van de klok’

De klok gaat komend weekend weer een uur vooruit. Voor sommige mensen leidt dit jaarlijks tot slaaptekort en kan het zelfs vervelender zijn dan een jetlag. Zeven vragen over de verschillen tussen het jetlag- en het zomertijdeffect aan chronobioloog Marijke Gordijn.

girl sleeping

Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Een uurtje minder slaap is toch niks vergeleken met een echte jetlag?

“Zo’n uurtje schuiven met de tijd lijkt niet veel, maar bij een jetlag is het voor je interne klok vaak makkelijker om zich aan te passen dan bij de zomertijd. Dat komt doordat bij een vliegreis niet alleen de tijd, maar ook de licht-donkercyclus op de plek van bestemming verandert.”

En bij de zomertijd niet?

“Nee. We moeten een uur eerder op dan de dag ervoor. Volgens je interne klok is het nog te vroeg om op te staan. Dat wordt bevestigd doordat het buiten nog donker is. We noemen dit ook wel ‘sociale jetlag’.”

Hoe werkt dat dan?

“Ons interne ritme loopt net iets achter bij het dagritme van 24 uur. Dat is niet erg, want de hoofdklok wordt steeds gelijkgezet door prikkels van buitenaf, waaronder daglicht. Daglicht in de ochtend zorgt ervoor dat er allerlei signalen naar de hersenen worden gestuurd waar verschillende processen op gang komen.”

“Zo zijn we in staat om onze hoofdklok in de pas te laten lopen met de natuurlijke afwisseling van licht en donker en kunnen we op tijd in slaap vallen en wakker worden.”

Wat gebeurt er als we dat ritme verstoren?

“Als we intercontinentaal vliegen is de hoofdklok redelijk snel op orde: die loopt, afhankelijk van het aantal tijdzones dat je doorkruist, na een dag of wat alweer gelijk met het ritme van de wereld om je heen.”

“De jetlagklachten worden veroorzaakt doordat de kleinere klokken – die de maat aangeven in onze spieren, lever en darmen – en onze hoofdklok niet meer goed op elkaar zijn afgestemd. Sommigen doen er veel langer over om weer in de pas te lopen, anderen verschuiven sneller.”

En bij de zomertijd?

“Bij de zomertijd heeft ook de hoofdklok moeite zich aan te passen omdat die door daglicht niet wordt gecorrigeerd. Sommige mensen kunnen er wel vier weken last van hebben. Vooral late types, de ‘avondmensen’, passen zich moeilijk aan. Zij slapen in ieder geval wekenlang te weinig door het verzetten van de klok, mogelijk zelfs de hele zomer.”

Wie hebben er nog meer last van? Kinderen en ouderen?

“Kinderen leven veel meer naar hun eigen interne klok in plaats van de wekker of een horloge. Dat ook zij last hebben van een ‘sociale jetlag’ komt doordat ze mee moeten in het ritme. Ze snappen niet dat ze plots een uur eerder naar bed moeten terwijl ze nog geen slaap hebben of wakker gemaakt worden om eruit te gaan. Maar in principe zijn ze flexibel.”

“Ouderen kunnen ook last hebben van de zomertijd. Ook van een jetlag trouwens en zelfs vaker van werken in ploegendienst. Hoewel het beeld van ouderen bestaat dat ze ’s middags vaak zitten te dutten, kunnen gezonde ouderen overdag minder goed slapen. Dat betekent dat ze slaap bijvoorbeeld niet kunnen inhalen na een nacht werken.”

Hoe erg is dat eigenlijk, een beetje slaaptekort?

“Of je er nu veel of weinig last van hebt, voor iedereen geldt dat de storingen die ontstaan in de synchronisatie van het interne ritme langdurig allerlei hormonen en lichaamsprocessen ontregelen én onze slaap verstoren. Daardoor kunnen gezondheidsklachten ontstaan, zoals overgewicht en suikerziekte, darm- en maagklachten en hart- en vaatziekten.”

Bron

Zo voorkom je een relatiebreuk tijdens quarantaine

De coronacrisis brengt veel teweeg. Het sluiten van scholen, horeca en sportverenigingen en een oproep aan iedereen om zo veel mogelijk thuis te werken. Hierdoor ontstaat er voor velen een situatie waar ze nog niet eerder in hebben gezeten. Namelijk: drie weken of misschien wel langer in huis met je partner.

pexels-photo-143580

Photo by Donald Tong on Pexels.com

Stressvol

Er zijn veel tips en tricks hoe je om kunt gaan met deze stressvolle periode. Zo kun je je storten op doe-het-zelven, schoonmaken, home workouts van je favoriete sportschool volgen, oefeningen om nader tot je partner te komen en allerlei andere leuke ideeën.

Doordat je 24/7 op elkaars lip zit, kan het wel eens voorkomen dat je je partner graag achter het behang zou willen plakken. Maar om te voorkomen dat het uiteindelijk tot een relatiebreuk leidt, deelt Laurie Mintz (hoogleraar psychologie en gediplomeerd sekstherapeute) graag advies.

5 tips

1. Plan tijd voor jezelf in

“In deze situatie, wil je ook wat tijd voor jezelf hebben. Plan dit van tevoren in en trek je even terug. Dit kan ervoor zorgen dat een deel van die onvermijdelijke spanning iets afneemt.”

2. Zoek een manier hoe je met de pandemie omgaat

“Als je alleen maar stress van het nieuws krijgt, neem dit dan ook op in je schema. Plan elke dag een tijd in dat je over het nieuws rondom het virus praat en vind een manier om hiermee om te gaan. Zorg er wel voor dat dit niet het enige is waar je over praat.”

3. Probeer nieuwe dingen

“Jullie brengen nu veel tijd samen door. Hoe leuk is het om nieuwe dingen uit te proberen? Denk aan een virtuele pubquiz, bordspelletje of zoek samen een serie om te kijken.”

4. Adem in, adem uit

“Haal een paar keer diep adem als je partner je op je zenuwen begint te werken. Stel jezelf de vraag of het de moeite waard is om erop in te gaan. En zo ja, doe dat dan met zorg, liefde en respect. Hou in gedachten dat je dichter bij elkaar wilt komen en dat je geen ruzie wil ‘winnen’.”

5. Zorg voor jezelf

“Wees lief voor jezelf. Ga naar buiten als dat kan, doe binnen wat oefeningen. Zoek een methodes die je stress verlichten!”

Bron

Maandhoroscoop april 2020

pexels-photo-2440079

Photo by Ian Beckley on Pexels.com

ram

In april ligt de nadruk op vitaliteit en levensvreugde, Ram. Dat merk je zeker op het werk waar je wel vleugels lijkt te hebben, zaken voor elkaar krijgt en kansen grijpt die jouw kant uitkomen. Met partner? De zon schijnt warm over jullie relatie en het familiale is hier nooit ver weg. Single? Alles is mogelijk. Hoe dan ook: de liefde, sterk en vanzelfsprekend, is van de partij en geeft je leven een nieuwe impuls. In jouw vriendenkring zit alles kits. Let op je financiën. De vaste en onverwachte kosten evenals die prijzige impulsieve aankopen, overtreffen je inkomsten.

 stier

Reken in april op een flinke portie verandering, Stier. Zeker qua werk want daar wacht je iets nieuws. Denk altijd goed na bij plotse situaties en wendingen. Zo kan je die best het hoofd bieden. Met partner? Er kan iets verschuiven. De relatie kan een boost krijgen of je denkt diep na over deze band. Single? Het zal hier vooral over spel en verleiding gaan en niet over gevoelens. In de vriendenkring zit flink wat actie. Oude vrienden duiken weer op, nieuwe dienen zich aan en/of laten je hart soms sneller slaan. Maar je financiële toestand, die is al beter geweest.

