Olympisch atlete (37) heeft spijt dat ze aan de grote klok hing dat ze nog maagd is: “Het heeft al m’n dates verpest”

“Ik heb nog nooit seks gehad. Ik wil ermee wachten tot ik getrouwd ben.” Lolo Jones zei het begin vorig jaar zonder verpinken. Maar de nu 37-jarige Amerikaanse ex-atlete had de impact van haar openheid onderschat. “In het openbaar over mijn maagdelijkheid praten, was een fout.”
Lolo Jones says that opening up about her virginity "was a mistake." (Photo: Getty Images)

In de Amerikaanse versie van Celebrity Big Brother praatte Lolo Jones – die zich tijdens haar sportcarrière toelegde op de 60m en 100m horden én in 2013 ook goud pakte op de wereldkampioenschappen bobsleeën – in 2019 vrijuit over haar keuze om maagd te blijven tot ze in het huwelijksbootje is gestapt. “Een bewuste beslissing, maar ze heeft al veel relaties op de klippen doen lopen”, zei ze toen. “Vaak denken mannen dat ik lieg. Maar als ze dan toch beseffen dat ik de waarheid spreek, zien ze het als een uitdaging óf als een afknapper. Veel mannen die horen dat ik eerst wil trouwen, vertrekken.”

De uitspraken van Jones werden gretig gedeeld op de sociaalnetwerksites. En de Amerikaanse ondervond er ook de gevolgen van, zo geeft ze toe in de YouTube-show van comedian Kevin Hart. “Daardoor werden alle afspraakjes die ik daarna had, verpest. Het leek alsof ik zelfs geen kans meer had. Voor mijn ‘bekentenis’ had ik het gevoel dat ik die wel had.” Voordien probeerde Jones haar ‘boodschap’ altijd voorzichtig over te brengen. “Ik probeerde telkens een goed moment af te wachten. Maar wat is een goed moment? Moet ik wachten tot de man in kwestie mij heeft leren kennen of drop ik ‘de bom’ gewoon meteen?”

Acht verschillende scholen en pech op de Spelen

Jones had een moeilijke jeugd. Ze ging naar acht verschillende scholen op acht jaar tijd en haar gezin had het niet breed. Jones’ moeder had vijf kinderen. “Maar daar heeft mijn beslissing niets mee te maken”, zegt ze. “Mijn moeder is nooit getrouwd en toch heeft ze vijf kinderen. Ze heeft veel fun gehad.(lacht)”

De atletiek bood Jones een uitweg tijdens haar jeugd. De Amerikaanse liet voor het eerst wereldwijd van zich horen in 2007, toen ze de WK-finale van de 100m horden haalde. Haar grootste prestatie zette ze het jaar nadien neer: ze pakte WK-goud op de 60m horden indoor in Valencia, een kunstje dat ze in 2010 (Doha) overigens zou herhalen.

Op de Olympische Spelen in Peking (2008) liep het echter fout. Niets leek eeuwige roem in de weg te staan, tot ze de voorlaatste horde aantikte. Eindverdict: een magere zevende plek in de finale en een pak tranen. In Londen kreeg ze in 2012 nog een herkansing, maar ze werd ‘pas’ vierde in de finale. Nadien beproefde ze dus nog – met succes – haar geluk in het bobsleeën.

Bron

Dit is het! Hetgeen mannen echt aantrekkelijk vinden

Volgens een ‘legitieme, wetenschappelijk verantwoorde’ data-analyse, hebben vrouwen hun beste tijd gehad na hun tweeëntwintigste. Daarna is het over en uit, strik er omheen, houdoe en bedankt.

pexels-photo-1146603

Photo by Immortal shots on Pexels.com

Althans, dat beeld doemt op uit het boek Dataclysm, geschreven door Christian Rudder, directeur-oprichter van de Amerikaanse datingsite OkCupid. Zijn bevindingen zijn even herkenbaar als deprimerend voor vrouwen.

Rudder maakte een analyse van de gebruikersinformatie die zijn site in de loop der jaren verzameld heeft, zoals het type profiel dat het meest bekeken werd en door wie, de duur daarvan en of er daadwerkelijk contact gezocht en beantwoord werd.

De bijgevoegde grafiek trekt veruit de meeste aandacht. Het komt erop neer dat de gemiddelde man, ongeacht zijn eigen leeftijd, hoofdzakelijk geïnteresseerd is in vrouwen tussen de 20 en 24 jaar.

Van de tienduizenden mannelijke daters zijn er genoeg die interesse tonen in oudere vrouwen, maar in de lumpsum vallen ze in het niet. De jongste vrouwen op de site (minimale inschrijfleeftijd: 18 jaar) worden bedolven onder de reacties, waarna het aantal per levensjaar exponentieel afneemt.

Kansloos, die oudere mannen die hengelen naar een jonge vriendin? Niet bepaald. De data van OkCupid laat zien dat vrouwen vaak zoeken naar een partner die ouder is, waarbij het aantal uitschieters vrij groot is; matches tussen 24-jarige vrouwen en 40-jarige mannen komen regelmatig voor.

Mannen weten dat én hopen daar op.

Maar waarom eigenlijk? Volgens Mark van Vugt, als evolutiebioloog verbonden aan de Vrije Universiteit en Oxford University, vloeit de voorkeur van mannen voor jonge vrouwen direct voort uit een geprogrammeerde drang naar nakomelingschap.

Immers, de uiterlijke kenmerken van vrouwen die mannen hoog waarderen zijn biologisch gezien te interpreteren als tekenen van gezondheid en vruchtbaarheid. Denk aan: jeugdig gezicht, glanzend haar, ferme borsten.

image

Bron

Als ik om jouw aandacht moet vragen, dan wil ik het niet meer.

Hallo! Laat me iets over mezelf vertellen dat je misschien zal choqueren: ik ben een vrouw met een erg sterke wil, die precies weet wat ze wil en om je aandacht, dankbaarheid of genegenheid te moeten smeken hoort daar niet tussen.

pexels-photo-627537

Photo by Lukas on Pexels.com

Ik heb te veel doorgemaakt om nu door het stof te gaan en je te vragen om van me te houden, ik heb te veel slechte relaties gehad om weer dezelfde fout te begaan en mijn wensen en behoeftes uit te spreken op een beleefde manier.

Daarom is het zo dat als je me niet meteen kunt geven wat ik verdien, ik het al niet eens meer wil.

Ik begrijp dat je zo’n typische nice guy bent.

Zo een die niet weet dat hij een vrouw pijn doet; je ziet eruit als zo’n man die denkt dat hij weet hoe hij een vrouw hoort te respecteren, maar die ook weer niet weet dat er bij ‘respect’ meer dingen komen kijken dan een vrouw vrij te laten.

Waarom respecteer je me niet door naar me te luisteren? Telkens als ik met je probeer te praten, is je hoofd blanco en werken je oren opeens niet meer.

Ik wil geen relatie waarin ik steeds moet herhalen wat ik zeg terwijl jij op je telefoon zit. Ik wil dat je me aankijkt als ik tegen je praat en dat je me een reden geeft om door te gaan met het vertellen van mijn verhaal, omdat ik dat erg belangrijk vind, ik geef namelijk een deel van mezelf aan jou.

Dus waarom blijf je met je ogen rollen? Waarom blijf je me negeren? Wil ik het überhaupt weten? Als ik je moet vragen om echt naar me te luisteren, blijf dan vooral niet hangen.

Wat je ook denkt, ik ben niet aanhankelijk. Aanhankelijk zijn ziet er echt anders uit. Ik ben een vrouw die genoeg heeft van mannen die haar als bezit behandelen, die het idee hebben dat ze hen altijd zal gehoorzamen.

Nooit. Ik wil niet dat je denkt dat ik ook zal blijven als je me belabberd behandelt. Denk maar niet dat ik alleen maar van je hou vanwege je charmante ogen, want ik geloof dat liefde veel meer betekent.

