Wat zag jij het eerst? (deel 1)

 

pexels-photo-415779.jpeg
Photo by Pixabay on Pexels.com

Onbewust zien we bepaalde zaken snellen dan andere zaken. Kijken we eerst naar details, of eerst naar het groter geheel. Misschien vallen bepaalde kleuren ons wat meer op of bepaalde figuren. Kijk naar deze afbeelding, het eerste wat je ziet zal iets over jezelf vertellen 😉

Zie je de wagen eerst? Dan is vrijheid belangrijk voor jou.

The mogelijkheid om ten allen tijde de baan op te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe plaatsen te verkennen is allemaal belangrijk voor jou. Je volgt jouw leven aan jouw eigen tempo aan een snelheid die natuurlijk aanvoelt.

Zie je eerst de man met de verrekijker dan ben je eerder analytisch.

Je kijkt eerst naar het groter geheel en negeert de details wat. Je bent zelf in staat om visueel te leren en om snel informatie op te slaan. Soms is op details letten een aandachtspunt waar je wat aan moet werken.

Zie je eerst de letter A, dan ben je één van de weinige, aangezien deze het moeilijkst te zien is.

Je hebt meer oog voor details en bent iets meer intuitief dan de mensen die eerst de verrekijker of de wagen zagen.

 

7 lieve berichtjes van hém die ons ‘s morgens opfleuren

 Ben jij ook net wakker geworden met een berichtje van je vlam, je lief of je partner? Er is absoluut niks leukers. It’s a very good start of your day! Niks kan je dagje nog verpesten, want het betekent dat jij the first on his mind bent als-ie net wakker is. Dit zijn de 7 állerliefste berichtjes die we dolgraag ’s morgens van hem (zouden) krijgen.

pexels-photo-46924.jpeg
Photo by Anton on Pexels.com

‘Goeiemorgen sexy, goed geslapen?’
Stiekem is hij eager to know of je niet liever bij hem in z’n armen had gelegen afgelopen nacht.

‘Ik vind het fijner wanneer ik naast je wakker word’
Hij voelt zich goed bij jou en hij ziet je écht graag, ochtendcoupe en onfrisse adem inbegrepen. Bye bye ochtendhumeur!

‘Kon ik je maar wakker kussen’
Missie geslaagd: nu loop jij de hele dag verlangend naar een kus (en misschien zelfs meer). Je kan haast niet wachten tot je hem terugziet om hem met kusjes te overladen.

‘Ik vond het écht leuk met jou gisteren’
Hij windt er geen doekjes om: hij vindt het écht super als jullie samen tijd doorbrengen en hij verwacht ook bevestiging van jouw kant. Vanzelfsprekend loop je de rest van de dag met een brede smile rond.

‘Heel veel succes vandaag!’
Het is altijd leuk om te weten dat hij jebackheeft. Hij heeft onthouden dat het een belangrijke dag is voor jou en het is dan ook héél thoughtful dat hij je nog snel even geluk wenst.

‘Ik mis je al’
Hoewel we graag een sexy stoere kerel aan de haak slaan, smelt je hart wel een beetje als hij dat bad boy-gehalte even aan de kant zet en even oprecht laat weten hoe hij zich voelt.

‘Hoop dat je een fijne dag hebt vandaag’
Ook al is het een doodgewone dag en heb je niet echt iets speciaals op de agenda staan, hij laat wel zien dat hij ook nu aan je denkt. Meer zelfs, hij wenst je een fijne dag. Let’s be honest, zijn berichtje is alvast een boed begin.

Bron

Ben je single? Met deze 7 spelregels word je volmaakt gelukkig

We weten allemaal wel dat geluk niet in de ander zit, maar in jezelf. Maar zo voelt het niet altijd, en zeker niet als je tijdelijk of langdurig single bent. Hierbij zeven spirituele ‘spelregels’ om gelukkig en vervuld te leven – met of zonder een partner aan je zijde.

Steeds meer mensen gaan als single door het leven: in Nederland zijn het er nu al 2,5 miljoen en de komende vijftien tot twintig jaar stijgt dat volgens de statistieken tot 3,3 miljoen. Een op de vijf vrouwen en een op de zes mannen wonen alleen. Voor sommigen van hen is dat een tijdelijke zaak, tussen twee relaties in; anderen doen het een half leven zonder die ene speciale liefdesrelatie. En veel mensen willen niet anders meer. Een kwart van de alleenstaande vrouwen tussen de 35 en 65 jaar verlangt niet meer naar een vaste partner.

Toch valt het alleen zijn soms zwaar. Hoe goed je het ook hebt met jezelf, twijfel en eenzaamheid kunnen je overvallen. Hoe zorg je ervoor dat je gelukkig blijft, dat je verlangen naar liefde geen lek slaat in je energie?

