De redenen voor plastische chirurgie

man wearing white long sleeved shirt

De vraag naar plastische chirurgie is met 200 procent gestegen het afgelopen jaar. Het onderzoek werd gedaan onder 5053 vrouwen in opdracht van RealSelf.com. Een op de vijf vrouwen is actief bezig met het plannen van een plastische ingreep. Zeven procent is in het verleden een plastische ingreep ondergaan. Vrouwen tussen de 25-34 jaar denken het meest na over het veranderen van een lichaamsdeel, waarbij plastische chirurgie erg populair is.

Niet iedereen is bereid om daadwerkelijk actie te ondernemen en een operatie te ondergaan om hun uiterlijk te veranderen. 57 procent van de vrouwen heeft nog nooit een spa, dermatoloog, huidspecialist of plastisch chirurg bezocht.

surgery

Vrouwen zijn vooral ontevreden over het gebied rond hun middel. Dit liet het onderzoek zien, ongeacht de leeftijd, ras of etniciteit. 65 procent ziet hun buik en rug als grootste probleemgebied, gevolgd door hun dijen, billen en de huid. Een op de vier vrouwen beperkt zich tot huidverzorgingsproducten, maar meer dan de helft is bereid om verder te gaan dan dat. 60 procent van die laatste groep zou geen operatie ondergaan. Dit gaat hen dan weer te ver.

90 procent van de vrouwen tussen de 18-24 jaar is ten minste over één lichaamsdeel ontevreden. Alhoewel we dachten dat dit met het ouder worden verandert, blijkt dat 85 procent van de vrouwen van 55-64 jaar nog steeds ontevreden is met minimaal één lichaamsdeel. Het is natuurlijk niet fout of raar als je één lichaamsdeel niet zo mooi vind, de ontevredenheid neemt echter een negatievere vorm aan wanneer je daadwerkelijk iets aan jezelf wilt veranderen.

Na hun 45e blijkt dat de belangstelling voor behandelingen om het uiterlijk te veranderen afneemt, met uitzondering van producten en behandelingen voor de hals. Een op de vijf vrouwen weigert iets te veranderen aan hun uiterlijk, ongeacht hoe ongelukkig ze ermee zijn.

surgery
Bron

Reden om geen plastische chirurgie te ondergaan zijn voor deze mensen onder andere:
-Angst voor pijn
-Hoge kosten
-Angst voor complicaties
-Angst vanwege negatieve verhalen
-Angst dat het lelijker wordt in plaats van mooier
-Angst om te overlijden
-Lange tijd om te herstellen
-Weinig vertrouwen in de arts

Redenen om wel plastische chirurgie te ondergaan voor mensen die dit wel als optie zien zijn:
1. Zelfwaardering vergroten
2. Zekerder worden
3. Gelukkiger zijn
4. Beter op de foto staan
5. Prettiger voelen in kleding
6. Prettiger voelen in blote kleding of bloot
7. Zichzelf aantrekkelijk voelen
8. Betere selfies kunnen maken
9. Zelfverzekerd voelen voor groepen mensen
10. Seksleven een boost geven

Cosmetische ingrepen worden in ieder geval steeds normaler. 61 procent van de stijging kan te maken hebben met internet en alle informatie die daar te vinden is over deze ingrepen, gevolgd door mond-tot-mond reclame met 42 procent. De stijging van de interesse in plastische chirurgie kan ook te maken hebben met de ‘lichaamsdelen die steeds in de mode’ zijn bij popsterren. We vinden dit vanuit Proud2Bme een zorgwekkende ontwikkeling. Het lijkt hierdoor alsof je lichaam altijd veranderd kan worden, als je dat zelf zou willen. Lichaamsacceptatie wordt hierdoor niet gestimuleerd.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.