Waarom het OK is om over iemand anders te fantaseren

Je hebt een vaste sekspartner maar je durft al eens over iemand anders te fantaseren. Spannend… maar is het wel oké? Tuurlijk! En wel om deze redenen.

pexels-photo-2829368

Photo by Ali Pazani on Pexels.com

Zolang het bij fantaseren blijft…

Je vindt iemand aantrekkelijk en betrapt jezelf erop dat je over hem/haar weleens fantaseert. Ook terwijl je een relatie hebt. Fantaseren prikkelt en is in principe veilig. Je kan dingen in je hoofd laten gebeuren zonder je relatie in gevaar te brengen. Je bent nieuwsgierig en dan is fantaseren opwindend.

Als je je fantasieën gaat uitvoeren natuurlijk, dan breng je je relatie serieus in gevaar.

Het is maar normaal

Tijdens de seks wordt een deel van je logisch denken uitgeschakeld. Je bent geil en er gieren hormonen door je lijf. Dat er dan soms iemand anders door je gedachten flitst, is natuurlijk. Lust, emoties en opwinding gaan boven logisch denken, dan.

Je bent niet alleen!

87% van de mensen met een vaste (seks-)partner heeft weleens over iemand anders gefantaseerd. Voel je niet te schuldig. Wie weet doet je lief hetzelfde, of zal de meerderheid van je vrienden en collega’s je vast begrijpen!

Meer fantasie = betere seks

Mensen die fantaseren over een ander tijdens de seks, amuseren zich meer tussen de lakens. Ze doen verschillende seksuele activiteiten en hebben ook méér seks dan personen met minder fantasietjes. Je fantaseert dus niet omdat er een leegte moet opgevuld worden. Integendeel, het kan je relatie ten goede komen! 😉

Bron

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.