Spelregel 1: Lever je bijdrage

Verreweg de meesten van ons hebben een talent te ontwikkelen, een speciale gave of kundigheid waarop de wereld zit te wachten. Of het nou lesgeven is, of huizen mooi maken, mensen helpen met therapie of coachingsgesprekken, kunst maken of zorgen dat administraties op orde komen, er is iets waar je goed in bent en wat je aan de wereld schenkt. Wat heb jij te geven, bij te dragen, toe te voegen aan het geheel? Met andere woorden: wat is jouw ding?

Wij zijn wereldburgers, we zijn met z’n allen bezig met de volgende trap van de menselijke ontwikkeling. En ieder van ons doet mee, door haar of zijn beste krachten in te zetten. Wat het ook is, dit talent, deze gave, is waarvoor je leeft – niet die partner die je misschien niet hebt. Als je je ‘ding’ nog niet gevonden hebt, dan is de zoektocht ernaar je hoogste prioriteit. Houd voor ogen, dag in dag uit: je leeft omdat je iets belangrijks te doen hebt, iets waar de wereld niet zonder kan.

Spelregel 2: Leef in je lijf

Eenzaamheid kan alleen komen opzetten als je vervreemd bent van je lichaam. Zolang je diep contact houdt met je eigen lijf, voel je dat je verbonden bent met de natuur, met alle mensen om je heen, met het leven zelf. Onze computergestuurde cultuur doet alles wat ze kan om het contact met het lichaam te verbreken en te zorgen dat we in ons hoofd gaan leven, hoog en droog. De virtuele wereld lonkt en voor je het weet, zit je uren per dag op internet te chatten, te twitteren of te bloggen. Maar de contacten die je daar opdoet, zijn vaak vluchtig en niet vervullend. Je zintuigen verkommeren. En je lieve lijf, je anker op aarde, komt aandacht tekort als je verdwijnt in cyberspace.

Voor singles die niet elke nacht tegen een ander lijf kunnen aankruipen, is het nog eens te meer belangrijk om voeling te houden met het eigen lichaam. Geef het aandacht op alle mogelijke manieren. Doe aan sport, yoga, tai chi of andere lichaamsbeweging. Ga dansen. Vertroetel jezelf in de sauna, laat je masseren. Tuinier als je een tuin of balkon hebt, maak contact met de natuur.

Mediteer ook regelmatig op je lichaam. Voel je lijf, van beneden naar boven en van top tot teen. Voel het vibreren, zinderen, tintelen, voel de energie van het leven zelf er doorheen gaan. Waar je ook bent, wat je ook doet, je kunt altijd stilstaan bij jezelf en je lichaamsbewustzijn verhogen: op het werk, in de auto, in bed, aan tafel of in de tuin. Loop bewust, eet bewust, zit ontspannen, beweeg met aandacht.

En dit alles geldt nog eens extra voor het onderlijf. Ons bovenlijf, met het hart erin, wil soms nog wel doorvoeld en doorleefd blijven, maar onder de gordel begint maar al te vaak de gevoelswoestijn. Vooral vrouwen boven de veertig lopen het risico ongemerkt en beetje bij beetje het contact met hun onderlichaam te verliezen. Er gebeurt daar niet meer zoveel als vroeger en de hormonen komen tot rust. Maar als je het contact met je onderlijf kwijt bent, ben je het contact met moeder aarde kwijt, de gulle bron van geborgenheid. Schenk dus extra aandacht aan je onderste chakra’s, met oefeningen of door meditatie. Als je onderlijf en je bovenlijf één geheel vormen, als de energie vrijuit kan stromen door je hele lichaam, dan voel je je geestelijk ook één, ongebroken en onbreekbaar: een intact mens.

Spelregel 3: Omarm je verlangen

Het is een vergissing te denken dat je niet zou mogen verlangen naar liefde, naar een maatje, een arm om je heen of een warm lijf in je bed, als je dat allemaal niet hebt. Er is niets mis met verlangen. Juist verlangen onderdrukken, verdringen of in jezelf veroordelen kost energie en levensvreugde. De hunkering verdwijnt dan niet, maar gaat ondergronds en legt van daaruit een grauwsluier over je leven.

Dus: voel je verlangen. Maar de kunst is om scherp te focussen op het gevoel van het verlangen in je lichaam. Zorg dat het niet naar je hoofd stijgt, waar het vliegensvlug kans ziet te veranderen in depressieve gedachten, spijt of wrok, of fantasieën die je leeg en ongelukkig achterlaten. In je lijf kan verlangen je hoogstens een beetje kramp bezorgen: een knellend gevoel in je borstkas, een knoop in je maag, een trekkend gevoel in je buik. Richt je aandacht daarop, liefdevol en accepterend. Vind het interessant, onderzoek het, verwelkom het. Omarm het verlangen, wees er bij wijze van spreken een goede moeder voor. Geef het ruimte, laat het er helemaal zijn. De energie van je verlangen staat dan tot je beschikking. Vroeg of laat verdwijnt de kramp en ontspant je lichaam zich weer. En jij zit vol nieuwe moed.