Liefde is twee mensen die bereid zijn om samen te werken, omdat dat trillende gevoel in hun romp hen zegt dat ze voor elkaar geschapen zijn.

Ben je bereid om samen te werken om dit leven geweldig te maken? Om magische momenten toe te voegen aan dit leven die we samen zullen delen?

Je kunt niet verwachten dat ik al het werk doe, terwijl die spelletjes op je telefoon je laten weten dat je hebt verloren. Als je van onze liefde een spelletje maakt, zal het snel game over zijn, vriend.

Ik wil geen vrouw zijn die niets meer is dan een ijsbreker als je met je vrienden afspreekt. Ik wil een vrouw zijn wiens ambities en intelligentie je raken omdat je nooit eerder zo iemand hebt ontmoet.

Ik wil dat je een krijger ziet wanneer je in mijn ogen kijkt, vanwege alles wat ik heb doorgemaakt. Ik wil gezien, gewaardeerd en bemind worden.

Ik heb recht op alles wat ik van je vraag, dus als je van mening bent dat je dat allemaal niet aan kunt, loop dan meteen weg.

Ik wil je tijd niet verdoen, want er loopt wellicht iemand rond die beter bij je past; een vrouw die geen appjes van je verwacht, een vrouw die er geen behoefte aan heeft dat je bij haar blijft als ze van streek is, want als je daar echt naar op zoek bent—dan ben ik niet de ware voor je.

Als ik om je aandacht moet vragen, dan wil ik het niet eens meer. Waarom zou ik een man smeken om me iets te geven dat eigenlijk de oorzaak van alle relatieproblemen is? Dat is tenminste hoe ik het zie.

We moeten elkaar liefde geven. Ik wil dat je met me praat en me niet negeert. Ik wil dat je naast me blijft, dat je niet wegloopt als ik naast je kom zitten. Als je mijn behoeftes niet kunt accepteren, verdwijn dan alsjeblieft uit mijn leven.

Bron

Zeven dingen die ik had willen weten op mijn veertiende.

Laatst wandelde ik in een volkstuintjes-gebied, naast de snelweg. En omdat ik vaak met de auto op die snelwegbrug passeer, besloot ik te zwaaien naar mijn toekomstige zelf. Een grapje, maar wel een grapje dat ervoor zorgt dat ik sindsdien bijna elke keer in het langsrijden zwaai naar mijzelf in het verleden. Dag Maaike die daar enkele maanden geleden wandelde…

pexels-photo-1462636

Photo by Anastasiya Gepp on Pexels.com

Wat als dat ooit echt kan – het Back to the Future effect? Wat zou ik tegen mijn vroegere zelf dan zeggen?

Nee, ik ben geen overlever. ik heb geen woeste, zware kindertijd doorgemaakt. Ik heb geen buitengewone ervaringen beleefd.

En ook met mijn kinderen gaat het vooral meestal goed.

Maar toch doen opgroeiende kinderen je nadenken over hoe je zelf was, toen, op je veertiende. Wat dacht ik, wat geloofde ik, waar maakte ik mij zorgen om? Wat zou ik tegen mijzelf willen zeggen als ik door tijdsreizen een boodschap kon zenden uit de toekomst?

Dit, zo ongeveer:

 1. Dat het allemaal goed komt.

  Je zal je weg vinden. En ook als je die weg verliest zal dat een mooi verhaal zijn en geen massale ramp. Je hebt genoeg stevigheid, veiligheid en geruststelling binnenin jezelf om het leven met open vizier aan te gaan. En je hebt het vermogen om lief te hebben, en om liefdevolle relaties met anderen te bouwen. Dat, Maaike, zal je grootste schat blijken.

 2. Dat erbij horen niet hetzelfde is als je aanpassen.

  Je doet hard je best, Maaike, om te worden wie je denkt dat je moet zijn zodat anderen je leuk vinden. Maar het is tot mislukken gedoemd. Je zal je pas thuisvoelen bij anderen als je je niet meer anders voordoet dan je bent. Bij jezelf thuishoren, en dan anderen vinden die van je houden – juist omwille van je anderszijn. Maar ik snap dat zoiets nu nog moeilijk is om te geloven.

 3. Dat een positief lichaamsbeeld niet pas komt als je eruitziet zoals je zou willen.

  Ook hier werkt het andersom. Je zal eerst leren tevreden zijn met wat je hebt gekregen, en dan zal je zelfs mooier worden dan je had gedacht. Want je hebt er last van, nu, van de dikke billen die je denkt te hebben. Van de grote neus waar anderen je mee uitlachen. Van hoe jouw haar niet weelderig en vol wil zijn, maar glad en plat blijft liggen.

  Het zal veranderen, rond je vijfendertigste zal je beslissen dat je maar beter blij kan zijn met wat het is – dat je er van moet beginnen genieten, want beter wordt het niet meer. En daardoor zal je minder onzekerheid voelen, minder hard je best doen en je minder verstoppen. En het bizarre is dat juist die ontspanning je goed zal staan. Wie weet, als je deze boodschap uit de toekomst echt krijgt, kan je dit zelfs vroeger bereiken. (En bij de weg: borsten krijg je ook. Echt waar.)

 4. Dat je nooit zal weten wat je wil worden.

  Sorry.

  Je zal blijven zoeken en veranderen en twijfelen en kiezen en bewegen. Voor jou lijkt er geen roeping of droomjob weggelegd. Je zal een paar jaar dit doen, en dan een paar jaar dat en dan weer een tijdje zus tot je kiest voor zo. Maar het zal heerlijk zijn, kind, als je gewend bent aan het voortdurend afscheid nemen en als je geleerd hebt om dankbaar weg te gaan. Je zal zoveel plezier hebben in het leren, in het ontdekken – je carrière wordt één groot avontuur. Een avontuur waar je tegelijk meer en minder invloed op hebt dan je nu denkt. En hoe dat dus prima is.

 5. Je zal moeder worden. Van een meisje en twee jongens.

  In je lievelingsspel, Levensweg, hoop je elke keer dat je die extra roze of blauwe pionnetjes achterin je autootje mag stoppen – want moeder worden is een verlangen dat bij jou al altijd op de voorgrond staat. En het zal lukken, Maaike, je zal zoveel geluk hebben dat je makkelijk drie gezonde kinderen krijgt. Dat zal je elke dag weer dankbaar maken en het moederschap zal voor jou voelen als de allerbelangrijkste rol die je ooit zal hebben. Dus dat heb je goed gezien.

 6. Je wordt een veel klassiekere ‘vrouw-vrouw’ dan je nu gelooft.

  Je zal een man hebben die niet kookt. Jij zal vrijwel alle huishoudelijke taken opnemen. Je zal nog maar zeer zelden broeken dragen. En je zal je werk en je onafhankelijkheid veel minder belangrijk vinden dan je nu denkt. Hoe ouder je wordt, hoe minder je de deur uit zal gaan en hoe meer je zal genieten van huis en haard en hond. Toch voelt dat voor jou als de ultieme vrijheid, als een krachtige eigen keuze – net zo feministisch als je ook op je veertien al bent dus.

 7. Iedereen doet maar wat.

  Al lijkt het alsof anderen, en zeker al wie ouder is dan jij nu bent, weten wat ze doen en waarom ze doen wat ze doen – iedereen doet eigenlijk maar wat. Het leven is een aaneenschakeling van randomn (nee, dat woord gebruik jij nog niet, maar je kinderen zullen het in hun tienerwoordenboek een prominente plaats geven) keuzes en acties. We hebben tegelijk veel meer en tegelijk veel minder invloed dan we denken. Veel levens waar je over droomt zal je niet leiden, of toch niet voor je veertigste en verder kan ik nu nog niet kijken. Maar heel veel andere ervaringen die je nu nog niet kan bedenken zullen juist wel op je pad komen. Een beetje per ongeluk, een beetje bewust – een beetje sturen en gewoon veel meestromen. Het wordt misschien niet wat je verwacht, maar op zijn minst erg interessant.