 tweeling

April staat voor actie, Gemini. Op het werk loopt niets zoals voorzien. Maar je zet door en gaat vooruit, gedragen door kracht en motivatie. Werkzoekend? Ook hier is de motivatie groot. Met partner? Je bent nu niet de makkelijkste om mee te leven en dat zal je partner (verdiend of niet) zeker voelen. Solo? Je amuseert je zonder twijfel. Maar op de ware moet je nog even wachten. In je vriendenkring zit veel schwung en fun. Net wat jij nu nodig hebt. Qua geld krijg je momenteel te maken met een eerder beperkt budget. En dat kan meerdere oorzaken hebben.

 kreeft

In april beweegt er veel, Kreeft. Op het werk komen er veranderingen, waardoor jij een stuk zekerheid kan verliezen. En misschien ga je nu wel in op die mooie kans die zich aandient. Met partner? Hier wordt het zoeken naar een nieuw evenwicht omdat je leven verandert via een verhuis, ander werk of pensioen. Solo? De liefde sluipt stilletjes je leven binnen, maar het is wel gelijk raak. Qua vriendschap scheid je de bokken van de geiten en sta je dus open voor nieuwe contacten. Wat geld betreft: je leven verandert en dus je financiële toestand ook. Blijf daarom alert.

 leeuw

In april loop je zowaar over van energie en wilskracht, Leo. Wil je professioneel promotie maken, de juiste steun of een beter statuur krijgen? Komt voor de bakker. Met partner? Het zit prima tussen jullie en er is bovendien een vanzelfsprekende eensgezindheid omtrent de dagelijkse, huiselijke zaken. Single? Geen spielerei hier want je legt de lat hoog en hoopt op iets degelijks. De omgang met familie, vrienden en kennissen is vriendelijk en vertrouwelijk. Deze maand probeer je meer inkomsten te genereren. En met de hulp van een familielid lukt dit nog ook.

 maagd

April staat voor diverse vibes, Maagd. Op het werk vind je de nodige energie om obstakels te overwinnen. Maar goed ook, want er komen conflicten en gekonkel achter je rug om. Met partner? Mistige situatie hier. Iemand ontvlucht het huis of denkt erover uit de relatie te stappen. Solo? Ofwel kies je voor dat ernstig contact of voor passie en opwinding. Let op voor de emotionele rollercoaster. Heb je kids? Die primeren nu duidelijk op de rest van de familie en de vrienden. Jij springt meestal nuchter om met geld. Maar in april lijk je een gat in je hand te hebben…

 weegschaal

In april zijn er nog steeds stoorzenders, Libra. Daarom: denk op je werk eerst goed na vooraleer iemand aan te vallen of over te gaan tot impulsieve acties. Met partner? Er heerst spanning in de relatie, mogelijk te wijten aan het chagrijnig gedrag van één van jullie. Single? Jij kiest voor opwinding en pret. Enjoy! Problemen met je partner kunnen tevens de rest van de familie aantasten. Schep vooral helderheid, dan keert de rust het snelst terug. Financieel is de toestand wat chaotisch. Je bezit voldoende geld, maar springt er nu niet altijd even doordacht mee om.

 schorpioen

April brengt verandering plus nieuwe sensaties, Scorpio. Op het werk ga je zeker vooruit. Je voorstellen worden aanvaard en je wordt opgemerkt door de juiste lieden. Ook kan een promotie versneld worden. Met partner? Jullie staan tegenover elkaar. Het wordt dus buigen of barsten. Solo? Jij ondergaat een sterke sensatie die je leven een boost kan geven. In het gezelschap van familie en vrienden beleef je toffe tijden. Wat het financiële betreft: er zijn onverwachte uitgaven. Let op: je kan benadeeld worden bij het uitbetalen van premies en overuren.

 boogschutter

Prima maand gevuld met positieve wendingen, Schutter. Op het werk ben je erg gemotiveerd en zit de kans om te evolueren er dik in. Maar je moet er wel zelf naar op zoek gaan en eerst enkele obstakels overwinnen. Met partner? Wat herrie is nooit ver weg, maar de plooien worden vlotjes glad gestreken. Solo? Een ontmoeting met toekomstperspectief is nu zeker mogelijk. Vooral omdat je sociaal leven een echte revival beleeft. Wat geld betreft: een vroegere investering/inzet kan nu onverwacht gaan renderen. Trouwens, je inkomsten vermeerderen hoe dan ook.

 steenbok

Goed gevulde maand, Steenbok. Op het werk ben je erg ambitieus en is het tijd om gebruik te maken van je netwerk. Succes verzekerd want nieuwe deuren gaan voor je open. Met partner? De sfeer is conflictueus. Iemand zal dus toegevingen moeten doen. Solo? Tot 20 april kan je forse emoties beleven. Ga naar buiten, want daar wacht de ware op jou. Vanaf medio april rijzen er spanningen in de familie, daar alles nu een reden is om te bakkeleien. Qua financiën zit het zeker goed. Maar er duiken wel kosten op in of rond het woonhuis of een ander vastgoed.

 waterman

Je charisma is nu zo groot, Waterman, dat je het op het werk kan inzetten om jezelf in de kijker te plaatsen en te netwerken. Zo slaag je erin promotie te maken, meer geld te vangen of onderhandelingen succesvol af te ronden. Solo? Iemand blaast je van je sokken. Intensiteit verzekerd. Met partner? Er is respect voor elkaar en jullie steunen elkaar waar nodig. En wat je ook wenst te doen, er is altijd wel iemand in de familie, vriendenkring of buurt die bereid is om erin mee te gaan. Financiële beloftes die je gedaan werden, worden niet waargemaakt. Leen nu aan niemand geld.

vis

In april primeert de liefde, Visje. Op het werk ben je geïnspireerd en populair. Ideaal om te tonen wat je allemaal kan en om vooruit te gaan. Wel uitkijken voor jaloerse of onbetrouwbare collega’s en/of medewerkers. Met partner? Jullie leven in symbiose en raken (opnieuw) verliefd. Single? Iemand kan je hart veroveren. Maar laat je niet overweldigen en kijk de kat uit de boom. Zowel in de familie als in de vriendenkring worden er zoete broodjes gebakken. Opgelet: laat je niet gebruiken. Ook financieel. Want je geeft deze maand gemakkelijk veel meer uit dan er binnenkomt.

Bron

Waarom we als de dood zijn voor mooie vrouwen

Er zijn genoeg enge dingen in het leven waar we bang voor zijn: geweld, grote hoogtes, wilde dieren. Het is prima uit te leggen, ze zijn gewoon gevaarlijk. Ook de angst voor insecten of drukke plekken met massa’s mensen wordt nog wel geaccepteerd en begrepen. Maar er is een angst die veel mannen hebben, die eigenlijk nergens op slaat…

pexels-photo-1848565

Photo by luizclas on Pexels.com

De angst voor een mooie vrouw

“Waarom kunnen sommige mannen wel zakelijke miljoenendeals sluiten, maar geen gesprek met een mooie vrouw starten?”

We zijn allemaal weleens het slachtoffer geweest van een intimiderend aantrekkelijke feeks. Het type vrouw waarvan je je ogen niet af kunt houden, maar waar je tegelijkertijd niet op af durft te stappen. We denken aan een miljoen dingen om te zeggen, spelen fantasiegesprekken met haar af in ons hoofd en overwegen wat de beste manier is om haar te benaderen. Toch lukt het niet om een gesprek met haar te beginnen. Er is een innerlijke weerstand om actie te ondernemen. Dezelfde weerstand die je ervan weerhoudt om jezelf een oog uit te steken, om waar wat te noemen. Zelfs als je in opstand komt tegen deze weerstand en het lukt je om ‘hoi’ te zeggen, dan nog is het te lastig om je angst te verbergen. Je ademt sneller, je hersenen hebben een black-out en je lichaam verstijft als een bang, klein jongetje. Daarom zeggen knappe vrouwen altijd dat ze willen dat mannen ‘zichzelf zijn’, omdat de meeste mannen hen benaderen alsof ze een astma-aanval hebben. Maar wat is er nou eigenlijk aan de hand? Natuurlijk weten we diep van binnen dat vrouwen niet echt gevaarlijk zijn. De meeste mannen hebben met gevaarlijkere situaties te maken gehad. Waarom kunnen sommige mannen wel zakelijke miljoenendeals sluiten, maar geen gesprek met een mooi exemplaar van het andere geslacht starten? Waarom zijn sommige politieagenten, brandweerlieden en oorlogshelden zo klungelig rond mooie vrouwen?

