Millennial vrouwen hebben 2 keer zoveel seks als oudere generaties maar de helft zoveel orgasmes

Vandaag, 21 april, wordt in Groot-Brittannië Sexual Happiness Day gevierd. Naar aanleiding van die dag deed speeltjesfabricant Lovehoney onderzoek naar hoe vaak millennials en andere generaties vrijen en hoeveel orgasmes ze bereiken.
selective focus photography of woman smiling

Photo by bruce mars on Pexels.com

Om het seksuele gedrag en de tevredenheid over hun seksleven te onderzoeken, werden 2.100 vrouwen tussen de 18 en 70 jaar bevraagd. Daaruit blijkt dat oudere generaties een pak gelukkiger zijn met hun seksleven dan de jongere garde.

Zo toonde het onderzoek aan dat 39% van de vrouwen tussen de 18 en 25 jaar meer dan 2 keer per week seks hebben, maar dat slechts 1 op de 3 (36%) daarvan altijd een orgasme bereikt, in vergelijking met 63% bij vrouwen ouder dan 45 jaar. Meer dan 1 op de 6 tussen 46 en 50 jaar gaf een 10/10 aan hun seksleven, en ook 14% van de 51- tot 55-jarigen was net zo tevreden. Bij vrouwen onder de 25 jaar gaf maar 11% een 10 aan hun seksleven, bij de 31- tot 35-jarigen lag dat zelfs maar op 10%.

Ook in de redenen waarom de vrouwen houden van seks zijn er verschillen op te merken per generatie. Zo gaf 77% van de millennials aan vooral te vrijen omdat het gewoon leuk is, terwijl 58% van de 45-plussers de emotionele connectie weet te waarderen.

Jongere vrouwen gebruiken seks ook vaker als boost voor hun zelfvertrouwen. Zo gaf 47% van de vrouwen onder de 25 jaar aan dat seks hun zelfvertrouwen verbetert, terwijl dat bij de 25- tot 44-jarigen slechts 35% bedroeg, en bij 45-plussers amper 22%.

“Het is goed om te zien dat millennials vaker seks hebben dan eerder onderzoek suggereerde”, aldus een woordvoerder van Lovehoney. “Ze gebruiken seks bovendien als iets positiefs, bijvoorbeeld om hun zelfvertrouwen een boost te geven of even te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Ze kunnen echter wel nog wat leren van de oudere generatie over seksuele tevredenheid en aantal orgasmes. De hoge scores bij de 45-plussers wat betreft tevredenheid tonen aan dat ervaring daar een belangrijke rol in speelt.”

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.