Bron

De zoektocht naar geluk maakt ongelukkig

De eeuwige queeste naar geluk? Die maakt ongelukkig. Althans, dat toont een nieuw onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk toch aan.
pexels-photo-1239291

Photo by Daniel Xavier on Pexels.com

We willen het altijd beter doen: meer geld verdienen, een strakker lijf hebben, gezonder eten en gelukkiger zijn. Nieuwjaarsvoornemens worden de laatste dagen uitvoerig besproken in de westerse wereld. Maar die eeuwige zoektocht naar geluk? Die zou weleens een averechts effect kunnen hebben. Dokter Julia Vogt nam zo’n 151 Britse studenten en hun gewoontes onder de loep. Wat bleek uit haar onderzoek? Zij die aangaven veel bezig te zijn met hoe gelukkig ze waren, toonden vaker tekens van depressie. “Wanneer je teveel belang hecht aan geluk, ben je te veel met je emoties bezig en dus ook met hoe je je gedraagt”, legt de onderzoeker van de University of Reading uit. Het team achter de studie haalt aan dat een eerdere link tussen bezig zijn met geluk en symptomen van depressie al gevonden werd door een onderzoeksteam uit de Verenigde Staten.

De studenten kregen een vragenlijst voorgeschoteld. Die focuste op hoe belangrijk ze geluk vonden, welke invloed hun gevoelens op hen hadden, hoe gemakkelijk ze die opzij konden schuiven en het aantal depressiesymptomen dat ze vertoonden. De resultaten, die gepubliceerd werden in the Journal of Happiness Studies, toonden aan dat zij die geluk erg belangrijk achtten, vaker symptomen van depressie vertoonden.

Die link kan althans gelegd worden wanneer mensen te hard focussen op hun gevoelens of situaties en niet langer genieten van het moment. De onderzoekers merkten eenzelfde link op bij mensen die hun gevoelens opkroppen. “Je gevoelens wegsteken, wordt niet bekeken als gezond. Wanneer je niet over iets wil nadenken, doe je dat vaak juist wel”, benadrukt Vogt.

Het team vervolledigde het experiment nadat ze nog eens 299 mensen ondervroegen, nu werd ook rekening gehouden met mensen die extreme hoogtes en laagtes kennen (mensen die bipolair zijn bijvoorbeeld). Opnieuw toonden de resultaten aan dat zij die meer belang hechten aan geluk, vaak ongelukkig waren.

Vogt benadrukt dat de studie niet kan bewijzen dat belang hechten aan geluk voor een depressie kan zorgen, al wordt dat ook niet uitgesloten. “Mocht het andersom zijn, en zou depressie voor meer geluk zorgen, dan zou de relatie in alle landen gevonden worden.” De studie had wel zijn beperkingen: er werden vooral vrouwen ondervraagd en er werd geen rekening gehouden met de gezondheid of sociaaleconomische achtergrond van de deelnemers.

Bron

Van liefje tot honnepon: koosnaampjes zijn goed voor je relatie

Schatje, konijntje, beertje of honnepon: kom er maar in met kleffe koosnaampjes, want die zijn dus hartstikke goed voor je relatie.

Relatiedeskundige Paulien Timmer snapt wel waarom het goed is om een koosnaampje voor elkaar te bedenken. “Ben je al langere tijd samen, dan gaat een voornaam op een gegeven moment ook maar afstandelijk klinken. Jullie relatie is anders dan alleen vriendschappelijk, dus horen daar ook bijzondere benamingen bij.”

pexels-photo-383557

Photo by Mike on Pexels.com

Diepere betekenis

Koosnaampjes hebben vaak een diepere betekenis, gaat Timmer verder. “Een vriendin van mij wordt door haar man ‘vosje’ genoemd, omdat ze mooie, rode krullen heeft. Elke keer als hij haar zo noemt, zegt hij óók dat hij haar haren prachtig vindt. Zij noemt hem op haar beurt ‘beertje’, omdat ze zo lekker in zijn armen past. Wanneer ze haar man aanspreekt met beertje, dan bedoelt ze vooral dat ze het fijn vindt om met hem te knuffelen. Koosnaampjes komen dus vaak voort uit leuke gebeurtenissen, karaktereigenschappen of uiterlijke kenmerken. Ze zijn speciaal en ze brengen tegelijkertijd een soort liefkozende bewondering over.”

Goede tijden

Veel onderzoek is er niet gedaan naar liefkozende bijnamen, maar een studie uit 1993 heeft wel een verband gelegd tussen het gebruik van koosnaampjes en het effect op relatietevredenheid. Hoewel de groep respondenten niet groot genoeg was om er conclusies uit te trekken, was de relatietevredenheid groter naarmate er vaker koosnaampjes werden gebruikt. Het zorgt er bovendien voor dat stellen in moeilijke tijden worden herinnerd aan het feit dat er ook mooie tijden zijn geweest. Paulien: “Je kunt koosnaampjes dus heel goed gebruiken om je relatie te boosten, en wie weet helpt het jullie ook nog op het moment dat het wat minder goed gaat.”

Bron

Dit zijn de minder goede karaktertrekjes van jouw sterrenbeeld

Vaak nemen we de positieve eigenschappen van de sterrenbeelden zonder enige twijfel aan te nemen, terwijl we de negatieve eigenschappen stiekem negeren. Maar het is nu juist de kennis van deze valkuilen die je vooruit helpt. Herken jij deze minder goede karaktertrekjes in jezelf? 

pexels-photo-1229042

Photo by Arnie Chou on Pexels.com

Ram – Opvliegerig

De Ram wordt beheerd door Mars, de Romeinse god van de oorlog. Daarom is de Ram continu geneigd en klaar om oorlog te voeren: te boos, te giftig, te narrig, te gedreven door de behoefte aan nieuwigheid en overwinning. Maar onthoud, té is nooit goed. Je innerlijke rust vinden, daar moet het jou vooral om gaan. Je weet immers wel dat je té bent. En dat is goed. In plaats van plotseling behoorlijk agressief uit de hoek te komen (kortstondige woedeaanvallen gevolgd door intense spijt), kun je proberen om je eigen innerlijke kracht om te zetten in positieve energie. Laat de ander zijn wie hij/zij is. Je hoeft niet continu in strijd te zijn met iedereen om je heen.

Leer anderen ook te waarderen (het gaat niet alleen maar om jou). Pas dan kom je tot die innerlijke rust zodat je weer goed en lang in de spiegel kan kijken om jezelf te verbeteren. En pas als je leert loyaal en integer te zijn, kun je echt een compleet mens zijn. Anders blijf je alleen achter, terwijl je bezig was iedereen die ‘anders’ is uit de weg te ruimen. Als je jezelf leert beheersen, dan komt het uiteindelijk allemaal goed.

Valkuilen: agressief, egocentrisch, competitief, rusteloos.

Tip: intensief sporten om te ontladen en afstand nemen van wat de irritaties of woede veroorzaakt.

Stier – Materialistisch

Het is geen topgeheim dat Stieren houden van bezittingen. Of het nou materiële dingen zijn of relaties waar ze té (té is nooit goed) veel waarde aan hechten en met niemand anders willen delen. Hún kleren, hún spullen, hún vriend(in), hún vader/moeder en ga zo door… Een Stier waarbij de negatieve eigenschappen ongetemd zijn, zal denken dat het hebben van veel dingen genoeg is om gelukkig te zijn. De Stier die wordt geïntrigeerd door schoonheid kan daardoor oppervlakkig, materialistisch en bezitterig zijn. Daarnaast houdt de Stier natuurlijk ook van eenvoud. Al deze eigenschappen bij elkaar kunnen leiden tot een leeg, zinloos bestaan waarin de Stier zijn/haar ware zelf verliest. Stieren voelen zich sterk aangetrokken door de natuur, maar zijn vaker geneigd te worden opgezogen in de materialistische wereld die ze hebben gecreëerd. Zoek de natuur op. Neem bijvoorbeeld wat planten thuis.