Vecht- of vluchtreactie

De vecht- of vluchtreactie is hier voor een groot deel de schuld van. Die reactie wordt geactiveerd als er acuut gevaar dreigt. Het lichaam produceert grote hoeveelheden adrenaline en stresshormonen, waardoor de hartslag en bloeddruk omhoog gaan. De spieren worden gespannen, haren komen rechtop te staan (kippenvel), de zintuigen worden scherper en de pijngevoeligheid daalt naar een zeer laag niveau. Hierdoor is het lichaam voorbereid op een gevecht of om op de vlucht te slaan. Heel nuttig. Helaas wordt deze reactie ook geactiveerd tijdens relatief veilige situaties, die niet alledaags zijn. Zoals spreken in het openbaar, netwerkevenementen en, je raadt het al, … het benaderen van mooie vrouwen. Als we niet zeker weten hoe (on)veilig een sociale situatie is, bereidt ons lichaam ons voor op een worst-case scenario. Dit werkt meestal averechts, omdat het dan onmogelijk is om te ontspannen. Gewoon een praatje gaan maken met een vrouw wordt een loterij. De één vindt ons leuk, de ander verschrikkelijk. Ze kan een enorm agressieve man hebben, die ineens voor onze neus staat. Je weet het niet. Het is de onzekerheid waardoor we zo zwaar gaan ademen, waardoor ons hart als een dolle tekeer gaat en waardoor ons brein zo mistig wordt. Uiteindelijk maakt die vecht- of vluchtreactie het ons dus extra moeilijk.

Hoe komen we van die angst af?

Als de onzekerheden minder worden, neemt de angst af. Natuurlijk is het niet mogelijk de onzekerheden volledig weg te nemen als we een nieuwe vrouw ontmoeten. Maar als ik wat advies mag geven aan mijn sekse-genoten: het helpt om regelmatig te oefenen met het aanspreken van nieuwe mensen, in allerlei situaties. Binnen, buiten, tijdens het uitgaan, op het werk of tijdens het sporten, in een grote groep of alleen. Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het wordt. Je komt in een soort modus dat je met iedereen om je heen kletst. Het hoeft nergens over te gaan, als je maar blijft praten. Stop natuurlijk wel als mensen je vervelend beginnen te vinden. Makkelijker gezegd dan gedaan uiteraard. Begin klein, vraag iemand de weg of hoe laat het is. Zit je lekker in de klets-stand, wordt het al bijna je tweede natuur, begin dan vrouwen aan te spreken, van gewone naar super knappe vrouwen.

Beschouw het stamelen en zweten als een compliment

Het is moeilijk voor ons mannen om toe te geven dat we bang voor mooie vrouwen zijn. En nog moeilijker om onszelf te leren om met ze te praten. De meeste mannen doen niet eens een poging. Ze denken dat ze het toch nooit zullen leren. Ze vertrouwen op datingsites of op dronken worden om vrouwen te versieren. De rest van de tijd zijn ze te schijterig. Dus dames, realiseer je de volgende keer als er weer een kluns op je afstapt, dat het eigenlijk een compliment is. Hij is ‘flabbergasted’ door je schoonheid, vandaar dat hij wat moeilijk uit zijn woorden komt en zo staat te zweten. Hij zoekt naar een originele openingszin, die er lullig en ingestudeerd uitkomt. Maar waardeer zijn poging en wees niet te bot. Waarschijnlijk is hij dapperder dan 90% van de mannen!

Bron

De Friends With Benefits Mythe: Waarom FWB ronduit SCHADELIJK is voor vrouwen

Ik wil het met je hebben over een gevaarlijke epidemie die in bijna de gehele Westerse wereld woedt.

Deze epidemie is besmettelijk en de onwetende slachtoffers vallen bij bosjes.

De symptomen zijn hartzeer, liefdesverdriet, conflicten en ijdele hoop.

Hoe die plaag heet?

“Friends With Benefits”

Hier. Ik heb het gezegd. Dit is het moment waar op ik als “Friends with benefits” hater uit de kast kom. Het is wel genoeg geweest met al die ongein en die zwakke bewoordingen.

Begrijp me niet verkeerd.

In theorie ben ik helemaal niet tegen het concept. Het idee van friends with benefits is als volgt:

Je bent vrienden met iemand van het andere geslacht. Jullie zijn allebei vrijgezel. Jullie hebben allebei de behoefte aan seks. Dus besluiten jullie om dan maar met elkaar naar bed te gaan. Op die manier zijn de behoeftes voor jullie beiden vervult zonder dat je te maken hebt met alle drama’s die daten met zich meebrengt.

Het klinkt ideaal.

In theorie.

Maar dat geldt ook voor communisme….

Friends with benefits in de praktijk is buikpijn

Sorry, dat ik het zeg. Maar het is gewoon zo. Als datingcoach loop ik dagelijks door de rokende puinhopen die het fenomeen achterlaat wanneer het is vertrokken.

Je kan tienduizenden seksuele revoluties hebben en alle taboes en regels rondom seks verwijderen.

Het is geweldig dat we het conservatieve, krampachtige stramien van de seksuele regels hebben afgezworen.

Alles mag tegenwoordig.

Alles kan.

Het is tegenwoordig niet meer de vraag waarom een 21-jarige een friends with benefits relatie achter de rug heeft, maar het is meer de vraag hoe sommigen het hebben weten te vermijden.

… En voor mannen is friends with benefits geweldig. Helaas is het een vorm van emotionele mishandeling met bijna uitsluitend vrouwelijke slachtoffers.

De grootste truc die de duivel ooit uitgehaald heeft, is de wereld wijsmaken dat hij niet bestaat.

Mannen hebben friends with benefits de standaard brug naar een relatie gemaakt.

Voor ons is het geweldig.

Want hier is iets wat je moet snappen over mannen:

Ik zal je zo uitleggen waarom dit het naarste is wat mannen hebben gedaan in de twintigste eeuw. Maar voordat ik je dat uit kan leggen, moet ik je eerst uitleggen hoe mannen denken over seks.

Het verbijsterende gebrek aan kieskeurigheid bij mannen als het op seks aankomt.

Er is één gigantische denkfout die vrouwen maken over seks.

Ze denken dat mannen minder kieskeurig dan vrouwen zijn…

Maar helaas.

Het is niet dat mannen minder kieskeurig zijn. Ze zijn het helemaal niet.

Vrouwen hebben ook totaal geen idee hoe ongelofelijk moeilijk het is om seks te krijgen voor een man.

Sterker nog: Zelfs als ik dit probeer uit te leggen aan vrouwen, dan nog kunnen ze zich er helemaal niets bij voorstellen.

Stel, je staat in een bar en er zijn honderd mannen aanwezig.

Kijk om je heen.

Met wie van de mannen zou je een nachtje door wil brengen?

1?

2 misschien?

Maar dat is uitsluitend in eerste oogopslag. Als hij zich daarna onbehouwen gedraagt, iets verkeerd zegt, onaantrekkelijk gedrag vertoont, niet lekker ruikt, te wanhopig is en ga zo maar door, dan kan hij het alsnog verknoeien.

Misschien ben jij daarnaast wel iemand die eerst graag iemand een beetje wilt leren kennen voordat je jezelf aangetrokken tot hem kunt voelen.

