Naar dit lichaamsdeel kijken vrouwen het eerst bij een man.

man standing on green grass

Vrouwen kijken bij mannen niet eerst naar de biceps, het kontje of de kaaklijn, maar naar de buik. Dat blijkt uit een wetenschappelijke studie, uitgevoerd door het Geneva University Hospital.

Een team dokters van het ziekenhuis vroeg aan een groep mannelijk en vrouwelijke vrijwilligers om 120 foto’s van mensen in badmode te beoordelen. De looks van de mensen van het tegenovergestelde geslacht, mochten ze een score geven.

Terwijl de mensen de foto’s bekeken, werd met behulp van een speciaal programma gekeken naar welke bewegingen hun ogen maakten. Wat blijkt? Zowel mannen als vrouwen kijken langer naar de bouw van het lichaam dan naar het gezicht. De blik van dames bleef het langst hangen ter hoogte van een mannelijke buik tot aan het middenrif. Andere zones zoals de borstkas werden minder lang ‘gescreend’.

Mannen kijken wél meer dan vrouwen naar de borststreek en screenen ook de intieme zone. “Deze verkennende resultaten creëren nieuwe perspectieven inzake visuele eigenschappen die een rol spelen bij seksueel verlangen”, concluderen de onderzoekers in het wetenschappelijk vakblad ‘Sexology’.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.