Een Stier heeft gewoonlijk gebrek aan eigenwaarde en probeert dat te compenseren met materiële dingen. Hoewel een Stier hunkert naar diepgang, leidt deze behoefte hem/haar echter juist tot oppervlakkige relaties. Als dan de eigenwijze, koppige, afgunstige en jaloerse Stier ook de kop opsteekt, dan kan het leven van de eigenlijk erg behulpzame, creatieve stier een eenzaam koninkrijk worden. Eentje waarin hij/zij is omringd met oppervlakkige mensen en veel bezittingen maar geen geluk.

Valkuilen: materialistisch, egocentrisch, tactloos, koppig, eigenwijs en jaloers.

Tip: geef je over aan wezenlijke ervaringen en de kracht van de natuur, laat los en leer écht genieten.

Tweelingen – Oppervlakkig

De eigenlijk van energie sprankelende, interessante Tweelingen kan onwetend en vooringenomen zijn als de negatieve eigenschappen de voorhand krijgen. Deze negatieve Tweelingen zullen slordig en afgeleid zijn en zich heel snel vervelen (met overspel, leugens en bedrog vaak als gevolg). Waardevolle ideeën komen dan wel naar boven, maar worden (niet goed) uitgevoerd waardoor vijandigheid en afgunst ontstaat voor anderen bij wie het wel lukt. Angst voor confrontaties en gemakzuchtigheid (liegen om ergens onderuit te komen) in plaats van verbetering (van zichzelf, van relaties etc.) maken het er niet beter op. Mensen die alsmaar ja knikken omringen de Tweelingen die heilig gelooft in de waarheid van zijn/haar eigen, ongegronde mening. Het is moeilijk om dit type Tweelingen – met een ongetwijfeld vlotte babbel – het tegendeel te bewijzen (als je het woord nog krijgt).

Als een Tweelingen in positieve zin gebruik zou maken van zijn/haar sterke communicatieve vaardigheden, dan zou het een briljante, intelligente gesprekspartner kunnen zijn met heel veel interessante kennis in huis. Ook zou zo’n positieve Tweelingen meer slimme mensen om zich heen hebben dan jaknikkers en zich zo verder ontwikkelen.

Een interessant figuur met Tweelingen als sterrenbeeld is de Amerikaanse president Donald Trump die bijvoorbeeld absoluut niet gelooft in klimaatveranderingen ondanks dat de wetenschap dit feit keer op keer heeft bewezen. Trump vertoont hiermee de grootste negatieve eigenschap van de Tweelingen: het niet geven om de waarheid.

Valkuilen: onwetend, verstrooid, oppervlakkig, roddel-/leugenachtig, bevooroordeeld.

Tips: onderdruk je nieuwsgierigheid vooral niet, maar gebruik je aangeboren intelligentie om het om te zetten in waardevolle kennis.

Kreeft – Wantrouwig

De Kreeft is de spiegel van de dierenriem en zal daardoor de energie en gemoedstoestanden van anderen reflecteren. Daarnaast zijn de stemmingen van de Kreeft – die wordt beheerd door de maan – zeer veranderlijk. Moeilijk in te schatten dus. Als de sterk empathische Kreeft zich omringt met (te) veel negatieve mensen, dan zal het deze negativiteit absorberen en ontwikkelen tot depressieve gevoelens. De perfectionistische Kreeft neemt alles persoonlijk op en zoekt de fout te veel bij zichzelf (ik had dit of dat beter of anders kunnen doen, mijn fout, of wat ben ik dom/slecht… niet genoeg).

De Kreeft is van nature nogal onzeker wat door deze perfectionisme heftig wordt getriggerd. Een Kreeft die dit soort negatieve gevoelens niet leert af te weren schiet te snel in de verdediging en reageert vaak explosief, gemeen en zelfs verbitterd. Bovendien heeft de negatieve Kreeft continu bevestiging nodig en kan daar ook zeer behoeftig naar op zoek gaan. Want de grote angst van de Kreeft is alleen en/of zonder geld achter te blijven (de behoefte voor zekerheid). Dit laatste maakt de Kreeft extreem beschermend en wantrouwig. Dus als je een Kreeft óf een dierbare iets aandoet, dan heb je de duivel in dit uiterst zorgzame teken wakker gemaakt. Haatgevoelens en zelfs wraakzucht zullen de negatieve Kreeft niet makkelijk loslaten.

Maar Kreeft, anderen zijn niet altijd net zo gevoelig als jij. Neem niet alles té serieus en kijk eerst even na of de ander jou of je dierbare bewust pijn heeft gedaan en geef hem/haar de kans om het goed te maken. Vergeef, vergeet en vertrouw.

Valkuilen: overgevoelig, onzeker, wantrouwend, meedogenloos, streberig.

Tips: je gevoeligheid is geen vloek, maar een zegen. Omarm je gave om anderen aan te voelen, maar neem eerst even een pauze voordat je reageert of je je er iets van aantrekt.

Leeuw – Vermoeiend

Trots, egocentrisch en soms zelfs narcistisch. De wereld draait om de Leeuw, toch? Alles draait om de Leeuw: wat de Leeuw heeft, doet en laat, en alle bezittingen (ja, ook relaties) zijn een verlengstuk van de Leeuw. De negatieve Leeuw schreeuwt eigenlijk boven iedereen uit (kijk mij nou) en eist aandacht, soms zelfs heel agressief. Het ergste uit een Leeuw komt pas naar boven als zijn/haar ego is gekrenkt. Kijk dan maar wie de drama king/queen is. Of blijf liever niet toekijken, maak dat je wegkomt.

Maar Leeuw, er zullen áltijd mensen zijn die geslaagder, mooier, creatiever zijn dan jij! Wees niet jaloers en waardeer de mensen om je heen zoals ze zijn, zonder de neiging ze te onderdrukken. De wereld draait niet om jou heen, gek hé?

Zit een Leeuw jou dwars, neem zo’n Leeuw dan alleen en gebruik je humor om de Leeuw zachtjes en ‘leuk’ op zijn gedrag te wijzen. Dan maak je kans dat hij/zij naar je luistert. Het zal je ook heel veel drama besparen. Spreek een Leeuw nooit op zijn gedrag naast anderen, dan krenk je zijn/haar ego en je bereikt er niks mee. Zeker niet te vergeten is het feit dat de Leeuw – net zoals de Stier en de Steenbok – enorm materialistisch kan zijn, maar de Leeuw wil daarbovenop dat iedereen weet en ziet wat hij/zij heeft. Aandacht! Werk aan de liefde voor jezelf en je zelfvertrouwen, dan heb je ook minder behoefte om de brullende Leeuw te zijn die hongerig is naar aandacht en erkenning.

Valkuilen: egocentrisch, behoeftig, melodramatisch, grandioos en opvallend.

Tips: de frustraties van een Leeuw komen vaak door onbenutte creativiteit, doe iets met je creativiteit (wat het dan ook moge zijn) en geef anderen ook materiaal waar ze je om kunnen toejuichen.

Maagd – Babbelziek

De negatieve Maagd kan je hoofd er letterlijk van af praten met al zijn/haar kritiek over alles en nog wat. De mooiste zonsondergang of regenboog kan nooit mooi genoeg zijn voor een Maagd om er niet over te klagen. Dit soort Maagd heeft doorgaans een scherpe tong en kan serieuze leed veroorzaken bij de ontvanger van zijn/haar alsmaar negatieve kritiek. Moeilijk, Maagd. Het grootste struikelblok van de perfectionistische Maagd is – niet gek natuurlijk – het verliezen van de controle over een situatie. De Maagd is nu eenmaal perfectionistisch en perfect is alles wat de Maagd onder controle heeft. Verlies van controle brengt bij de Maagd het slechte naar boven: angst. Als je een Maagd dus écht wilt begrijpen, graaf dieper naar de oorzaak van deze angst(en).

