Dit is het! Hetgeen mannen echt aantrekkelijk vinden

Volgens een ‘legitieme, wetenschappelijk verantwoorde’ data-analyse, hebben vrouwen hun beste tijd gehad na hun tweeëntwintigste. Daarna is het over en uit, strik er omheen, houdoe en bedankt.

pexels-photo-1146603

Photo by Immortal shots on Pexels.com

Althans, dat beeld doemt op uit het boek Dataclysm, geschreven door Christian Rudder, directeur-oprichter van de Amerikaanse datingsite OkCupid. Zijn bevindingen zijn even herkenbaar als deprimerend voor vrouwen.

Rudder maakte een analyse van de gebruikersinformatie die zijn site in de loop der jaren verzameld heeft, zoals het type profiel dat het meest bekeken werd en door wie, de duur daarvan en of er daadwerkelijk contact gezocht en beantwoord werd.

De bijgevoegde grafiek trekt veruit de meeste aandacht. Het komt erop neer dat de gemiddelde man, ongeacht zijn eigen leeftijd, hoofdzakelijk geïnteresseerd is in vrouwen tussen de 20 en 24 jaar.

Van de tienduizenden mannelijke daters zijn er genoeg die interesse tonen in oudere vrouwen, maar in de lumpsum vallen ze in het niet. De jongste vrouwen op de site (minimale inschrijfleeftijd: 18 jaar) worden bedolven onder de reacties, waarna het aantal per levensjaar exponentieel afneemt.

Kansloos, die oudere mannen die hengelen naar een jonge vriendin? Niet bepaald. De data van OkCupid laat zien dat vrouwen vaak zoeken naar een partner die ouder is, waarbij het aantal uitschieters vrij groot is; matches tussen 24-jarige vrouwen en 40-jarige mannen komen regelmatig voor.

Mannen weten dat én hopen daar op.

Maar waarom eigenlijk? Volgens Mark van Vugt, als evolutiebioloog verbonden aan de Vrije Universiteit en Oxford University, vloeit de voorkeur van mannen voor jonge vrouwen direct voort uit een geprogrammeerde drang naar nakomelingschap.

Immers, de uiterlijke kenmerken van vrouwen die mannen hoog waarderen zijn biologisch gezien te interpreteren als tekenen van gezondheid en vruchtbaarheid. Denk aan: jeugdig gezicht, glanzend haar, ferme borsten.

image

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.