Onderzoek wijst uit: 56% van Nederlandse mannen gebruikt speeltjes in de slaapkamer

Uit eerder onderzoek van de Indiana State University is gebleken dat vrouwen die seksspeeltjes gebruiken makkelijker klaarkomen en een hoger libido hebben. Op redenen genoeg om ook als man seksspeeltjes thuis te hebben liggen. Maar hoe zit dat in werkelijkheid? Gebruikt de gezonde Hollandsche man überhaupt wel seksspeeltjes? En zo ja, met welke speeltjes wordt dan plezier beleefd in de slaapkamer? Liefst 5.255 mannen vulden de vragen van ons onderzoek in. Hier komen de opvallende uitkomsten van FHM’s onderzoek in samenwerking met Willie.nl naar het gebruik van seksspeeltjes onder de Nederlandse mannen!

WhatsApp Image 2019-11-08 at 17.58.05

56% van de mannen gebruikt seksspeeltjes in bed

Van alle respondenten geeft liefst 56% aan dat het seksspeeltjes gebruikt in de slaapkamer. Meer dan de helft van je vriendengroep gebruikt speeltjes in bed. Besef dat maar even. Vinden wij best veel. Kinky motherfuckers zijn we!

Van de 44% die geen seksspeeltjes gebruikt in bed geeft 62% aan daar wel open voor te staan. 27% staat er ook wel voor open, maar die gaat ze zelf in elk geval niet kopen. Tot slot wil 11% he-le-maal niks weten van seksspeeltjes in de slaapkamer.

Van de 56% die seksspeeltjes gebruikt in bed heeft iets meer dan de helft (54%) ook daadwerkelijk thuis seksspeeltjes liggen. 4% laat ze meenemen door zijn vriendin/sekspartner en 46% gebruikt ze wel, maar heeft ze niet zelf in huis.

Vibo by far het populairste seksspeeltje
Oké, goed om te weten. Maar welke speeltjes worden dan gebruikt tijdens de oh zo gekoesterde worstelpartij der liefde? De vibo en dildo zijn by far het populairst. 43% geeft aan de dildo/vibo te gebruiken als seksspeeltje. Op een goede tweede plaats volgt de cockring met 22%, terwijl het brons gaat naar de vibrerende eitjes. Het masturbatie-ei volgen daarna met 9% van de stemmen. Een fleshlight sluit de top-5 met 6% van de stemmen.

Seksspeeltjes worden online gekocht
Ja he he, we leven anno 2015. Natuurlijk worden seksspeeltjes online gekocht! Het is een open deur die bevestigend wordt ingekickt. 62% geeft aan dat het seksspeeltjes in een online winkel in het winkelmandje stopt. Daar staat tegenover dat 24% nog lekker ouderwets in een fysieke winkel de speeltjes voor in de slaapkamer uitzoekt. Heeft ook wel z’n voordelen natuurlijk. Kun je checken of die fleshlight wel echt zo lekker zacht is als ze zeggen. Tot slot geeft 14% aan de speeltjes te krijgen of door zijn bedvriendinnetje te laten meenemen.

Maar… waarom?
Maar wat oh wat zijn de belangrijkste beweegredenen om seksspeeltjes in de slaapkamer te brengen? Veruit de belangrijkste reden voor de mannen is om het seksleven op te spicen. 62% van de respondenten geeft dit als reden. Een kwart, 25%, vindt seks gewoon lekkerder als er seksspeeltjes worden gebruikt. 9% gebruikt het tegen de verveling en een schamele 4% doet het maar omdat zijn vriendinnetje dat zo graag wilt.

Bron

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.