En Maagd, geef toe dat je niet perfect bent. Als je je kwetsbaarder opstelt, dan zal je eerst vrede sluiten met je zelf en vervolgens met de rest van de wereld. Ga heel bewust op zoek naar de positieve dingen in het leven of in een persoon. Zet een stapje terug van over analyseren naar gewoon analyseren, want daar zit jouw kracht in. Daardoor zal je minder bang zijn om fouten te maken en ook minder gespannen door de angst om fouten te maken.

Valkuilen: controlefreak, kritisch, over analytisch, gespannen en angstig.

Tips: maak een lijstje met alles waar je dankbaar voor bent, wat je wél leuk vindt aan iets of waardeert aan iemand. En praktisch: delegeer (een deel van) je taken aan anderen.

Weegschaal – IJdel

De Weegschaal is zó bang om alleen te zijn, dat het hem/haar niet eens meer uitmaakt met wie ze bevriend raken of een relatie aangaan. Als ze maar mensen om zich heen hebben. Daarbovenop kan de Weegschaal zo ijdel en oppervlakkig zijn dat het alleen maar mensen zal aantrekken die er alleen van buiten goed uitzien. Die verder eigenlijk niks te bieden hebben. Dat geeft de Weegschaal natuurlijk geen voldoening, maar de Weegschaal is te laf om ook maar eventjes alleen te zijn dus geeft het de voorkeur aan oppervlakkige relaties dan geen relaties. Daarnaast is een Weegschaal snel van oordeel – gebaseerd op uiterlijke kenmerken – en kan hij/zij heel kritisch zijn waardoor het überhaupt niet onder het oppervlak wil/kan kijken.

Maar Weegschaal, jij bent gemaakt om vrede en harmonie te brengen in de wereld. Dat gaat niet als je niet verder kijkt dan je neus lang is. Kijk naar binnen, vind je eigen kracht en gebruik die om de wereld vrediger te maken. Daarvoor moet je soms alleen zijn om niet afgeleid te worden, doe dat ook. Jij bent écht veel meer dan je verschijning in de spiegel. Bovendien, wat als je ouder/minder mooi wordt? Je moet leren kijken onder het oppervlak, zodat je ook kan genieten van alle moois dat aan de buitenkant niet is te zien.

Last but not least, je kracht is ook je zwakte wanneer het aankomt op het maken van keuzes. De negatieve Weegschaal neigt naar besluiteloosheid. Als jij dat ook hebt, kun je proberen kop-of-munt te doen om de knoop door te hakken. Et voilà! Keuze is gemaakt.

Valkuilen: ijdel, oppervlakkig, materialistisch, aanhankelijk, snel van oordeel, besluiteloos, passief.

Tips: geef jezelf de kans om onder het oppervlak te kijken en leer te genieten van je ware zelf, dan ben je vanzelf minder bang om alleen te zijn en zal je niet belanden in relaties die je uiteindelijk niets opleveren. Wees oprecht.

Schorpioen – Manipulatief

De negatieve Schorpioen is hongerig naar macht en kan zelfs intense wraakzucht hebben. Het is niet zomaar wrok koesteren, maar een ongezonde streven naar totale dominantie en vergelding. Angstaanjagend en gevaarlijk, dat is een negatieve Schorpioen! Voor zichzelf en voor anderen. Deze zwaar negatieve behoeftes van de Schorpioen kan ten koste van alle relaties gaan, want – als het erop aankomt – is de Schorpioen genadeloos en heeft het een sterke intuïtie die het inzet om de ander te verslinden. Een negatieve Schorpioen weet precies hoe een ander te breken. Een typische Schorpioen is master in het doorgronden van de ander tot aan de diepste geheimen, terwijl het niks van zichzelf weggeeft. Deze duistere kant van de Schorpioen trekt veel mensen (en natuurlijk wil niemand zo iemand als vijand hebben), dus de Schorpioen is feitelijk nooit alleen. Maar daardoor ontbreekt het de negatieve Schorpioen ook aan de nodige zelfreflectie.

De keerzijde van deze gemene Schorpioen is dat het zich erg bewust is van deze negatieve neigingen en deze zodanig onderdrukt, dat het juist een persoon wordt met helemaal geen wilskracht. Angst voor deze duistere kant brengt een zeer zwakke Schorpioen tot leven die zichzelf weer helemaal wegcijfert. Zoek een balans in deze neigingen, Schorpioen. Je hoeft niet altijd te gaan voor de extremen. Weet dat al deze extremen het meest worden getriggerd door jaloezie. Als je jaloers bent op je partner, bespreek het. Als je jaloers bent op je collega, prijs hem/haar dan juist aan. Dan voel je je al gauw een stuk beter.

Valkuilen: wraakzuchtig, manipulatief, wreed, zwakke wil, angstvallig, jaloers.

Tips: wees je bewust van je duistere kanten en zorg ervoor dat je de triggers die deze kanten leven geven te onderdrukken, niet je algehele bestaan. Je bent er, cijfer jezelf niet weg maar ga ook niet anderen wegcijferen omdat jij je woede niet kan onderdrukken. Vind een balans. Vergeef.

Boogschutter – Agressief

Het kan de negatieve Boogschutter ontbreken aan emotionele intelligentie waardoor het erg meedogenloos iedereen om zich heen kan kwetsen. Zo’n soort Boogschutter is bot, ongeduldig en weet totaal niet hoe iets diplomatiek/zacht over te brengen, want dat doet er voor hem/haar ook niet toe. De waarheid is de waarheid, is het niet? Denk twee keer na over de dingen die je zegt, want gezegd is gezegd en valt niet altijd terug te nemen. Maak je motto van ‘zeg iets positiefs of zeg niets’ . Als je het vaak genoeg zegt, dan leer je het ook. Opbouwende kritiek geven is iets anders dan de ander de grond in boren. Jouw waarheid is nog niet dé waarheid, wees voorzichtig.

Net zoals de Tweelingen kan een negatieve Boogschutter zich ook erg vasthouden aan zijn/haar eigen mening in plaats van (wetenschappelijk bewezen) feiten als de waarheid. En net zoals de Leeuw kan een Boogschutter zich ook veel groter voordoen dan het eigenlijk is en hier ook in geloven en laten geloven (leugens en manipulatie). Dit mondige teken heeft voor het laatste namelijk de nodige communicatieve vaardigheden: fake it till you make it. Wil je echt leven in dit nepleven dat je zelf hebt gecreëerd, Boogschutter? Je kan beter wat langer in de spiegel kijken en de kern van je zwaktes (h)erkennen om eraan te werken.

Valkuilen: kwetsend, schijnheilig, negatieve moddergooiers, zelfingenomen.

Tips: werk aan je emotionele capaciteiten, hoe kan je de waarheid ook overbrengen zonder anderen kapot te maken? Wat is je intentie bij het openbaren van de waarheid, doet het er eigenlijk wel toe? Je mag ook eens zwijgen.

Steenbok – Kil

Een negatieve Steenbok heeft een ongezond drijfveer om hogerop de ladder te komen. Daarbij is hij/zij zo koud en meedogenloos als het maar zijn kan. Het ontbreekt de Steenbok aan de nodige emotionele intelligentie om de mensen om zich heen in hun waarde te laten, terwijl hij/zij zijn eigen ding doet. De Steenbok ziet daarbij ook werkelijk niet wat voor leed hij/zij bij anderen teweegbrengt, terwijl hij/zij rustig de ladder beklimt. Vaak heeft de Steenbok – net zoals de negatieve Schorpioen – machtshonger en is hij/zij een controlefreak die het liefst de kop indrukt van alles en iedereen die tussen hem/haar en zijn/haar doel komt. Daarbij nemen ze alles – maar vooral hunzelf – ernstig serieus.

Het is goed om te weten dat deze negatieve eigenschappen vaak tot leven komen door onderdrukking of onderwaardering in hun jongere jaren. Verder is een Steenbok ernstig realistisch. Dat kan in principe goed zijn. Maar de negatieve Steenbok gebruikt deze eigenschap graag om het enthousiasme van anderen over nieuwe projecten te onderdrukken. Dat is dan weer niet goed. Een groot struikelblok voor de (negatieve) Steenbok is dat ze de lol van het leven niet in kunnen zien.