Fantaseren over een nieuwe relatie is een van de dodelijkste valkuilen die het single bestaan bedreigen. Het lijkt zo normaal, natuurlijk en zelfs nuttig: wat je bedenkt, wordt toch waar, als je er maar genoeg in gelooft? De waarheid is dat fantaseren je contact met het hier en nu ondermijnt, je afhoudt van de werkelijkheid om je heen. Al dagdromend van de ideale partner kun je voorbijlopen aan al die lieve, goede mensen in de werkelijkheid met wie je het fijn kunt hebben, hier en nu. Het is voor een mens van vlees en bloed nauwelijks mogelijk een fantasiepartner te evenaren, dus als je jezelf vaak en lang hebt toegestaan te fantaseren, zal iedere nieuwe partner van vlees en bloed je teleurstellen. Je verlangen accepteren betekent niet dat je toegeeft aan de verleiding om weg te dromen, maar dat je het verlangen serieus neemt in de fysieke werkelijkheid, als bron van energie.

Spelregel 4: Weet je bemind

Het leven bemint je, zelfs als je geen mens bij je hebt die af en toe zegt ‘Ik houd van jou’. Het hele universum is een web van energie waarin ook jouw bestaan onmisbaar is. Alles heeft je lief: de wind die door je haren strijkt, de zon op je gezicht, de regen die tegen je ramen klettert, de wolken die boven je hoofd voorbijzeilen. Bomen met hun ritselende blaadjes zijn je welwillend gezind, bloemen lachen naar je, dieren vinden je aanwezigheid spannend en interessant. De stoel waarop je zit draagt je met plezier, de tafel vindt het fijn je van dienst te kunnen zijn. Alles maar dan ook alles is blij met jouw bestaan en jubelt erover tot in de verste uithoeken van het universum. Misschien voel je dat niet altijd zo, maar wéét dat het zo is en van tijd tot tijd zal het besef doorbreken: ‘Ik word diep bemind. Ik mag er zijn. Het leven houdt van mij.’

Spelregel 5: Maak pret

Intieme vrienden zijn van levensbelang voor singles, om je hart uit te storten en de laatste nieuwtjes of roddels uit te wisselen, dat is algemeen bekend. Minder bekend is dat lol trappen minstens even nodig is. Gewoon grapjes maken, lachen, gek doen, de boel op stelten zetten.

Singles met interessant werk hebben vaak de neiging hun leven op te vullen met werk, werk, werk. Daarom zijn vrouwen zonder partner ook vatbaarder voor een burn-out dan vrouwen met partner: er is niemand die hen aan hun jasje trekt en roept: ho! Ontspan! Dus dat moet je zelf doen. Pret maken met vriendinnen is niet frivool of oppervlakkig, maar een eerste levensnoodzaak om een evenwichtige, ontspannen en gelukkige vrouw te blijven. Zoek het op en laat het toe. Ga ook naar lachfilms en cabaret, luister naar vrolijke dansmuziek en kom in beweging, geniet van gezellige etentjes en feestjes. Neem de tijd om te winkelen, uitgebreid te lunchen, vakantie te vieren, romans te lezen en vrije uren te beleven waarin je helemaal niets hoeft van jezelf. Het succes van ‘Sex and the City’ zit ’m niet alleen in de mooie kleren, maar ook en misschien wel vooral in de onbedaarlijke lol die de vrouwen hebben met elkaar.

Spelregel 6: Los je eigen problemen op

Bewust of onbewust kun je naar een partner verlangen om bepaalde problemen voor je op te lossen. Je eenzaamheid, bijvoorbeeld, of het gevoel dat je geen doel hebt in het leven. Of je denkt dat je pas je financiën op orde kunt krijgen als je niet meer alleen woont. Je meent dat je een of ander conflict in je leven pas kunt winnen als je een man hebt die je daarin steunt. Of je gelooft dat je jezelf in een cynisch pantser hult, omdat je alleen bent: met een lieve, begrijpende vriend of vriendin zou je jezelf wel kwetsbaarder opstellen in het leven. Je zoekt eigenlijk een oppas, of een klusjesman, een coach of een vaderfiguur.

Dit nu zijn illusies. Waanvoorstellingen. Er komt nooit iemand die jouw probleem voor je oplost. In het beste geval vind je een partner die behoefte heeft aan een behoeftige vrouw/man, vanuit een ‘reddercomplex’, en ben je gedoemd behoeftig te blijven om hem of haar tevreden te houden. In het slechtste geval jaag je mogelijke partners weg met je behoeftigheid. (Of is het andersom? In het beste geval jaag je partners weg, in het slechtste geval trek je een verkeerde aan.)

