Verdomd ingewikkeld

man wearing black and white stripe shirt looking at white printer papers on the wall

Photo by Startup Stock Photos on Pexels.com

De tijd ging voorbij en ik realiseer me dat ik nog steeds single ben.

De laatste tijd stel ik me de vraag of ik daar nu bewust of onbewust voor gekozen heb. Heb ik gedurende jaren het knopje ‘ik vind een relatie niet leuk’ constant ingedrukt of heb ik mezelf iets wijsgemaakt en het verlangen naar bij iemand zijn gewoon zo weggedrukt omdat ik bang was voor de resem emoties dat dat met zich mee zou brengen. Omdat ik bang was om opnieuw te falen. Angst voor de pijn van het niet wederzijds zijn, de afwijzing? En uiteindelijk weer alleen te zijn. Dus blijven we maar alleen?

Heb ik me daarom jaren genesteld in een veilig single statuut waar niemand mij kon raken? En dacht ik dat noch mij hart noch mijn ziel nood zou hebben aan affectie, genegenheid, intimiteit voor de rest van mijn leven? Ik was zo bang geworden om te voelen, vooral liefde te voelen dat ik liever niet meer voelde. Dus verloor ik me in de oppervlakkigheid van uit gaan, plezier, fun, drank, late uurtjes, zware feestjes…. en dat was mijn happiness?

Vragen die de laatste tijd rijzen na het indrukken van het knopje ‘verliefdheid’. Iets wat ik niet meer voor mogelijk hield. En plots was het verlangen daar weer en na een aanraking nog meer verlangens naar bij iemand zijn. Naar iemand dat van me houdt. Iemand waar ik mee kan delen, op kan steunen. En de weg voelt nu hard aan, alsof het nooit meer goed komt met mij in de ‘liefde’. Want verliefdheid alleen is niet voldoende om bij iemand te zijn. En daar stond ik met mijn eenzaam gevoel op het volgende feestje, en ik kon alleen maar denken wat sta ik hier te doen na al die jaren? En waarom ben ik nog alleen?

Omdat ik daar bewust voor gekozen had, en bang was van hartzeer. Die zeer die onder je vel kruipt en je een tijd niet meer los laat en je aan jezelf doet laten twijfelen.

En twijfelend ga ik weer de wereld in van feestjes en fun, en doen we verder in het single statuut dat de status ‘ het is verdomd ingewikkeld’ krijgt van mij.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.