Valkuilen: koud, meedogenloos ambitieus, beknottend, controlefreak, ernstig en te serieus.

Tips: sta open voor veranderingen, wees flexibeler en zet ook wat écht leuke dingen op je agenda om je te ontladen van al dat serieuze werk. Luister naar Stephen Hawking: ‘het leven zou zo tragisch zijn als het niet zo grappig was’.

Waterman – Onverschillig

De Waterman, nóg een teken dat een ware controlefreak is. Het gevaarlijke bij de Waterman is echter dat het zodanig kan spelen met mensen dat het een grote chaos creëert waarin hij/zij iedereen tegen elkaar opzet zonder dat ook maar iemand in de gaten heeft dat hij/zij het heeft gedaan. Waarom? Omdat ie dat wil. Misschien was deze negatieve Waterman verveeld geraakt en wilde het een lolletje trappen (wie geeft nou om andermans gevoelens? Kil!). Als je echt zoveel energie over hebt om dit soort onnodige spelletjes op te zetten, lieve Waterman, zoek een hoger doel/een waardevolle bezigheid om je energie in te gieten. Niemand heeft behoefte aan jouw gemene streken, ook jij niet.

Verder geeft de negatieve Waterman geen verantwoording af. Het liefst eigenlijk al helemaal geen antwoorden op vragen die hij/zij onzinnig of onbelangrijk vindt. Zo worden diepe banden vermeden en lijkt een negatieve Waterman op een zielloos robot. In tegenstelling tot de positieve Waterman (vrienden zijn heilig) heeft de negatieve Waterman dan ook bijna géén vrienden. Deze Waterman gelooft er in dat hij/zij en zijn/haar kleine kring behoren tot de uitverkorenen (elitair).

Valkuilen: tegendraads, moeilijk, controlefreak, kil, onverschillig, scherp van oordeel, koppig, elitair.

Tips: jouw probleem is grotendeels je onverschilligheid jegens de gevoelens van de ander. Je ziet ze niet, begrijpt ze niet en eigenlijk negeer je ze gewoon. Je kan niet alleen voor jezelf leven. Leer om compassie te tonen en de emoties van de ander op zijn minst te erkennen.

Vissen – Eigenwijs

De negatieve Vissen is van alle tekens misschien wel het moeilijkst om afspraken mee te maken. Of een compromis mee te sluiten. Ze zijn namelijk gevoelig, van de extremen (óf ze negeren de olifant in de kamer óf verwoesten juist alles om hun heen) én conflict vermijdend. Maar als je ze dan zover brengt dat je hun temperament raakt, dan zijn ze weer – geheel onverwachts – allesverslindend. Genadeloos. Om het conflict te vermijden zal de Vissen vaak neigen naar een verslaving: drank, drugs, games of allemaal tegelijk. Daarnaast geven ze anderen de schuld van hun problemen/mislukkingen. De negatieve Vissen is erg slecht in het nemen van verantwoordelijkheid voor hun gedrag.

Het beste is om in te spelen op de gevoeligheid en empathie van de Vissen als je geen uitweg meer ziet. Zeg wat zijn/haar gedrag doet met jou. Als de Vissen dat inziet, zal het zijn/haar gedrag waarschijnlijk aanpassen. Vissen zijn erg empathisch en zachtaardig wat eigenlijk weer een valkuil is. Want ze moeten/willen eerst alles zelf meegemaakt hebben voordat ze er begrip voor kunnen vormen. Daarom schuilen ze vaak in een slachtofferrol bijvoorbeeld.

Valkuilen: wispelturig, te sterke wil, gevoelig, temperamentvol.

Tips: maak (ook voor jezelf) haalbare afspraken, zodat je ze ook echt nakomt. Praktisch: schaf een agenda aan en zeg af en toe nee. Druk je gevoeligheid en kwetsbaarheid niet de kop in, maar erken ze juist. Zo voorkom je woede-uitbarstingen die je zelf veroorzaakt door de opstapeling van onderdrukte emoties. Vermijd slechte mensen, daar kan jij niet tegen.

Bron

De voor- en nadelen van een LAT-relatie.

De meeste singles hebben tegenwoordig al wel een leven achter de rug. Door het verhoogd aantal echtscheidingen, zijn singles tegenwoordig geen zielige vrijgezellen van veertig meer, die nog nooit een relatie gekend hebben en nog steeds bij hun ouders inwonen. Deze bestaan er zeker ook nog, maar de meeste hebben een huwelijk of langdurige relatie achter de rug, hebben kinderen, een huis en een vaste baan.

pexels-photo-2552127

Photo by Adrienne Andersen on Pexels.com

Via online daten proberen ze opnieuw iemand te ontmoeten en een nieuwe relatie uit te bouwen. Het zou uiteraard leuk zijn, als de nieuwe man of vrouw van hun leven net om het hoekje zou wonen. Helaas, dit is vaak niet het geval en zijn er wel wat kilometers af te leggen tussen hun beiden. Maar het zijn niet de kilometers die het zwaar maken. Zo makkelijk kan je ook niet bij elkaar intrekken als je net iets te ver van elkaar woont en je kinderen naar school gaan of je vast werk hebt dat nu net in de omgekeerde richting ligt dan waar je nieuw lief woont. De meeste opteren dan een tijd (kort of net lang) voor een LAT- relatie. Geen slecht idee met heel wat voordelen, maar toch ook wat nadelen die soms de druk op de relatie erg hoog leggen.

De voordelen zijn gekend: jullie zijn samen en hebben een relatie, men beschouwt jullie officieel als een koppel en dat wordt ook zo door jullie gecommuniceerd. Die zekerheid is er, je zit in een relatie, je bent niet meer alleen. Tegelijkertijd kan je een heel deel van je zelfstandigheid behouden. Je kan genieten van de voordelen die een vrijgezellenbestaan met zich meebrengt, hoewel seksuele escapades hier vaak niet onder gerekend mogen worden. Maar je kan bijvoorbeeld zelf de auto kiezen waarmee je rijdt, je huis zelf inrichten hoe jij het wil, het eten koken dat jij lekker vindt, zonder enige vorm van inmenging. Onderzoek heeft niet bewezen dat LAT- relaties langer duren dan gewone relaties, maar omdat je elkaar niet dagelijks te zien krijgt, blijven de vonken meestal wel iets langer knetteren. Jullie belanden minder snel in de dagdagelijkse routine en sleur. Met een LAT- relatie blijf je precies iets langer in de dat-fase hangen: je zorgt dat je er extra goed uit ziet als je hem/haar na een week terug ontmoet, je probeert iets lekkers te maken en ook in bed is toch telkens die herontmoeting spannender..

Maar de nadelen moeten we ook niet verloochenen. Je kan je in een LAT- relatie soms ook wel eens heel eenzaam voelen. Ja, het is leuk om avonden zelf te bepalen wat je wil doen en welk programma je wilt zien op tv. Maar als je verdrietig bent of ziek, dan wil je die schouder voelen om tegen te kruipen of die schoot om je hoofd op te leggen. En het blijft een heel geregel, dat is zo. Telkens opnieuw de agenda’s naast elkaar leggen en met een valies in je auto van de ene locatie naar de andere verhuizen is niet leuk. En dan heb je net niet het kleedje in je valies gestoken dat je zou willen aandoen op het moment dat hij zegt dat er een etentje is met collega’s…

Een LAT- relatie gaat gevoelens van onzekerheid zeker versterken als je al zelf niet de meest zelfzekere mens op deze aardbol bent. Doordat je elkaar niet dagelijks ziet en samenwoont, weet je ook niet met zekerheid wat de andere allemaal doet. Het lijkt wel of de andere van jou houdt, maar wie zegt dat hij/zij in de tussentijd niet met iemand anders bezig is in de dagen dat jullie niet samen zijn? Joost zal het weten. Vertrouwen in elkaar is absoluut nodig in een LAT- relatie.
En daar knelt al snel het schoentje. Doordat je de andere niet de hele tijd ziet, moet je blindelings geloven wat je partner je vertelt. Sommige partners hebben geen zin om te vertellen wat ze gedaan hebben in de dagen dat je hen niet ziet (vaak omdat het voor hen onbetekenend is). Maar het kan al snel klinken en aanvoelen als een geheim dat ze niet willen vertellen of feiten die ze willen achterhouden.

