Wetenschappers bevestigen: Vergeetachtig zijn is een teken van hoogbegaafdheid

Iedereen vergeet af en toe wel eens iets. Dat kan gaan van het vergeten van een paraplu in een restaurant tot het vergeten van een adres. Ikzelf heb het moeilijk om al die paswoorden van tegenwoordig te onthouden.

photo of head bust print artwork

Photo by meo on Pexels.com

Misschien is het beter om gewoon te aanvaarden dat je soms een beetje vergeetachtig bent en dat je wellicht beter bent in andere dingen.

Maar enige tijd geleden stootten we op fantastisch onderzoek over vergeetachtigheid!

De studie kwam tot een eerder verrassende conclusie. Blijkt dat een slecht geheugen hebben helemaal niet negatief hoeft te zijn.

Het is beslist lastig dat je af en toe iets vergeet, maar dit kan in werkelijkheid iets zijn om trots op te zijn. Dat beweert toch de website likewifty.

Competitieve informatie

Ja, in de toekomst moet je wellicht ophouden om jezelf te verwijten dat je soms dingen vergeet.

Dit nieuwe onderzoek toont immers aan dat vergeetachtigheid een teken kan zijn van erg hoge intelligentie. Ik dacht dat het omgekeerd was, maar dat blijkt niet het geval.

Mensen met de beste geheugens neigen relatief onnodige details te vergeten. Dus als je de weg naar dat nieuwe restaurant vergeten bent, is dat wellicht omdat je belangrijkere dingen aan je hoofd hebt.

Maar als je alles herinnert daarentegen, dan betekent dat dat je het moeilijker hebt om beslissingen te nemen omdat je zoveel competitieve data in je gedachteproces hebt.

De hersenen van een intelligente persoon laten dingen gaan die ze niet langer nodig hebben, waardoor het eenvoudiger is om na te denken en beslissingen te nemen.

Klinkt logisch als je erover nadenkt!

Stop dus met jezelf het hoofd te breken wanneer je eens iets vergeet! Denk aan jezelf als een intelligent persoon die belangrijkere dingen aan zijn of haar hoofd heeft!

Wellicht moeten we dit onderzoek wel met een korreltje zout nemen, maar het is beslist goed nieuws voor de verstrooide professors onder ons!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.