6 signalen dat iemand niet eerlijk tegen je is

Het kan heel moeilijk zijn om een relatie te hebben met iemand die liegt. Mensen hebben verschillende redenen om te liegen. In de meeste gevallen liegen mensen om zichzelf te beschermen. Helaas kan liegen leiden tot een relatiebreuk. De reden waarom het moeilijk is om een relatie met iemand die liegt te onderhouden is dat ze hebben laten zien dat ze niet te vertrouwen zijn. Als je je in een situatie bevindt waarin je met iemand bent en het idee hebt dat diegene liegt, dan is het het beste om er eerst 100% zeker van te zijn. Gelukkig zijn er signalen die aan kunnen geven dat iemand liegt. Let op deze zes signalen en kom erachter of iemand tegen je liegt.

women s black denim jacket

Photo by Hiago Italo on Pexels.com

1. Ze vermijden oogcontact.

Als iemand tegen je liegt, weet hij of zij dat het niet klopt wat ze zeggen. Als gevolg daarvan kun je aan hun gezicht zien of ze liegen. Let op hun gezichtsuitdrukkingen. Als ze midden in een gesprek van je wegkijken, dan is dit een duidelijk signaal. Mensen die liegen zitten er eigenlijk een beetje mee. Als gevolg daarvan kunnen ze je niet recht in je gezicht aankijken en liegen tegelijk. Ze moeten wegkijken omdat ze bang zijn dat je aan hun gezicht kunt zien dat ze liegen.

2. Ze gedragen zich zenuwachtig.

Let goed op of ze zenuwachtig zijn. Als mensen liegen, hebben ze de neiging om zich zenuwachtig te gaan gedragen. Ze zijn of zenuwachtig, niet in staat om stil te zitten of ze hebben de neiging om sneller te gaan praten. Sommige mensen kunnen zelfs veel gaan zweten als ze liegen. Het kan wel zo zijn dat iemand die echt ervaring heeft met liegen deze eigenschappen niet laat zien. Je kunt wel meer vragen gaan stellen. Iemand die liegt zal deze eigenschappen gaan vertonen als er meer vragen worden gesteld, omdat diegene dan het gevoel kan krijgen dat hij of zij wordt ondervraagd.

3. Ze voelen zich verzwaard.

Heb je ooit iemand gezien bij wie het net lijkt alsof hij of zij het gewicht van de hele wereld op zijn of haar schouders draagt? Ze willen in dit soort gevallen veel zeggen, maar om welke reden dan ook hebben ze besloten dat niet te doen. Wanneer iemand liegt, dan zien ze eruit alsof ze het een beetje moeilijk hebben. Als gevolg daarvan hebben kunnen ze overdreven gaan glimlachen. Ze dragen een masker van geluk om hun waarheid te verbergen. Ze staan onder grote druk om de leugen geheim te houden.

4. Ze verdedigen zichzelf.

Als iemand ergens over liegt, dan schieten ze meteen in de verdediging. Ze voelen zich niet veroordeeld over hun eigen verklaring. Als gevolg daarvan moeten ze jou en zichzelf overtuigen. Omdat ze in strijd zijn met zichzelf, zullen ze angstig, boos en defensief worden. Als iemand details gaat vertellen waar je niet om hebt gevraagd, dan is dit een signaal dat ze aan het overcompenseren zijn om je te bewijzen dat ze niet liegen.

5. Ze veranderen snel van onderwerp.

Let eens op hoe snel ze van onderwerp veranderen. Als ze in één adem van onderwerp veranderen, dan is dat zeker een signaal dat ze iets te verbergen hebben. Als iemand zich zelfverzekerd voelt een bepaald onderwerp, dan vindt hij of zij het niet erg als het gesprek daar langer over gaat. Als ze plotseling van onderwerp veranderen, dan moet je dit zien als een signaal dat ze iets te verbergen hebben.

6. Ze houden afstand.

Als een persoon liegt, dan is dit een teken dat hij of zij zeer angstig en onzeker is. Ze willen je daardoor niet in hun persoonlijke ruimte toelaten. Als iemand die normaal gesproken veel knuffelt en handen schudt opeens afstand begint te houden, dan proberen ze hun leugens fysiek te verbergen.

Als je op dit gedrag bent afgestemd, dan zal je verschillende beslissingen kunnen nemen op het gebied van relaties, het opbouwen van vertrouwen en meer. Iedereen heeft de mogelijkheid om zichzelf te veranderen en hun gedrag aan te passen, maar het is het beste als je weet met wie je te maken hebt. Als iemand je laat zien dat ze tegen je aan het liegen zijn, dan wordt het tijd om verder te gaan met je eigen leven.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.