Als jij 1 op de 100 aantrekkelijk vindt, dan zullen er dus 99 mannen zijn die je niet aantrekkelijk vindt.

Je zult ze nu alle 100 af moeten lopen en hopen dat je niks verkeerds zegt of doet.

En als je die 1 op de 100 hebt gevonden zul je haar ook nog succesvol moeten verleiden.

(Iets, waarvan laten we eerlijk zijn, mannen totaal incapabel voor zijn.)

Oh. En dan nog even iets:

Wanneer vrouwen gevraagd wordt om foto’s van mannen te scoren op aantrekkelijkheid, dan schatten ze grofweg 20% van de mannen in op bovengemiddeld aantrekkelijk.

Dus 80% van de mannen worden ook nog eens ingeschat als minder dan gemiddeld voor de meeste vrouwen.

In werkelijkheid zal het dichter bij duizenden toenaderingspogingen komen voor de gemiddelde man.

De illusie van seks die makkelijk is

“De opkomst van Tinder.”

“Vrouwen die tegenwoordig maar met iedereen naar bed gaan.”

Ik heb allerhande redenen gehoord waarom vrouwen denken dat het voor een man makkelijk zal zijn om aan seks te komen. Het is alsof heel veel vrouwen in een soort van droomwereld leven waarin ze denken dat andere vrouwen heel makkelijk met een man naar bed gaan, maar zijzelf niet.

Wees eens eerlijk voor je zelf:

Hoeveel vrouwen die aan de lopende band met mannen het bed induiken ken je nou eigenlijk echt?

Een handvol? Minder?

Ik zal mezelf even op de borst kloppen.

Laten we het hebben over mijn favoriete onderwerp: Mezelf.

Ik heb het geluk dat ik een redelijk uitziende man ben. Ik heb een redelijk symmetrisch gezicht. 7 dagen per week ben ik in de sportschool.

Ik ben ook nog eens redelijk intelligentop zakelijk en financieel vlak succesvol, welbespraakt, bereisd, spreek meerdere talen, heb mijn persoonlijke hygiëne helemaal op orde.

Oh en ik heb een baan die 99,9 procent van de vrouwen interessant vinden. Ik weet behoorlijk goed hoe vrouwen in elkaar zitten (ik bedoel op dat laatste heb ik grofweg 10 jaar beroepsmatig onderzoek gedaan).

Ik sta op alle facetten aan de top van de voedselketen op de datingmarkt.

Maar stel ik zou nu met een nieuwe vrouw naar bed willen, dan nog ben ik uren kwijt. Ik moet dan alsnog keihard mijn best doen. Ik zal dan alsnog te maken hebben met vrouwen die me niet aantrekkelijk genoeg vinden om mee naar bed te gaan. Daarnaast heb ik ook te maken met vrouwen die me zo leuk vinden, dat ze bang zijn om het te verpesten door te vroeg met me naar bed te gaan.

Maar voor een vrouw?

Ik ga dit niet eens uitleggen.

 • Ga naar Tinder.
 • Swipe 100 keer positief op mannen zonder te kijken.
 • Zet in je profieltekst dat je alleen maar uit bent op een seksdate.
 • Keur alle mannen goed.

Kijk en huiver. Zie voor jezelf hoe lang het duurt.

En nee. Het zijn niet allemaal engerds en perverts die op dat soort apps zitten.

DAT IS DE GEMIDDELDE MAN.

De gelegenheid om seks te hebben is voor de meeste mannen zo zeldzaam, dat ze zich geen kieskeurigheid kunnen veroorloven…

Alle hoepels die een man door moet springen om van bil te gaan, maken het onmogelijk voor een man om kieskeurig te zijn.

Als mannen net zo kieskeurig waren als een vrouw, dan heb je als mens – man of vrouw – een kans van 1 op duizend dat je ooit een keer in je leven seks hebt.

Ok. Ok. Rustig Tim, mannen zijn totaal niet kieskeurig, ik geloof je.

Ik weet dat je het weet.

Het is geen verassing dat mannen niet zo kieskeurig zijn. Maar ik kan niet genoeg doordrammen hoe ernstig het is.

De meeste vrouwen weten dat mannen niet kieskeurig zijn maar denken dingen als:

 • Hij moet me op zijn minst een beetje sympathiek vinden voor hij met me naar bed wil.
 • Een man moet toch op zijn minst een beetje een connectie voelen om met iemand naar bed te kunnen gaan.
 • Hij moet me in ieder geval bovengemiddeld aantrekkelijk vinden voordat hij met me naar bed gaat.

Onwaar, nope en die laatste is naïef op het gênante af.

En sorry als ik hier maar over doorratel. Sorry voor mijn heftige toon. Maar ik probeer tot je door te dringen.

Overdrijf je niet een klein beetje Tim? 

Helaas niet. Sterker nog. Het is nog vele malen erger dan dat ik het tot nu toe heb omschreven.

Laat deze tekst gerust lezen door een mannelijk familielid. Waarvan je weet dat hij eerlijk zal zijn. Hij zal me duizend procent gelijk geven.

(Let wel op: het moet een mannelijk familielid zijn, die niet op dat moment indruk op een vrouw probeert te maken. En niet je vader want die weet dat het bij je moeder terecht komt.)

Maar deze denkfout is nog maar het begin van het probleem.

Het echte probleem moet nog komen..

De Sex-And-The-City Samantha is zo zeldzaam als een witte neushoorn.

Natuurlijk bestaan er vrouwen die seks en gevoelens prima kunnen scheiden.

Maar sorry dat ik de brenger van slecht nieuws ben. Vergeef me alsjeblieft mijn toon. Maar ik vind het belangrijk dat je het volgende begrijpt.

Er is één ding dat je moet weten:

Vrouwen zijn nu eenmaal dramatisch slecht in het scheiden van seks en gevoelens.

Mannen kunnen seks hebben met iemand die ze oninspirerend, dom, onaantrekkelijk en onsympathiek vinden.

Vrouwen hebben helaas die luxe niet.

En wanneer je als vrouw naar bed gaat met een man, is de kans enorm groot dat je gevoelens voor hem krijgt.

Misschien niet in het begin, maar ga maar vaak en lang genoeg met hem naar bed en het is bijna onvermijdelijk.

De oxytocine hormoondump in je hersenen iedere keer dat je met hem naar bed gaat is gewoon teveel.

Het is oneerlijk. Ik wou graag dat het anders was. Maar het is niet zo.

Maar is het niet ongelooflijk, ongelooflijk stereotyperend om te zeggen dat vrouwen seks en gevoelens niet kunnen scheiden?

Het is net zo stereotyperend als zeggen dat de meeste mannen beschikken over een penis.

Ja, er bestaan uitzonderingen, maar het zijn extreem bijzondere situaties.

Er bestaan vrouwen die seks en gevoelens prima kunnen scheiden. Dat zijn vaak vrouwen met een bijzondere omstandigheid.

 • Vrouwen met een abnormale hormoonbalans door ziekte.
 • Vrouwen met een bijzonder hoge testosteronspiegel.
 • Vrouwen die door een trauma of stoornis op een bijzondere manier met seks omgaan.

Er zijn uitzonderingen. En wanneer alleen deze vrouwen friends with benefits relaties aan zouden gaan, zou je mij er niet over horen. Ik zou het fantastisch vinden als vrouwen genieten van de moderne seksuele vrijheden.

Maar voor de absolute meerderheid geldt dit niet.

Dat is wat het friends with benefits idee zo wreed en kwaadaardig maakt.

Vrouwen wordt tegenwoordig verteld dat friends with benefits de normaalste zaak van de wereld is.

Het is “stoer” dat vrouwen nu ook gewoon seks voor de lol kunnen hebben.

De media verheerlijkt het. Je wordt bijna gezien als preuts of ultraconservatief wanneer je het niet doet.

