Dit is de gemiddelde leeftijd dat we een kind krijgen.

affection baby baby girl beautiful

Photo by J carter on Pexels.com

Belgische moeders kregen hun eerste kind in 2015 gemiddeld op een leeftijd van 28,7 jaar. Dat is iets later dan twee jaar eerder, toen het gemiddelde nog 28,5 jaar was. Dat blijkt uit een studie van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Bij de geboorte van hun tweede kind zijn Belgische vrouwen gemiddeld 30,9 jaar en bij het derde 32,4 jaar, zo blijkt nog uit de statistieken. In 2015 werden in ons land 122.274 baby’s geboren. In de hele EU waren het er ruim 5,1 miljoen.
Vrouwen beginnen het snelst aan kinderen in Bulgarije (26 jaar), Roemenië (26,3 jaar) en Letland (26,5 jaar). De gemiddelde leeftijd bij het eerste kind ligt het hoogst in Italië (30,8 jaar) en Spanje (30,7 jaar).

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.