Voor eeuwig en altijd? Het geheim van lange relaties

54383117_10158073277398306_7851634537065873408_n.jpg

“Ik ben ervan overtuigd dat mijn vriendin en ik voor eeuwig samenhoren.” Niemand minder dan Gert Verhulst, toch bekend als voormalige casanova, sprak eerder deze week deze romantische woorden uit. Zo schoon, ware liefde. Maar bestaat het überhaupt? En welke factoren bepalen of je relatie een lang leven beschoren is? Wij legden ons oor te luisteren bij relatietherapeut Cinthe Lemmens.

De ware. Je soulmate. Je prins op het witte paard. Het doet je meteen denken aan de sprookjes uit je kindertijd, het ideaalbeeld uit Disneyfilms of de zeemzoeterige romcoms waar je als tiener bij zat te snotteren. En toch staat een ‘lange, gelukkige relatie’ bij veel mensen hoog op het wensenlijstje. En daar valt iets voor te zeggen, beweren zelfs wetenschappers.

Zo heeft een studie van de Universiteit van Colorado te Boulder nog maar recent aangetoond dat koppels die gelukkig getrouwd zijn ook meer kans hebben om langer te leven. Concreet zouden mensen die hun huwelijk als “erg gelukkig” of “redelijk gelukkig” beschrijven, 20% minder kans hebben om vroeg te sterven

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.