73% van vrouwen ervaart pijn tijdens de seks

Seks is blijkt toch niet altijd even leuk als gedacht. Uit een onderzoek van condoomfabrikant Durex blijkt dat maar liefst 73% van de vrouwen weleens pijn heeft tijdens het vrijen. En hun partners zijn zich daar helaas niet altijd van bewust. 

close up photo of woman with black and purple eye shadow

Photo by Engin Akyurt on Pexels.com

Orgasmes faken

Durex deed een onderzoek bij 1.200 vrouwen om te pijlen naar hun seksuele ervaringen. 73% gaf dus toe af en toe pijn te ervaren tijdens het vrijen. Dat kan gaan van een licht onaangenaam gevoel tot intense pijnscheuten. Bij een op de tien zou het zelfs een negatieve invloed hebben op hun relatie in het algemeen. Toch geeft slechts 57% van de mannen aan dat ze weleens opmerkten dat hun partner pijn ervoer. Dat wordt wellicht verklaard door het feit dat 9% van de vrouwen soms een orgasme nabootste en 15% de dingen af en toe expres sneller laat gaan om verlost te zijn van de pijn.

Vaginale droogte en relatieproblemen

Wat betreft de oorzaak van de pijn, zijn er verschillende verklaringen. 20 tot 40% van de vrouwen zou tegenwoordige last hebben van vaginale droogte. Die wordt veroorzaakt door een tekort aan oestrogeen. De vagina is daardoor sowieso al gevoeliger en zeker tijdens de seks kan dat voor problemen zorgen. Ook de communicatie binnen een koppel mag niet onderschat worden. 42% van de vrouwen vindt immers dat hun partner niet genoeg aandacht besteedt aan hun behoeftes. Aan het werk dus!

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.