Oudere mannen trouwen massaal met groen blaadje

Britse mannen stappen massaal met een jongere vrouw in het huwelijksbootje, dat blijkt uit officiële cijfers.
man person people old

Photo by Pixabay on Pexels.com

Niet enkel bekende sterren kiezen ervoor om met een veel jongere vrouw in het huwelijksbootje te stappen. Officiële cijfers in het Verenigd Koninkrijk tonen aan dat meer en meer heren op leeftijd met een dertiger trouwen. Het aantal late veertigers die met een vrouw van minstens tien jaar jonger huwden, steeg met zes procent sinds het einde van 2010. Ook blijkt dat het huwelijk steeds populairder wordt: in de streken Engeland en Wales steeg het aantal trouwpartijen met 3,7 procent.


Ondanks scheiding

Experte in familierecht Fiona Wood zegt dat de cijfers aantonen dat steeds meer gescheiden partners zicha aan een tweede huwelijk wagen. “Hoewel ze al een scheiding achter de rug hebben, lijkt dit hen niet tegen te houden om voor een tweede keer deze stap in hun relatie te zetten.”

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.