Geheimen brengen onrust en onrust brengt angst en angst is een emotie die zeer desastreus is, voor een relatie en voor jezelf. Dus daar willen we zeker niet naartoe.
Stel dat je een partner hebt en je in een LAT- relatie zit en je het gevoel hebt dat er toch een hoop dingen niet gezegd worden, moet je dan de relatie stoppen? Nee, zeker niet…
Dan is het gewoon belangrijk dat je uitlegt welk soort van onrust dit bij jou te weeg brengt. Want misschien heeft je partner dit wel helemaal niet door en weet hij/zij niet wat het stilzwijgen soms te weeg kan brengen. Door te zeggen hoe jij je voelt, geef je je partner op zijn/haar minst de kans om jouw onrust te verminderen of te verklaren waarom sommige dingen niet benoemd werden.

En als een partner niets wil doen om je rust en vertrouwen terug te geven, dan weet je ook genoeg. Hoe je het ook wendt of keert. Communicatie blijft een absoluut belangrijk gegeven in een relatie, en zeker in een LAT- relatie! Praat! Praat! Praat!

Bron

‘Clitoris’ luidop zeggen zorgt voor betere seks en 7 andere verrassende wetenschappelijke ontdekkingen over vrijen

Ah, een stomende vrijpartij, soms heeft een mens niet meer nodig om gelukkig te zijn. 2019 was een jaar waarin veel onderzoek gebeurde naar seks; we verzamelden de leukste en interessantste weetjes.
pexels-photo-461210

Photo by Pixabay on Pexels.com

1. Vrouwen vinden het nog steeds moeilijk om te zeggen wat ze willen in bed

In 2019 vond meer dan de helft van de Amerikaanse vrouwen het nog moeilijk om aan te geven waarnaar ze seksueel verlangen. Een studie gepubliceerd in the Archives of Sexual Behavior toonde aan dat 55% onder hen vaak in situaties terecht kwamen waarbij ze konden vertellen aan hun partner wat voor hen een goede stoeipartij was, maar uiteindelijk zwegen ze. Eén op vijf vrouwen voelde zich niet comfortabel om ook maar überhaupt iets over hun seksleven te bespreken.

2. Het woord ‘clitoris’ luidop zeggen, zou seks al beter maken voor vrouwen

Ja, over seks praten is écht belangrijk. Iedere vrouw (en hopelijk ondertussen ook iedere man) weet hoe belangrijk de kietelaar is voor het genot van vrouwen. De studie die hierboven aangehaald werd, toont ook aan dat wanneer vrouwen comfortabel over de ‘clitoris’ kunnen spreken, hun algemene tevredenheid over hun seksleven de hoogte ingaat en ze minder vaak orgasmes faken.

3. Niet alle orgasmes zijn goed

Orgasmes zijn niet de bepalende factor voor goede seks, zo blijkt. Een andere studie die gepubliceerd werd in the Archives of Sexual Behavior toont aan dat 55% van de mensen ooit een ‘slecht orgasme’ beleefde. Dat kon gaan van een orgasme dat fysiek pijn deed, niet even fijn was als in het verleden of orgasmes die onder dwang tot stand kwamen.

4. Verbondenheid en betere seks worden aan elkaar gelinkt

Maakt een relatie seks beter, of zorgt goede seks juist voor meer verbondenheid? Op die vraag wou een groep onderzoekers een antwoord geven. Het resultaat werd gepubliceerd in het Journal of Sex and Marital Therapy. Het onderzoek verliep als volgt: 366 koppels hun relatie werd onder de loep genomen. Er werd gekeken naar hun verbondenheid en tevredenheid tussen de lakens gedurende vijf sessies relatietherapie. De onderzoekers wilden bekijken of een stijging in hun band, ook voor een stijging bij hun seksuele bevrediging zou zorgen of omgekeerd. “Partners voelen zich vaak meer verbonden in een relatie wanneer die hun meer seksuele voordelen bezorgt”, schrijven de onderzoekers in hun paper. “Partners die tevreden zijn met hoe hun noden beantwoord worden, zijn vaak meer toegewijd.”

Al is er ook de mogelijkheid dat juist het omgekeerde gebeurt. “Naarmate de betrokkenheid van partners bij elkaar groeit, wordt er vaak ook meer moeite in het seksuele aspect van de relatie gestoken”, benadrukken de onderzoekers. Na nader onderzoek van hun data, ontdekten ze een tweezijdige relatie tussen verbinding en seksuele bevrediging. Wanneer één van de twee factoren bij de koppels veel aan bod kwam de ene week, dan zorgde dat voor een stijging bij de andere factor de week erna.

5. Meer dan de helft van de senioren is ongelukkig over zijn seksleven

Er wordt vaak gezegd dat mensen minder seks hebben wanneer ze een dagje ouder zijn. En dat kan misschien wel kloppen, al is het niet omdat ze het niet willen. Een studie die gepubliceerd werd in PLOS ONE toont aan dat 58% van de mannen en vrouwen tussen 55 en 74 jaar niet gelukkig zijn over hun seksleven.

6. Je mening over je genitaliën beïnvloedt je seksleven

Onzeker over je vulva of penis? Dat kan een effect hebben op het plezier dat je beleeft tussen de lakens. Mensen die zelfzeker zijn over hun genitaliën zouden minder stress hebben over hun ‘prestatie’ in bed en beter functioneren op seksueel gebied.

7. Seksueel verlangen kan opgebouwd worden

Een studie die gepubliceerd werd in the Archives of Sexual desire toont aan dat wanneer koppels vandaag seksueel naar elkaar verlangen, dat aanstekelijk werkt de volgende dag en ze dan ook wel degelijk tussen de lakens duiken. Voor koppels die hun seksleven willen verbeteren is het dus simpel; begin op een subtiele manier seks meer in je leven te verwerken, een aanraking hier, een zoentje daar. Wedden dat het vonken geeft?

8. De clitoris heeft niet alleen een genotsfunctie

Elke vrouw weet voor hoeveel seksueel genot een clitoris, althans de stimulatie ervan, kan zorgen. Maar onze kittelaar heeft nog een andere, waardevolle functie. In een studie die verscheen in het tijdschrift ‘Clinical Anatomy’ werd ontdekt dat het stimuleren van de clitoris, meer specifiek het vrouwelijke orgasme, een bepaald effect heeft op de hersenen waardoor het eitje van de vrouw makkelijker bevrucht wordt. Zo zou niet alleen de vaginale bloedstroom verbeteren, er zou ook een toename zijn van de vaginale smering, de vaginale zuurstof en de temperatuur én de positie van de baarmoederhals, de ingang van de baarmoeder, zou veranderen. Vooral die laatste verandering heeft een positief effect op de voortplanting. Doordat de positie van de baarmoederhals verandert, wordt namelijk voorkomen dat de spermacellen de baarmoeder te snel binnendringen. Vertraagt het sperma, dan wordt het mobieler waardoor het ook makkelijker wordt om het eitje te bevruchten.

Bron

EuroMillions, Lotto of toch Win for Life? Wiskundeprof berekent bij welke loterij je meeste kans maakt op winst

pexels-photo-259249

Winnen met Lotto, EuroMillions, Subito of Win for Life is de droom van velen, dus spelen we massaal. Want hoe onzeker ons bestaan ook is, tweemaal per week wint er iemand het groot lot. Professor en wiskundige Rudi Penne rekent na hoe groot je winstkansen én rendement — of moeten we zeggen verlies? — zijn. “De kans dat je omkomt bij een aardbeving is zes keer groter dan dat je EuroMillions wint.”

