Wat is gezonder: wafels of pannenkoeken?

xg18r94ivhgl_home_landscape_top_article_630x325

Als je zin hebt in een uitgebreid ontbijtje of een lekker tussendoortje dan zijn wafels óf pannenkoeken altijd smakelijke opties. Maar wat kun je beter kiezen als je een beetje op je gezondheid wilt letten?

Of zit er sowieso geen verschil in de twee?

Nou, wel degelijk. In 100 gram wafels zitten 291 calorieën en in 100 gram pannenkoeken zitten 227 calorieën. Pannenkoeken zouden dus iets beter voor de lijn zijn. Dat komt omdat er in 100 gram wafels zeker 14 gram vet zit. In 100 gram pannenkoeken zit ‘slechts’ 10 gram vet. Een pannenkoek bestaat voornamelijk uit meel, ei en melk. Een wafel is meer een soort gebakje en wordt vaker met meer boter of een zoetstof bereid.

Pannenkoeken zijn dus lang niet zo slecht voor de lijn als je denkt. In een flensje zitten zelfs minder calorieën dan in een boterham. Zeker als je de pannenkoek belegt met vers fruit en wat bestrooit met kaneel en alle stroop en suiker achterwege laat, heb je een relatief gezonde maaltijd te pakken.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.