Er gaat een constante druk uit op vrouwen om vooral met jan en alleman naar bed te gaan. Het ultieme bewijs van de feministische revolutie is dat vrouwen nu eenzelfde houding tegenover seks hebben als mannen.

Maar denk er even over na:

Stel dat een vrouw met een man op date gaat en ze vindt hem helemaal geweldig. Hij zegt dan tegen haar:

Een relatie gaat hem absoluut niet worden, ik heb alleen maar interesse in seks.

Stel dat de vrouw de man zó leuk vindt dat ze maar “nou oké dan” zegt in de hoop dat hij uiteindelijk verliefd op haar zal worden…

Hoe zou ze dat kunnen verkopen tegenover haarzelf en haar omgeving?

Stel dat ze tegen haar vriendinnen zou zeggen: “Hij heeft me verteld dat hij nul interesse heeft in mij maar dat hij me wel wil neuken”.

Hoe zouden haar vriendinnen reageren?

Ze zouden haar waarschijnlijk vertellen dat ze hopeloos naïef is en dat ze de waarheid onder ogen moet zien.

Ze zouden vol medelijden neerkijken op de arme suffe vrouw die zich laat gebruiken door een nare man.

Als het niet zo wreed was, zou ik het omschrijven als ronduit briljant.

Waar de oude termen zoals fuckbuddy of seksrelatie nog een soort van de lading dekten opent de doos van Pandora zich hier nu echt.

Met het concept van Friends with benefits wordt er een schijn van gelijkwaardigheid gewekt.

Nu is de vrouw niet langer dom of hopeloos naïef. Ze is nu “stoer en vrijgevochten” wanneer ze akkoord gaat met deze regeling.

Ze kan nu plotseling voor zichzelf en haar omgeving rationaliseren wat ze aan het doen is.

En de man?

Die krijgt precies wat hij wil.

En nu we toch op de sinterklaas-bestaat-niet-trein zitten…

Er is een grote kans dat dit het hele doel van de vriendschap was.

Als een vrouw je vertelt dat ze voornamelijk mannelijke vrienden heeft en bijna geen vrouwelijke, hoed je dan maar voor die vrouw.

Mannen gaan namelijk aan de lopende band vriendschappen aan met vrouwen.

Als de drempelwaarde voor seks laag is, dan is de drempelwaarde voor vriendschappen nog lager.

Mannen zijn zo verschrikkelijk hongerig voor seks, dat ze gerust jarenlange vriendschappen aangaan met vrouwen in de hoop dat er ooit seks van komt.

Ze zijn bereid jaren te investeren in ruil voor een kleine kans op seks.. ooit in de toekomst – misschien.

Zo wanhopig zijn ze.

Dus die “gelijkwaardige vriendschap” tussen jou en hem kan net zo goed voortkomen uit zijn biologische drang om een vrouw – hoe onaantrekkelijk en onsympathiek ook – in de buurt te houden.

“Maar Tim, ik ken ook genoeg mannen die zeggen, dat ze wel een vrouw leuk moeten vinden en dat ze gevoelens voor haar moeten hebben voordat ze met haar naar bed willen.”

Haha.

Natuurlijk zeggen we dat. Als ik dit verhaal op een verjaardagsfeestje afsteek dan zullen mijn grootste tegenstanders de mannen zijn.

Ze zullen over elkaar heen struikelen om me te vertellen dat het toch echt niet zo is.

Misschien is er een enkeling die zegt dat veel mannen zo zijn, maar niet alle. Waarschijnlijk zal hij ook gelijk zeggen dat hij de uitzondering is.

Mannen zullen gepassioneerd, boos en beledigd zeggen dat ze anders zijn.

Ze zullen betogen houden.

Ze zullen zweren.

Ze zullen diepzinnig zeggen dat sommige mannen misschien zo zijn, maar zijzelf absoluut niet.

De reden daarvoor is simpelweg dat mannen – totaal onderbewust – heel goed weten wat er aan de hand is. Doordat voor mannen seks altijd zo schaars is dat 5% van alle mannen 95% van alle vrouwelijke aandacht hebben, is een kieskeurige man altijd aantrekkelijk.

In andere woorden: Alleen de meest aantrekkelijke mannen op de planeet kunnen het zich veroorloven om kieskeurig te zijn.

Daarom beweren ze graag dat ze er zelf een zijn. Ze verzinnen zelfs manieren voor zichzelf om dat te geloven en kunnen tot tranen toe geroerd betogen afsteken over hoe ze zelf echt anders zijn.

Maar nee. Jouw situatie is niet anders dan anderen. Dit is hoe friends with benefits eruitziet.

Ofwel het is een manier voor jezelf om te rationaliseren dat er in de toekomst meer in zit. Dit is wat het zo erg maakt dat mannen doen alsof het de logische stap tussen vriendschap en een relatie is.

Ofwel je begint eraan zonder gevoelens, maar daarna krijg je na verloop van tijd wel gevoelens door alle intieme momenten. Daarna schiet je in een spiraal van zelfbedrog waarbij je denkt: “Hij vindt me aardig, doet aardige dingen voor me en we hebben seks, dus zal hij vanzelf realiseren dat we voor elkaar gemaakt zijn.

En in de uitzonderingsgevallen?

Dan ben je een vrouw die zonder gevoelens kan genieten van de seks.

Dan heb je alleen nog maar te dealen met mannen die overdreven jaloers zijn. Mannen zullen graag seks hebben terwijl ze 0% voor je voelen. Maar het idee dat je seks hebt met anderen?

Dat steekt nog steeds en ze zullen bewust – of onbewust – proberen al je toekomstige relaties met andere mannen te saboteren.

Begrijp me niet verkeerd…

Mannen zijn jaloers op hun seksspeeltje. Dat is niet omdat ze gevoelens voor je hebben. Dat is simpelweg omdat ze bang zijn hun speeltje kwijt te raken.

Dus trap ook niet in de valkuil waarin je zijn jaloezie interpreteert als een bewijs van gevoelens voor je.

Het is in werkelijkheid vele malen genuanceerder – en ingewikkelder – dan dat.

Mannen – en vrouwen ook trouwens, laten we zeggen “mensen” – zijn zo hypocriet en gespeend van zelfinzicht als het maar kan.

We doen allerlei irrationele en egocentrische dingen die verre van origineel zijn.

Maar we zijn ongelofelijk ruimdenkend en creatief als het gaat om het vinden van manieren om onszelf en anderen uit te leggen waarom we dat gedrag vertonen.

“Prima Tim, maar leg me dan maar eens uit waarom ik talloze voorbeelden ken van mensen die begonnen met een vriendschap, die daarna ging naar een situatie waarin ze seks hadden om te eindigen in een romantische relatie.”

Uitstekende vraag.

Hier is mijn antwoord:

Schrijf het op een stuk papier.

Plak het op je koelkast. Zet een tattoo als je wilt met de volgende tekst;

Er is niks mis met seks. Maar het betekent niks en het vergroot je kansen op een relatie niet.

Zo simpel is het.

Ja. Veel mensen leren elkaar kennen. Hebben een friends with benefits relatie en daarna wordt het een romantische relatie.

100% waar. Geen twijfel over mogelijk.

Maar.

Denk niet dat seks betekent dat het de kans op een relatie vergroot. Ik heb je net in ruim duizend woorden uitgelegd dat seks voor een man helemaal niks betekent.

Sterker nog:

De friends with benefits situatie heeft niks te maken met de relatie die volgt.

Hier zijn twee situaties.

Beide situaties hebben exact dezelfde kans van slagen. Geen van de twee maakt de kans op een relatie groter.

 • Het is niet zo dat het erg is als je met een man het bed induikt op de eerste date. Het maakt zelfs niet uit als je met hem het bed in duikt na 5 minuten.
 • Het maakt ook niks uit of je zegt dat je wilt wachten totdat jullie exclusief zijn en in een serieuze relatie zitten.