Lotto

Op woensdag- en zaterdagavond worden zes nummers en één bonusnummer getrokken uit 45 genummerde ballen.

Jackpot? Als je de zes juiste nummers voorspelt, win je de Jackpot. De basisjackpot bedraagt 1.000.000 euro. Als die niet gewonnen wordt, stijgt de Jackpot voor de volgende trekking tot 2.000.000, 3.000.000 euro…
Winnaars? In 2019 kwamen er 61 Lotto-winnaars bij, van wie er zich 37 Lotto-miljonair kunnen noemen.
Winstkans? Per spelcombinatie van zes cijfers heb je één kans op 8.145.060 om de Jackpot te winnen. Daarnaast zijn er nog variabele winstbedragen.

De mening van de professor

“De kans dat je de hoofdvogel afschiet, is één op acht miljoen. Je hebt meer kans om met een dobbelsteen acht keer na elkaar een zes te gooien. Geen mens die daar geld op zou zetten. Een wiskundige zal zelden een gewoon Lottorooster van 45 cijfers invullen, want het geeft een zeer laag rendement: gemiddeld 45 eurocent per inzet van 1,25 euro of een schamele 36%!”

“Bovendien bestaan er geen geluksgetallen. De winnende nummers van de vorige trekking of je eigen cijfercode, het maakt niets uit. Op 6 en 10 september 2009 rolden er in Bulgarije zelfs tweemaal exact dezelfde nummers uit de trommel. De eerste keer waren er geen winnaars, op zaterdag waren er negen winnaars.”

EuroMillions

Een Europese Lotto of een loterijspel georganiseerd in samenwerking met de loterijen van Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Ierland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg. Met trekking op dinsdag en vrijdag.

Prijs? Een spelcombinatie bestaat uit vijf nummers en twee sterren, en kost 2,50 euro.
Jackpot? Die is behoorlijk indrukwekkend: hij start bij 17 miljoen euro en kan oplopen tot wel 200 miljoen euro. Als de recordjackpot van 200 miljoen is gewonnen, wordt het maximum voor de volgende cyclus op 210 miljoen gezet, waarna 220, 230, 240 en 250 miljoen euro volgt.
Winnaars? Sinds 2004 wonnen al 34 Belgen de EuroMillions Jackpot.
Winstkans? Per spelcombinatie heb je één kans op 139.838.160 om de EuroMillions Jackpot te winnen.

De mening van de professor

“Het zijn getallen die doen duizelen, maar je hebt maar één kans op 140 miljoen om die Jackpot te winnen. Dat wil zeggen dat de kans dat je omkomt bij een aardbeving zes keer groter is dan dat je EuroMillions wint.”

Subito

Het oudste kraslot van onze Nationale Loterij mét een nieuwkomer: het kras­lot van 10 euro.

Prijs? Er bestaan Subito-krasloten van 1, 3, 5 en nu ook van 10 euro. Met het kleinste lotje kan je tot 20.000 euro winnen, de nieuwkomer is goed voor maar liefst 400.000 euro.
Winnaars? In 2018 wonnen maar liefst 4.706.307 mensen met Subito, goed voor een gedeelde winst van 18.941.931 euro of… gemiddeld 4 euro.
Winstkans? Bij Subito heb je telkens één kans op 1.500.000 om de hoofdprijs te winnen. Daarnaast zijn er nog vele kleinere prijzen, waardoor je in totaal ongeveer één kans op drie hebt. In het geval van het 10-eurolot is dat zelfs één kans op 2,22.

Bij het nieuwe 10-eurolot van Subito win je gemiddeld 73 procent van je inzet. Dat is heel wat

Professor Rudi Penne

De mening van de professor

“Ik heb het tweemaal nagerekend omdat ik het eerst niet kon geloven, maar het klopt. Bij het nieuwe 10-eurolot win je gemiddeld 73 procent van je inzet. Dat is heel wat. Als je een jaar lang een Subitolot van 10 euro koopt, zal je op het einde van dat jaar 73% teruggewonnen hebben. Uiteraard betekent dit wel dat je gemiddeld 27% van je geld kwijt bent, want je krijgt je lotjes niet gratis. Anders is de Nationale Loterij volgend jaar opgedoekt. Maar het verwachte rendement bij een Subito van 1 euro is slechts 63%. Dus als een wiskundige voor 100 euro Subito-lotjes zou kopen, zou hij er eerder tien van 10 euro dan honderd van 1 euro nemen.”

Win for Life

Of zoals de Nationale Loterij het verwoordt: Chill for life. Met dit krasbiljet kun je immers een flinke maandbonus winnen, van 500 tot 5.000 euro, en dat tot het einde van je dagen.

Prijs? Hoop je op 500 euro, dan betaal je 1 euro. Een biljet voor 1.000 euro kost 2 euro, eentje voor 2.000 euro 3 euro, eentje voor 3.000 euro kost 5 euro en voor 10 euro mag je dromen van 5.000 euro per maand.
Winnaars? In 2019 waren er 23 winnaars, in 2020 krasten al twee gelukkigen zich een beetje rijker. Gemiddeld vallen er elke maand twee winnaars uit de bus.
Winstkans? Wie mikt op de hoofd­vogel, de maandelijkse bonus, heeft één kans op 1.250.000.

Wie 100 euro wil besteden aan Win for Life, zal bij aankoop van tien lotjes van 10 euro gemiddeld ‘maar’ 22 euro verliezen

Professor Rudi Penne

De mening van de professor

“Op de website van de Nationale Loterij staat bij het kraslot van 10 euro dat je winstkans 1 op 3,15 bedraagt, maar dat geeft een vertekend beeld, want daar zitten álle winsten in. Ook de 150.000 loten die eenmalig10 euro en de tien loten die eenmalig 5.000 euro kunnen opleveren (daartussen zijn er nog tal van eenmalig te winnen bedragen, red.). En uiteraard is er maar één lot dat de maandelijkse rente van 5.000 euro garandeert. De gemiddelde teruggave voor lotjes van 1, 3 en 10 euro bedraagt respectievelijk 69%, 74% en 78%. Wie 100 euro wil besteden aan Win4Life, zal bij aankoop van tien lotjes van 10 euro dus gemiddeld ‘maar’ 22 euro verliezen, terwijl het te verwachten verlies voor 100 lotjes van 1 euro eerder 31 euro is.”

Algemeen verdict van de professor: “Met Lotto verlies je 64% van je inzet”

«Het zakenmodel van de Nationale Loterij is erop gericht om veel spelers voor een klein bedrag te laten spelen. En de soms kleine bedragen die je nu en dan eens wint, bengelen als een wortel voor je neus. Het laat je even proeven van winst, waardoor je de smaak te pakken hebt en meer wilt. Een andere beproefde techniek is de aangroeiende jackpot. Als je de cijfers van de Nationale Loterij bestudeert, wordt duidelijk dat je met Lotto gemiddeld 45 eurocent kunt winnen per rooster. Stel dat je duizend keer zou meedoen, dan zal je zo’n 450 euro gewonnen hebben, maar je hebt wel 1.250 euro betaald. Dus verlies je gemiddeld 64% van je inzet. Dat is logisch. Anders gaat elke loterij bankroet.»
“Statistiek ontleedt patronen, we hebben helaas geen kristallen bol die individueel (on)geluk kan voorspellen», benadrukt professor Penne. «Maar je zult weinig wiskundigen of statistici vinden die op de Lotto spelen of zich aan een krasbiljet wagen. Omdat ze weten dat je kansen om te winnen bijzonder klein zijn.»

De Nationale Loterij in cijfers (*)

€ 1,4 miljard omzet
€ 834.301.225 prijzengeld
93.819.642 winnaars
61 Lotto-Jackpot-winnaars
23 Win for Life-winnaars met een levenslange rente
€ 32.676.840 is gewonnen door de grootste EuroMillions-winnaar
€ 185 miljoen per jaar gaat naar goede doelen, van Child Focus tot Pink Ribbon

* Cijfers 2019

Bron