Los je eigen problemen op, voor zover mogelijk: doe wat je kunt om te zorgen dat je leven op orde is, dat je tevreden bent over jezelf. Wees autonoom. Dat wil niet zeggen dat je nooit iemand anders nodig hebt, maar wel dat je bewust hulp zoekt voor elk specifiek probleem dat je niet alleen aankunt, dat je bedankt of betaalt voor die hulp, en zelf de verantwoordelijkheid houdt voor je eigen leven. Sta op eigen benen. Het maakt je gelukkiger, en het maakt je aantrekkelijker.

Spelregel 7: Heb het leven lief boven alles

‘Heb God lief boven alles en je naaste als jezelf’ – het komt uit de bijbel, Jezus gaf het als raad aan zijn volgelingen mee en grappig genoeg is het de beste raad die singles – en niet-singles – in hun oren kunnen knopen. Klinkt het je te religieus, vervang ‘God’ dan door ‘het leven’. Zolang je maar beseft dat er iets is wat groter, dieper, mysterieuzer is dan wij kunnen begrijpen, en wat de bron is van alles, inclusief jezelf. Binnenin je bevindt zich die bron en je kunt er toegang tot krijgen.

Sommige mensen praten onbekommerd met God. Anderen hebben liever iets minder abstracts om mee te converseren: een beschermengel of hoger zelf. Investeren in contact met je engel loont. Iedereen heeft een engel, sommige mensen hebben er zelfs meer dan een, en voor die engel ben jij de belangrijkste persoon op aarde. Je kunt het ook je spirituele gids noemen, je alter ego of je innerlijke kind. Het komt erop neer dat er een centrum is van liefde en aandacht, wijsheid en vreugde, speciaal op jou gericht of met jou verbonden, waarmee je contact kunt leggen en waaruit je moed, inspiratie en troost kunt putten wanneer je het maar nodig hebt. (Nee, je hoeft niet eerst te geloven voordat je dat contact kunt leggen. Het werkt ook voor ongelovige thomassen. Probeer maar.)

Spiritueel leraar Barry Long zei: ‘Don’t put the man before God.’ Zet nooit een partner of het verlangen naar een partner vóór die innerlijke bron, want dat verduistert je zicht op de eeuwigheid en laadt te veel verwachtingen op een eventuele geliefde.

Vroeg of laat kan de liefde weer bij je aankloppen – de wegen van Amor zijn ondoorgrondelijk en je bent nooit te oud om verliefd te worden. En dan blijkt: deze zeven spirituele spelregels zijn niet alleen nuttig om in je eentje gelukkig te worden, maar gelden onverminderd tijdens liefdesrelaties.

 

Bron

 

De enige sekstip die je moet kennen, volgens je sterrenbeeld

 

Ben jij net zo gevoelig als een Kreeft, of heb je eerder het temperament van een Ram? Ontdek hier welke sekstip je zou moeten kennen volgens je sterrenbeeld.
scenic view of night sky with stars
Photo by James Wheeler on Pexels.com

Ram: gebruik je woede

Rammen staan bekend om hun temperament, wat vaak voor een erg leuke energie tussen de lakens kan zorgen. Probeer zeker eens wat gedurfdere posities tegen de muur of lichtjes aan je partners haren te trekken. Vraag wel altijd eerst of je sekspartner hier ook voor te vinden is.

Stier: verwen jezelf met een sensuele massage

Stieren houden van alles wat sensueel is, zeker als zij er kunnen van genieten. Een sexy massage brengt hen dus ook meteen in de mood.

Tweelingen: talk dirty

Geen enkel sterrenbeeld houdt meer van roddelen dan Tweelingen. Logisch dus dat ze ook niet vies zijn van een beetje dirty talk. Waag je ook zeker eens aan sexting om overdag je partner al op te winden voor een stomende nacht.

Kreeft: maak oogcontact

Gevoelige kreeften houden van passie met een vleugje romantiek. Oogcontact is voor hen dan ook de perfecte manier om opgewonden te raken. Het zorgt ervoor dat ze zich gezien, beschermd én gewild voelen: kortom, alle ingrediënten die nodig zijn om zoveel mogelijk plezier te beleven in de slaapkamer.

Leeuw: breng drama naar je slaapkamer

De dramaqueens onder de sterrenbeelden houden ook van wat drama in de slaapkamer. Laat je fantasieën los in een rollenspel en doe de passie oplaaien terwijl je in de spotlight staat.

Maagd: experimenteer met je onderdanigheid

Maagden zijn gemaakt om te dienen, wat van hen de ideale onderdanige maakt tijdens een kinky vrijpartij. Maar het hoeft ook niet té ondeugend te zijn, Maagden zijn immers de meest rustige sterrenbeelden in bed.