En nu de hamvraag voor de oplettende lezeres:

Waarom zou ik hier nou een heel betoog aan wijden als het toch niet uitmaakt?

Dat is omdat er nog iets heel belangrijks meespeelt:

Gebroken harten en gebroken vrouwen

Wanneer je jezelf in allerlei niet serieuze fysieke relaties stort, dan loop je een aantal risico’s:

 • Je zal een veel groter risico lopen om gevangen te raken in het web van foute of ronduit narcistische mannen.
 • Je loopt het risico toch gevoelens te krijgen en te eindigen met een gebroken hart. En omdat je elkaar wel blijft zien en intiem bent, zul je emotioneel meer geïnvesteerd raken waardoor je meer en meer pijn hebt. Het zal daarnaast ook nog eens veel langer kosten om het te verwerken dan wanneer je al eerder de stekker eruit getrokken hebt.
 • Je bent al die tijd emotioneel onbeschikbaar voor een partner die wel een serieuze relatie met je wil. Misschien ben je gelukkig met je huidige regeling. Maar de kans is groot dat je gelukkiger zou zijn als je de tijd en energie die je steekt in je friend with benefits zou steken, in het vinden van de ware.

En nog iets… Je hebt niet alle tijd van de wereld

Ik weet dat het tegenwoordig hip is en als normaal wordt ervaren om in je twintiger jaren allerlei vluchtige contacten te hebben.

Vrouwen wordt keer op keer verteld dat het normaal is.

Maar als je dan je twintiger jaren verspilt aan onbereikbare mannen die geen enkele intentie hebben om een gezin te beginnen, dan krijg je na je 30e vlug een probleem.

Je moet dan vliegensvlug – misschien wel bijna willekeurig – een vader voor je kinderen uitkiezen. En als je die dan niet kan vinden, of te veel tijd hebt verknoeid met seksmaatjes, dan kan je in de knoop komen met je kinderwens.

En we weten allemaal wat een immens verdriet dat op kan leveren.

Het is oneerlijk. Maar het is waar. Mannen kunnen gerust de eerste 50 jaar van hun leven verspillen en daarna een gezin stichten. Als vrouw heb je die luxe niet.

Friends with benefits helpt je niet om die gelukkige serieuze relatie te vinden.

Een friends with benefits heeft geen positieve of negatieve invloed op een relatie. Ik maak me alleen zorgen over je. Ik wil niet dat je jezelf pijn doet door te denken dat seks ook maar iets voor hem betekent.

Ik spreek ongetwijfeld tegen dovemansoren hier.

Maar de kans dat jullie met elkaar eindigen na een wilde, passievolle avond waarin je hem de sterren van de hemel laat zien, wordt niet groter.

Nul, nada, noppes.

De man zal gek zijn op de ervaring en terugkomen voor meer.

Maar zal hij je méér zien als een geschikte levenspartner?

Ik zou er niet op rekenen.

Seks vergoot de kans niet. Seks verkleint de kans niet. Het is niet eens een factor.

Goed in bed zijn is een pluspunt. Maar het is zeker niet iets wat een man verliefd op je maakt.

Gooi de illusies bij het grofvuil.

Maak jezelf niet wijs dat je door een man te laten wachten op seks je de kans op een relatie groter maakt.

Maak jezelf ook niet wijs dat je door met hem naar bed te gaan de kans op een relatie vergroot.

Mannen zijn zo bereidwillig op het gebied van seks dat het gewoon helemaal niks betekent.

“Maar Tim, als je dit afzet tegen alle liefdevolle dingen die mannen zeggen en doen in zo’n situatie, dan krijg ik een hekel aan hun doortraptheid?”

Goede vraag.

Maar de mannen bedoelen het niet verkeerd. Ze verzinnen aan de lopende band manieren om zichzelf te kunnen beschermen.

Zelfs als hij dondersgoed weet dat hij op allerlei manieren de illusie wekt dat hij gevoelens voor haar heeft, zal hij toch denken: “Maar ik heb haar toch gezegd dat ik geen relatie wil en alleen seks, dus ik doe niks fout.”

Of:

Wanneer hij nul gevoelens heeft voor haar, maar haar stiekem op de reservebank wilt houden voor het geval hij niemand beter kan vinden zal hij denken: “We zijn aan het uitvinden of het tussen ons kan werken. Ik heb geen idee of we samen een goed koppel kunnen vormen.”

Het is niet alsof mannen een gemeen complot hebben bedacht om je te kwetsen.

Denk nu alsjeblieft niet dat mannen dit soort dingen bewust en rationeel uitdenken.

Mannen zijn niet allemaal kwaadaardige wezens die dit gezamenlijk plotten.

We hebben geen gezamenlijk bijeenkomsten waarin we zeggen:

“Goh laten we een manier vinden om vrouwen te gebruiken voor seks terwijl we de indruk wekken dat het een gelijkwaardige situatie is voor beide partijen”

Het gebeurt onbewust.

Friends with benefits was een gelukkig toeval

Niemand had een gemeen plan. Het was niets meer dan een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Mijn maagpijn komt alleen van het feit dat het bijna alleen maar vrouwelijke slachtoffers heeft.

Een situatie waarin vrouwen toe konden geven aan hun seksuele verlangens en mannen toe konden geven aan hun honger naar seks.

En per ongeluk past het ook nog eens precies in de (onjuiste) hedendaagse gedachtegang dat er geen enkel biologisch verschil is tussen mannen en vrouwen.

Het zou perfect zijn.

In theorie.

Maar in de praktijk maakt dit concept duizenden slachtoffers. Waarvan een enkeling een man is, maar ontelbaar vrouw zijn.

Om het op te sommen:

Door Friends With Benefits kunnen mannen wanneer ze geen interesse hebben in een relatie, nog steeds met een vrouw naar bed gaan zonder schuldgevoel.

En dat is in een notendop wat friends with benefits is.

Niets meer.

Niets minder.

 • Sommige – extreem zeldzame – vrouwen kunnen emoties en seks wel goed scheiden en zo (zonder nadelen) van hun seksualiteit genieten. Ik gun ze het beste en zal nooit oordelen.
 • Andere vrouwen zullen heilig geloven dat ze seks kunnen hebben zonder gevoelens om na maanden of jaren erachter te komen dat ze toch gevoelens hebben/krijgen.
 • Weer anderen zullen in een relatie eindigen die ze toch al gehad zouden hebben.

Maar het gros?

Die zullen eindigen in dramatische situaties. Er zijn talloze scenario’s mogelijk, maar geen enkele loopt goed af.

Friends with benefits is een ongelukkigmaker pur sang.

Het is even waarschijnlijk dat je rijk wordt van de staatsloterij als dat je gelukkig wordt van deze situatie.

Ik gun het uitsluitend aan mijn grootste vijanden.

Ga alsjeblieft naar bed met wie je wilt.

Ik ben de laatste om te oordelen over met wie je naar bed gaat of om welke reden.

Maar als ik mijn geld zou moeten inzetten?

Wanneer twee vrouwen mij zouden benaderen in deze situaties:

Situatie 1: “Ik ga niet naar bed met iemand voor ik zeker weet dat we in een serieuze relatie zitten.”

Of:

Situatie 2: “Als het goed voelt ga ik met hem naar bed.”

In beide situaties zou ik geen oordeel hebben over beide vrouwen. Nul. Het maakt me niets uit.

Beiden hebben een serieuze kans om gelukkig te worden. Maar als ik zou moeten wedden wie gelukkig wordt, niet aan het lijntje gehouden wordt en geen tijd verspeelt met ijdele hoop dat het gaat werken met een emotioneel onvolwassen man?

Dan wist ik het wel.

