Bedenk dit voordat je een open relatie aangaat

Een open relatie aangaan wordt steeds minder gezien als een taboe. Overweeg jij een relatie met meerdere personen aan te gaan en ben je bereid daar geheel eerlijk over te zijn? Bedenk dan het volgende voordat je hiermee begint.

pexels-photo-1842112

Photo by malcolm garret on Pexels.com

Eerlijkheid is cruciaal

Om een open relatie te laten slagen, is het nodig dat je helemaal eerlijk bent tegenover je partner en vice versa. Want als je ook maar een beetje jaloezie in je hebt, wordt dit vaak alleen maar groter als je het gevoel hebt dat je partner iets voor je verbergt. Ook moet je zeker zijn dat je partner wel echt interesse heeft in een open relatie en niet simpelweg akkoord gaat om jou tevreden te houden. Daar kun je alleen zeker van zijn als jullie volledig eerlijk zijn met elkaar.

Teruggaan is geen optie

Wellicht denken jullie: laten we het proberen en als het niet bevalt, dan gaan we weer terug naar hoe het was. Dit is echter niet realistisch. Zodra je met andere mensen hebt geëxperimenteerd, zal je relatie met je partner voor altijd anders zijn. Dit betekent niet dat jullie niet kunnen teruggaan naar een monogame relatie, maar verwacht niet dat alles precies hetzelfde zal voelen als voorheen. Als je voor het eerst een open relatie aangaat, is er altijd een risico dat het de relatie kan schaden.

Juiste persoonlijkheid

Mensen die open relaties aangaan houden vaak van afwisseling, zijn van nature avontuurlijk en nemen geen blad voor de mond. Als jij je hier helemaal niet in kan vinden, is het wellicht niets voor jou. Ook is het een goed teken wanneer je het spannend of sexy vindt om je partner met een ander te zien flirten of fysiek contact te hebben.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.