Weegschaal: wees niet bang om luid te zijn

Weegschalen hebben in het dagelijkse leven de neiging om een beetje preuts te zijn. Toch doen ze er, als het op seks aankomt, goed aan om eens alle sociale regels overboord te gooien en zich volledig vocaal los te laten gaan.

Schorpioen: doe het in het donker

Schorpioenen zijn erg intens en houden de dingen graag privé. Door te vrijen in het donker voelen ze zich dus meer op hun gemak waardoor ze hun partner ook meer durven te verrassen tussen de lakens.

Boogschutter: probeer een beetje exhibitionisme

Boogschutters houden van risico’s en raken daar ook opgewonden van. Laat dus gerust de deur eens op een kiertje staan, trek de gordijnen open of doe een vluggertje in je auto.

Steenbok: experimenteer met dominantie

Steenbokken zijn van nature leidersfiguren, die zich vooral op hun gemak voelen als ze in een machtige positie staan. En dat vertaalt zich ook naar de slaapkamer. Ze houden ervan om alles zelf in handen te hebben, inclusief het plezier van hun partner.

Waterman: integreer seksspeeltjes

Watermannen zijn altijd mee met de nieuwste trends en houden wel van een snufje technologie. Enkele leuke seksgadgets zijn dus perfect voor de futuristische Waterman om wat meer spanning in de slaapkamer te integreren.

Vissen: omhels verscheidenheid

Vissen zijn romantisch en nostalgisch, waardoor ze ook op seksueel vlak het liefst vasthouden aan dezelfde gewoontes en standjes. Een paar ideetjes uit de Kama Sutra kunnen wonderen doen om hun relatie nieuw leven in te blazen.

Bron

 

Je glimlach: het belangrijkste wapen in je liefdesleven

 

Vergeet make-up, dat uitdagende kleedje of zorgvuldig geplande gesprekken. Je hebt ze allemaal niet nodig om iemand te verleiden. Dé belangrijkste versiertruc in je arsenaal? Je glimlach.
man young happy smiling
Photo by Stefan Stefancik on Pexels.com

Website Elitedating zette vijf wetenschappelijk onderbouwde redenen op een rij waarom glimlachen je van je singlestatus kan afhelpen:

Uit onderzoek blijkt dat glimlachen stress vermindert en gevoelens van geluk stimuleert. Door te lachen kunnen we onze hersenen dus wijsmaken dat we blij zijn, ook al hebben we zorgen aan ons hoofd. Verder zal je helderder nadenken en in staat zijn om een goed gesprek te voeren. Meer zelfvertrouwen, minder stress en een algemeen goed gevoel: flirten wordt zo een stuk eenvoudiger.

Je weet niet goed welk kleedje je moet aantrekken voor je eerste date, of welke make-up erbij past? Je hoeft je eigenlijk helemaal geen zorgen te maken: uit recent onderzoek blijkt dat een natuurlijk gezicht minstens even aantrekkelijk is als een gelaat vol make-up, zolang je maar glimlacht. Je tanden laten zien geeft je dus heel wat meer aantrekkingskracht!

Ons brein heeft de neiging om de lichaamstaal van onze gesprekspartner te imiteren. Als die negatief overkomt, zal je een slecht gevoel krijgen. Een glimlachende partner doet jou echter ook al snel glimlachen, waardoor we ons blijer en meer ontspannen voelen. Wie lacht, straalt positiviteit en vriendelijkheid uit, en de hersenen van je date zullen je met deze goede gevoelens gaan associëren.

Als mensen gevraagd worden naar de belangrijkste eigenschappen van een partner, staat ‘betrouwbaarheid’ met stip op het lijstje. In verschillende studies worden lachende mensen betrouwbaarder ingeschat. Opgelet: het moet dan wel om een gemeende glimlach gaan, die zich geleidelijk opbouwt. Als je oprecht bent, zal je betrouwbaar én flirterig overkomen. Win-win!

De glimlach van een vrouw blijkt zelfs effectiever dan een flirterig oogcontact. In een studie naar flirtgedrag werden vrouwen in een bar 20 procent van de keren benaderd als ze oogcontact gebruikten. Maar in combinatie met een glimlach steeg dat tot 60 procent! Een glimlach is verwelkomend, en je zal vaker versierd worden.