Als je een vrouw bent die echt…

En daarmee bedoel ik ECHT, over de uitzonderlijke gave beschikt om seks te scheiden van liefde, ga dan vooral je gang.

Maar als je dit niet 100% zeker weet. Bescherm jezelf. Alsjeblieft.

En als je alles wat ik zojuist gezegd heb hebt genegeerd en in de problemen komt, dan ben je nog steeds welkom. Ik neem je niks kwalijk. Het kan iedereen overkomen dat we in onze verliefdheid de realiteit verliezen (dat geldt ook voor mij, ik kan boeken schrijven over de suffe dingen die ik gedaan heb in verliefde toestand en ben de laatste om iemand te veroordelen).

Hoe dan ook.

Friends with benefits is een geniaal concept.

Voor mannen. Die winnen altijd.

 • Als ze een relatie willen, winnen ze.
 • Als ze geen relatie willen, winnen ze.

1 op de duizend keer verliezen ze omdat een vrouw opzettelijk zwanger wordt of omdat ze zelf verliefd zijn op een nymfomaan, maar dat zijn de uitzonderingen.

En het is winst voor de extreem zeldzame vrouwen die door een psychologische en fysieke toestand seks en gevoelens kunnen scheiden. Zij winnen omdat we ze niet meer veroordelen onder deze omstandigheden.

Maar voor alle andere gevallen is het ronduit een ramp voor de vrouwen en de jackpot voor de mannen.

(De mannen hebben geen schuldgevoel en de vrouwen maken zichzelf wijs dat het hun eigen idee was)

Ik ken je niet. Maar als ik zou kunnen kiezen, dan hoop ik dat je gelukkig wordt.

En als ik zou weten hoe je gelukkig kon worden, dan had ik het je verteld. Maar er is één ding dat ik wel weet:

Friends with benefits is niet de weg.

Tim

Bron

Bedenk dit voordat je een open relatie aangaat

Een open relatie aangaan wordt steeds minder gezien als een taboe. Overweeg jij een relatie met meerdere personen aan te gaan en ben je bereid daar geheel eerlijk over te zijn? Bedenk dan het volgende voordat je hiermee begint.

pexels-photo-1842112

Photo by malcolm garret on Pexels.com

Eerlijkheid is cruciaal

Om een open relatie te laten slagen, is het nodig dat je helemaal eerlijk bent tegenover je partner en vice versa. Want als je ook maar een beetje jaloezie in je hebt, wordt dit vaak alleen maar groter als je het gevoel hebt dat je partner iets voor je verbergt. Ook moet je zeker zijn dat je partner wel echt interesse heeft in een open relatie en niet simpelweg akkoord gaat om jou tevreden te houden. Daar kun je alleen zeker van zijn als jullie volledig eerlijk zijn met elkaar.

Teruggaan is geen optie

Wellicht denken jullie: laten we het proberen en als het niet bevalt, dan gaan we weer terug naar hoe het was. Dit is echter niet realistisch. Zodra je met andere mensen hebt geëxperimenteerd, zal je relatie met je partner voor altijd anders zijn. Dit betekent niet dat jullie niet kunnen teruggaan naar een monogame relatie, maar verwacht niet dat alles precies hetzelfde zal voelen als voorheen. Als je voor het eerst een open relatie aangaat, is er altijd een risico dat het de relatie kan schaden.

Juiste persoonlijkheid

Mensen die open relaties aangaan houden vaak van afwisseling, zijn van nature avontuurlijk en nemen geen blad voor de mond. Als jij je hier helemaal niet in kan vinden, is het wellicht niets voor jou. Ook is het een goed teken wanneer je het spannend of sexy vindt om je partner met een ander te zien flirten of fysiek contact te hebben.

Bron

6 datingtips voor singles in quarantaine

Het is ontzettend lastig om met z’n tweeen op elkaars lip te zitten, maar helemaal alleen is ook geen pretje. Gelukkig zijn er genoeg manieren om gewoon nog te blijven daten met al die andere singles in quarantaine. Dating expert, Clarly Lester, vertelt namens The Inner Circle haar beste tips om toch te kunnen daten tijdens het coronavirus. Mocht je Tinder dus al hebben uitgespeeld, dan kan je het hier ook nog proberen. Het is wel bedoeld voor mensen die echt zoeken naar een relatie.

pexels-photo-922710

Photo by Oleg Magni on Pexels.com

Spelletjes spelen

Nee, dan hebben we het niet over haar aan het lijntje houden, maar echte virtuele spelletjes. Er zijn genoeg apps die je kunt downloaden waarbij je met vrienden of andere singles in quarantaine kunt spelen. Dit is bovendien een goede manier om elkaar te leren kennen, want dan kan je direct zien hoe competitief de ander is. Bovendien is het een uitgelezen moment om uitgebreid te flirten zonder geforceerd een gesprek gaande te moeten houden.

Corona & Chill

Gewoon samen op de bank tv-kijken, maar dan ieder in hun eigen huis. Laat haar jouw favoriete film zien en andersom. Een leuke manier om elkaar te leren kennen en je ziet een keer iets wat je normaal misschien nooit zou uitkiezen. Heb je toch minimaal weer twee avonden alleen thuiszitten gevuld.

Een beller is sneller

Alles gaat tegenwoordig via beeldbellen, dus waarom daten niet? Pak allebei een glas wijn erbij voor een goed gesprek of misschien samen koken. Ook hier geldt dat je elkaar favoriete eten kunt maken. Gewoon overdag een boodschappenlijstje sturen en klaar. Bijkomend voordeel is dat ze ’t niet kan proeven als je het verpest en brandt het eten aan? Zet een extra lichtje uit.

Truth or Dare

Het hele durf gedeelte wordt nogal lastig, maar dit is wel de mogelijkheid om alles te vragen wat je wilt. Pas op, hetzelfde kan bij jou gebeuren. Dus zorg dat je zeker bent van je zaak.

Mixtape

Tegenwoordig zou je het een playlist noemen, maar we houden liever vast aan het woord mixtape, dat klinkt toch net wat beter. Maak een lijstje van jouw favorieten en deel die met elkaar. Weer een goede start van een gesprek, want dat kan soms best lastig zijn als je niet beleefd als twee singles in quarantaine. Snappen we, daarom deze tips.

Kunstenaar

Teken elkaar na. Een goede reden om haar eens uitgebreid te bestuderen en flink wat foto’s te vragen tot je er eentje vindt die geschikt is om na te tekenen. Wie weet kom je wel achter een verborgen talent! Anders is het altijd een mooi begin van een goed verhaal.

Bron

Wat ons echt aantrekt in oudere mannen

pexels-photo-3782174

Door celebs als Madonna en Jennifer Lopez is het tegenwoordig hip om een ‘toyboy’ te hebben, maar toch zijn er nog steeds meer vrouwen die op oudere mannen vallen. Maar wat maakt hen nu zo aantrekkelijk?

Uit een enquête van Lovestruck.com blijkt dat veel vrouwen (38 procent) een man kiezen die drie jaar ouder is dan zijzelf. Bij anderen gaat het echter nog veel verder. Een recent voorbeeld is Mary-Kate Olsen, die tegenwoordig een relatie heeft met de 16 jaar oudere Olivier Sarkozy (de halfbroer van ex-president Nicolas).
Wereldkennis
De voornaamste reden die vrouwen daarvoor geven, is de volwassenheid van die oudere mannen. “Maar er zijn ook heel wat andere redenen voor die aantrekkingskracht”, zegt relatie-experte Jenni Trent Hughes. “Tegenwoordig willen vrouwen veel vroeger een succesvolle carrière, denk maar aan Mary-Kate, en zijn ze op zoek naar een man die op hetzelfde niveau zit.”

