Zo help jij hem over zijn ex heen (en sla je hem zelf aan de haak)

Het is misschien not done, maar omdat die ene hottie terug vrijgezel is, ben je in je nopjes. Hij is nu weer single, dus kan jij voluit je kans wagen. Maar er is wel één probleem: hij zit nog met zijn ex in zijn hoofd! Gelukkig hebben wij enkele tips om hem erover te helpen…

1. Toon niet dat je blij bent dat het uit is

Laat zeker niet merken dat je blij bent dat hij terug vrijgezel is. Hij zal denken dat je blij bent om zijn miserie, en dan maak je natuurlijk geen goede indruk. Hij heeft het gevoel dat alles hem tegenzit, dus moet jij net voor een positieve noot zorgen.

achievement activity adolescent arms

 

2. Wees een luisterend oor

Wat hij vooral nodig heef, is een luisterend oor, iemand die begrip heeft voor zijn problemen: jij dus! Wees dus steeds lief en begripvol, zodat jij voor hem het lieve meisje wordt dat er voor hem is.

3. Praat niet over zijn ex

De val waar je nooit (NOOIT!) mag intrappen, is zijn ex afbreken. Hij zal zelf heel erge dingen over haar zeggen, maar ga daar nooit in mee. Het kan immers zijn dat hij haar nog graag ziet en ook al geef je hem gewoon gelijk over haar, hij zal het niet goed opnemen als je over haar roddelt. Zijn ex verdedigen is ook niet nodig (ja, jongens zitten moeilijk in elkaar, maar dat wisten we allemaal al…). Wat je dus best doet is niets over haar zeggen. Praat vooral over hem en hoe erg je met hem inzit. Streel ook zijn ego een beetje, dat doet in elke situatie (dus ook deze) wonderen!

black and white black and white depressed depression

4. Word geen rebound girl/boy!

Een rebound-relatie (letterlijk: terugbots-relatie) is een relatie waarbij één iemand gewoon over zijn of haar ex wil heen geraken door een nieuwe relatie te beginnen. Als hij dus zijn hart uitstort bij jou en je dan probeert te kussen, ga je hier beter niet op in. Maak hem duidelijk dat hij eerst klaar moet zijn voor een nieuwe relatie. Pas als hij interesse toont in jou als persoon en niet meer constant over zijn ex bezig is, kan je iets met hem beginnen. Anders riskeer je binnenkort ook een ex van hem te worden!

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.