Bron

“Wil je een man vinden? Vrij dan al op de eerste date”

 

Wanneer het over daten gaat, kunnen we allemaal soms wel wat advies gebruiken. Ook schrijver Blake Lavak denkt er zo over en dus schreef hij een boek vol met tips dat de naam ‘Own that guy in sixty days’ meekreeg. “Mijn theorieën gelden niet voor iedereen maar als je wilt weten hoe je in de datingwereld kan winnen, dan vertel ik het je met plezier”, schrijft Lavak. Geïntrigeerd? Lees dan hier enkele van zijn tips.
kissing woman and man
Photo by Daniel Spase on Pexels.com

Het is een advies dat we niet erg vaak horen: volgens Lavak is het bijna noodzakelijk om seks te hebben op een eerste date, toch als je een man wilt vinden en die ook houden. “Ik weet dat mijn tips wat controversieel zijn en er heel wat mensen zijn die mijn advies niet meteen durven opvolgen. Wanneer ze er echter langer over nadenken, beseffen ze dat ik wel eens gelijk kan hebben”, vertelt Lavak aan The Mirror.
De man begon de datingwereld te ontdekken toen hij en zijn zus net een breuk achter de rug hadden. “Mijn zus wou erg graag een nieuwe partner ontmoeten en begon actief naar mannen te zoeken. Ze volgde echter de klassieke datingregels: ze wachtte tot haar date de eerste stap zette en sprak maar met een man tegelijkertijd af. Toen ik zag dat het haar niets opleverde, besloot ik een boek te schrijven. Ik vroeg vrouwen om advies en kwam tot enkele interessante conclusies.”

Volgens Lavak is zijn strategie erg simpel: “Wees gedurende zestig dagen lief tegen je date en geef hem een goed gevoel. In ruil zal hij je ook alles geven wat je wilt omdat hij verslaafd is aan het gevoel dat jij hem bezorgt.” Als voorbeeld geeft de man de affaire tussen Angelina Jolie en Brad Pitt toen hij nog getrouwd was met Jennifer Aniston. “Het bewijst dat je vanaf het begin de leiding moet nemen. Je moet de situatie onder controle hebben.”

Daarna moet je je date alleen maar naar je laten smachten. “Doe niet saai, maar verleid die ene man. Je hoeft ook absoluut niet mooi te zijn. Lief zijn is vaak genoeg. Daarnaast raad ik aan om je wat onorthodox te gedragen in de slaapkamer. Seks op de eerste date kan ook helpen”, klinkt het.

Bron

Al minstens 780 Vlamingen hebben sinds 1 augustus hun voornaam laten veranderen.

closeup photo of michele text

Ambtenaren spreken in de krant over “een ware toevloed”. Sommige (kleinere) gemeentebesturen hebben daarom beslist om in de toekomst weer een vergoeding te vragen voor de naamsverandering.

Een nieuwe voornaam kiezen, werd deze zomer veel eenvoudiger. Voordien moest je naar de FOD Justitie stappen, waarbij de procedure tot anderhalf jaar kon duren en 490 euro kostte. Vandaag kan dit aan het loket in het gemeentehuis en is het in principe gratis.

Een aantal gemeentebesturen wil door de toeloop nu toch een bepaalde som vragen, zodat mensen niet lichtzinnig van voornaam veranderen. Gemeentebesturen mogen dat volgens de wet. “Wij vragen 500 euro”, zegt burgemeester Lode ­Hofmans (Open VLD) van Ranst in de krant, “maar voor wie een ongepaste voornaam heeft, is het 50 euro. Voor transgenders blijft het gratis”.

Kleine wijzigingen

Volgens de krant worden vooral kleine wijzigingen doorgevoerd en verandert half Vlaanderen niet plots van voornaam. “De mensen die langskomen vragen hoofdzakelijk kleine wijzigingen. Het zijn geen excentrieke aanvragen”, klinkt het bij de gemeente Turnhout. ­“Iemand die Jean-Pierre heet, maar door iedereen Jean genoemd wordt, wil dat op papier vastleggen. Of een Maria die iedereen Marie noemt. Sommige mensen willen af van een streepje in hun naam. Vroeger was de drempel te hoog om zoiets te laten veranderen. Nu niet meer.”

 

Bron

Love bombing is de nieuwste datingtrend.

bonding couples dating hands

 

Iemand al vanaf de eerste date overladen met complimenten, aandacht en liefde, maar het na enkele weken uit het niets voor bekeken houden. Dat wordt love bombing genoemd, een datingtrend die steeds meer aan populariteit wint. Wij spraken met een paar vrouwen die ermee te maken kregen.

“Ik was de mooiste vrouw die hij ooit al had gezien, slimmer dan al zijn exen en exact wat hij nodig had. Daar was hij na onze eerste date al achter. Elke keer kreeg ik bloemen of een ander cadeautje en trakteerde hij mij op drankjes. Hij was lief, galant en anders dan andere mannen van zijn leeftijd. Serieuzer, hij wou niet enkel casual seks, maar een vaste relatie. En liefst met mij, want hij kon naar eigen zeggen niet stoppen met aan mij te denken. Ik had zelf net een lange relatie achter de rug en was niet op zoek naar iets serieus, maar die aandacht en mooie praatjes deden mij wel iets natuurlijk. Na een maand zaten we bijna elke dag bij elkaar. Het leek wel te mooi om waar te zijn en dat was het ook. Toen ik een week op vakantie was met mijn zus, viel al het contact plots weg. Ook toen ik terug thuis was, had hij het te druk op het werk en lukte het maar niet om af te spreken. Uiteindelijk stuurde hij mij een bericht dat hij het toch niet ‘voelde’, en daarmee was de kous af,” vertelt A. (32) ons over haar ervaring met love bombing.