Olivier Sarkozy en Mary-Kate Olsen op een basketbalmatch in New York
 photo_news Olivier Sarkozy en Mary-Kate Olsen op een basketbalmatch in New York

Daarnaast vinden veel vrouwen dat een oudere man rijper is en al meer wereldkennis heeft, waardoor hij hen veel kan bijleren. “Bovendien ondervinden jonge vrouwen ook minder druk bij het daten met een oudere man en is de competitie minder groot”, stelt Hughes.
Levensfase
Maar hoewel er steeds vaker leeftijdsverschillen zijn, blijven daar vooroordelen over bestaan. “Om één of andere reden denken we altijd dat een jong meisje financieel voordeel haalt uit haar relatie met een oudere man, of dat er sprake is van een problematische relatie met haar vader. Dat is natuurlijk nonsens.”

Hughes gelooft dat relaties niet gebaseerd zijn op leeftijd, maar wel op de levensfase waarin je je bevindt. “Als je dezelfde waarden deelt, dan maakt het niet uit hoe groot het leeftijdsverschil is. De sleutel tot een succesvolle relatie is de overeenstemming in kernwaarden en kijk op het leven, want die blijven altijd gelijk”, aldus de relatie-experte.

Ook Jay-Z is 12 jaar ouder dan vrouwlief Beyoncé

Bron

Sociaal in quarantaine? Deze apps bieden de oplossing

Hallo ik ben Margo en ik ben wat ze noemen een extreme extravert. Wat wil dat zeggen? Dat quarantainedagen voor mij een absolute hel zijn omdat ik normaal niet meer dan drie avonden per week ‘in mijn kot’ doorbreng. Om jullie een virtueel hart onder de riem te steken, zochten we enkele leuke apps die verplicht asociale tijden toch sociaal maken bij elkaar. Alsjeblieft, dankjewel.
box cheerful color cute

Photo by Pixabay on Pexels.com

Gisterenavond was het zover. Ik had eindelijk terug meer sociaal contact dan met mijn huisgenoot alleen. (Sorry Helena dat je met mij opgescheept zit momenteel.) Hoezo dan? Mijn vrienden ik besloten een feestje te organiseren. Geen foute lockdown party weliswaar, wél een veilig virtueel feestje vanop een héél veilige afstand.

Hoe doe je dat in godsnaam, hoor ik u denken. Wel, via de handige app ‘HouseParty’ gaven een groep van vijf vrienden en ikzelf een – u raadt het al – houseparty. Je kan gemakkelijk met elkaar praten  en een spelletjes spelen. Het resultaat? Uren die voorbij vlogen, competitief gedrag dat nog eens opspeelde en vooral veel gelach (met mijn tekenkunsten bij Pictionary vooral dan). Zelf ook nood aan wat sociaal contact? We geven enkele handige apps die kunnen helpen. 

Draw Something

Je creatief talent ten volle uiten? Dan is de tekenapp ‘Draw Something’ misschien wel iets voor jou. Hij doet een beetje denken aan good old Pictionary. Het is de bedoeling om samen met een vriend of vriendin je tekenskills boven te halen en om de beurt een tekening te maken, waarop de tegenspeler vervolgens moet raden wat het juist moet voorstellen. Plezier gegarandeerd!

Je kan zowel de gratis als betalende versie downloaden in de App– en Google Playstore. De betalende versie (€ 0,79) bevat meer opdrachten en geen reclame.

Pictoword

We love rebussen. Ben jij er goed in? Met de app Pictoword ga je samen met vrienden de uitdaging aan en raad je om ter snelst het woord uit rebussen, afbeeldingen en andere raadopdrachten.

Pictoword kan je gratis downloaden in de Apple– en Google Playstore.

Netflix Party

Heel de dag films en series kijken; heel leuk. Maar alleen is maar alleen. Met deze app kan je samen – en toch apart – naar je lievelingsfilm kijk én tegelijkertijd met je vrienden praten via de chatbox. Zo heb je toch een beetje het gevoel samen te zijn. Netflix Party werkt alleen via Google Chrome. Bingewatchen maar!

Airtime

Airtime is ontworpen om zowat alles samen te doen met je vrienden, ongeacht hoe ver jullie je van elkaar begeven. Het is een sociaal streamingplatform waarbij je met meerdere vrienden tegelijkertijd naar dezelfde video’s kunt kijken, en samen je favoriete muziek kan beluisteren. En dat terwijl je elkaar via camera kan zien en horen. Je kan videochatten met maar liefst tien andere vrienden en je gesprek een grappige dimensie geven met geanimeerde stickers, geluidseffecten en filters.

Airtime is gratis te downloaden in de Apple– en Google Playstore.

Kahoot

Kahoot is een interactieve app waarbij je een quiz kan maken voor jouw vrienden en omgekeerd. Filmfanaat? Maak dan een quiz over verschillende filmpersonages en nodig je vrienden uit met de Game Pin. Van zodra zij ingelogd zijn, kan de quiz beginnen. Aan de hand van multiplechoicevragen verruim je je kennis. Weet jij het juiste antwoord of was jij de snelste? Dan word jij misschien wel Kahootkoning(in).

Kahoot is gratis te downloaden via de Apple- en Google Playstore.

Bksy

Met Bksy heb je altijd een handig overzicht van jouw boekenverzameling. Gebruik de handige ISBN-code scanner en verzamel zo al je boeken in je eigen collectie. Zoek daarna vrienden die de app ook gebruiken en ontdek welk genre zij interessant vinden. Met deze app kan je gratis nieuwe boeken lezen en jouw boeken uitlenen aan anderen. Anderen boekenwurmen gevonden met dezelfde lievelingsauteur? Word dan lid van een online boekenclub, of start er zelf één!

Download Bksy gratis via de Apple– en Google Playstore. 

Happening

Met Happening zijn de opties eindeloos. De app is perfect voor vriendengroepen die snel uitgekeken zijn op één ding. Kies bijvoorbeeld voor Photo Hunt: een wedstrijd met foto-opdrachten voor jou en je vrienden, Sketchy: een online variant van pictionary of Betrayal: een Risk-achtig spel waarbij alles draait om allianties smeden en elkaar verraden of één van de andere opties. Last van keuzestress? Probeer ze gewoon allemaal, plezier verzekerd!

Download de app gratis via de Apple– en Google Playstore. 

Bron

Zo houd je je liefdesleven leuk terwijl je in quarantaine zit

Natuurlijk houden jij en je partner heel veel van elkaar, maar na een paar dagen in quarantaine zou het best zo kunnen zijn dat jullie elkaar het liefst achter het behang plakken. Relatiepsycholoog Dr. David Blom vertelt hoe je dit het beste kan aanpakken.

pexels-photo-221538

Photo by Pixabay on Pexels.com

Twee kanten

Het kan natuurlijk twee kanten opgaan: kunnen we een grote baby boom verwachten of worden er dadelijk massaal scheidingen aangevraagd?

David legt uit dat het allemaal gaat om hoeveel nabijheid je als stel aankunt.

Grote kans

Partners tussen wie het niet altijd zo soepel gaat, nemen vaak al automatisch afstand van elkaar. Op deze manier blijven ze uit de ‘probleemzone’. Zo kan je bijvoorbeeld vluchten in werk of sport. Nu dat niet meer kan, zou dit tot een crisis kunnen leiden.

“Maar het hoeft niet zo te zijn. Geloof het of niet, de corona-crisis kan ook een grote kans zijn voor je relatie! Er ontstaat broodnodige ruimte om weer aandacht aan elkaar te schenken. Ik bedoel, door alle eisen dat het leven aan ons stelt, vergeten we (te) vaak om nog échte aandacht aan elkaar te besteden”, aldus David.

Kortom: doe liefdevolle, kleine dingen voor elkaar. Krabbel vijf minuten per dag elkaars rug of maak een ontbijtje voor de ander.

“Zie je dit allemaal niet zitten en ga je je partner alsnog liever uit de weg? Overweeg dan serieus om bij je buren in quarantaine te gaan!”

Bron