Na andere nare datingtrends als stashingsubmarineing of breezing wint nu dus love bombing aan populariteit. Volgens psychiater Dale Archer komt deze datingvorm vooral voor bij wervelwind romances waarbij de ene partner de andere probeert te beïnvloeden met affectie, aandacht, cadeautjes en beloftes over de toekomst. Zoals ook A. ons vertelt, gaat het meestal heel snel omdat de slachtoffers zo onder de indruk zijn en hun twijfels en zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen doordat ze zo overladen worden door liefde. Door die veelheid aan aandacht, bezoekjes, berichtjes en telefoontjes hebben slachtoffers volgens Archer geen ruimte om er bij stil te staan of ze worden gemanipuleerd en of de ander oprecht is of niet.

Narcist of sociopaat

Volgens hem is de dader meestal een narcist of sociopaat die het liefst van al totale controle wil over een ander persoon. Ook pooiers en bendeleden passen deze techniek toe, al zijn dat natuurlijke extreme voorbeelden die vaak helemaal verkeerd aflopen. In het normale leven zal de dader uiteindelijk gewoon zijn aandacht voor jou verliezen als jij je niet gedraagt zoals hij of zij dat wil. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een avond iets gaan drinken met een oude klasgenoot of een weekendje weg met vrienden. De dader zal zich hierdoor aan de kant geschoven voelen en van jou verwachten dat je je plannen afzegt. Doe je dat niet, dan gaat de love bomber in kwestie wel gewoon op zoek naar een ander slachtoffer.

Ook N. (29) maakte het mee. Zij leerde hem kennen via vrienden en raakte in de ban van zijn beloftes en aandacht. “Eerst lachte ik ermee, want wie begint nu een week na de eerste ontmoeting al over pakweg een verre reis maken samen. Ik vond het vooral hilarisch, maar anderzijds had ik zoiets van ‘waarom niet?’. Ik was single en hij was knap en de seks was goed. Dus zagen we elkaar steeds vaker. Gelukkig was ik wel nuchter genoeg om mijn vrienden niet zomaar te laten vallen en daar kon hij duidelijk niet mee om. Ik hoorde hem na verloop van tijd steeds minder en dat stak hij uiteindelijk op het feit dat ik niet genoeg aandacht voor hem had. Terwijl ik hem verschillende keren per week zag en elke dag hoorde. Op een gegeven moment antwoordde hij simpelweg niet meer op mijn berichten en dat was het dan.”

C. (27) had aanvankelijk niet eens interesse in haar love bomber en hij moest maanden achter haar lopen voor ze met hem op date wou. Toen ze de tweede keer afspraken, deed zijn moeder open. “Creepy denk je dan, maar zijn ouders waren zo’n hartelijke mensen dat ik eigenlijk niet eens besefte hoe raar die situatie was. Toen ik eenmaal verliefd was, begon hij te twijfelen en moest het voor hem toch niet meer.”

Té snel

Als buitenstaander denk je al snel dat zoiets jou nooit kan overkomen, want zo’n love bomber valt toch direct door de mand? Volgens Archer is het lang niet zo simpel. Aan Business Insider vertelt hij dat het begin van elke relatie spannend is. “Je emoties begeven zich in een rollercoaster, je voelt vlinders en iedereen vindt het leuk om aandacht en complimentjes te krijgen. En als het goed klikt en je wat ouder bent, kan het snel gaan. Dat hoeft daarom geen slecht teken te zijn. Maar als hij of zij na een tweede date al over trouwen begint of je krijgt direct de sleutels van zijn of haar huis, dan is dat wel degelijk té snel. Ook sociale media dragen hier niet aan bij, omdat ze de love bomber in staat stellen om 24/7 contact te hebben met het slachtoffer.” Archer geeft als voornaamste tip dan ook mee om het rustig aan te doen. Ook laat hij nog vallen dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, het dat ook is.

Bron

Waarom je ’s morgens zoveel moeite hebt om op te staan, zelfs als je genoeg geslapen hebt

 

Oké Captain Obvious, temperaturen die flirten met het vriespunt maken het niet makkelijker om ’s morgens vanonder je warme en gezellige donsdeken te kruipen. Maar bij sommigen verloopt het opstaan áltijd stroef, zelfs al hebben ze acht uur geslapen. Als je een betere relatie hebt met je snoozeknop dan met je levensgezel, zou dit de reden kunnen zijn.
orange cat sleeping on white bed
Photo by Aleksandar Cvetanović on Pexels.com

Dat het moeilijk is om uit je bed te tuimelen als je een slechte nacht met weinig slaap achter de rug hebt, is niet zo verrassend. Slaap je daarentegen elke nacht steevast acht uur, maar blijf je het een volstrekte mission impossible om op te staan, dan is er misschien wel meer aan de hand.

Zo vertelt psychologe Gail Saltz aan het online gezondheidstijdschrift Health dat een atypische depressie, die zoals de naam al doet vermoeden niet gepaard gaat met de typische symptomen van een depressie, de reden kan zijn dat je moeilijkheden ondervindt bij het opstaan. “Hoewel het zeker niet voor iedereen geldt, kan een atypische depressie wel de oorzaak zijn van de bijna onmogelijke opdracht om ’s morgens uit je bed te komen”, vertelt de psychologe. Saltz legt ook uit wat zo’n atypische depressie precies inhoudt. “Een atypische depressie is een subtype van de algemene psychische stoornis, wat betekent dat patiënten zich niet altijd down voelen. Omdat hun gemoedstoestand positief kan zijn, zijn veel mensen zich er ook niet van bewust dat ze eraan lijden. In plaats van slapeloosheid en verlies van eetlust, slapen en eten mensen met een atypische depressie immers net te veel.”

Weet wel dat je niet meteen hoeft te panikeren als je een of twee keer vermoeid opstaat. “De symptomen moeten minstens twee weken aanhouden vooraleer er sprake kan zijn van een atypische depressie. Als je merkt dat je al een tijdje meer nood hebt aan slaap, erg vermoeid bent waardoor je armen en benen als lood aanvoelen, meer eetlust hebt en bent aangekomen, raadpleeg dan je arts”, vertelt Saltz.

Er zijn immers nog andere oorzaken mogelijk waarom je je zo vermoeid voelt, waaronder bloedarmoede, coeliakie, chronisch vermoeidheidssyndroom, diabetes en problemen met je schildklier. Laat je dus zeker eerst onderzoeken als je merkt dat je last hebt van een of meerdere van bovenstaande symptomen.

Bron

Hoe vaak ga je best met je partner op date?

 

Aan het begin van jullie relatie trokken jullie er vaak op uit: van chique dates tot naar de film gaan. In het begin is alles veel spannender. Nu jullie al een tijdje samen zijn, verkiezen jullie een avondje Netflix boven de cinema en daar is niets mis mee. Toch heeft dingen buitenshuis doen zo zijn voordelen. 
man and woman sitting while facing each other
Photo by rawpixel.com on Pexels.com

Hoe vaak moet je een date night plannen? Een keer per week? Een keer per maand? Twee experts gaven twee verschillende antwoorden maar waren het er wel over eens dat een avondje uit belangrijk is voor je relatie.

“Het is belangrijk om een wekelijkse date night te hebben”, stelt Thomas Edwards, CEO van relatie advies website, The Professional Wingman. “Het klinkt misschien als veel werk maar het hangt ervan af hoe je ’t bekijkt. Kijk terug naar de eerste dagen van jullie relatie. Jullie deden misschien meer moeite om elkaar minstens een dag per week te zien. Er werd tijd gestoken in het verzinnen van leuke dates om elkaar helemaal in te pakken en dat is iets dat niet aan de kant geschoven mag worden tijdens de relatie. Om jullie band sterk te houden, is het belangrijk dat jullie dingen doen waarin de aantrekkelijke eigenschappen naar buiten komen.”

Als een keer per week niet haalbaar is voor jou en het lief, dan stelt levenscoach Nina Rubin dat een keer per maand ook genoeg is. “Het is belangrijk om samen dingen te beleven en nieuwe ervaringen op te doen”, vertelt ze aan lifestylewebsite Elite Daily. “Zelfs al plannen jullie vaak gezellige avondjes thuis, ik ben van mening dat af en toe die knusse woonkamer verlaten, de vonk meer kan aanwakkeren.” Als je een maandelijks uitje plant, raadt Rubin aan om interactievere dingen te doen dan gewoon samen op restaurant gaan of een film kijken.

Blijven jullie gewoon liever thuis? Dat is niet per se iets slecht. Het kan gewoon betekenen dat jullie het te druk hebben om dingen te doen. “Het is gemakkelijk om na een lange dag naar een glas wijn te grijpen en je op de bank te installeren”, zegt Edwards. “En terwijl het effectief belangrijk is om af dat af en toe te doen, is het nog steeds erg cruciaal dat jullie nieuwe herinneringen maken.”

Bron