Wat zegt je lichaam over jou?

Zwaardere mannen zijn beter in bed, blondines hebben meer zelfvertrouwen dan brunettes en roodharigen, en ga zo maar door. Er zijn honderden lichaamskenmerken waaraan je kunt zien hoe een persoon echt is. Wij sommen hier voor jou de leukste en eigenaardigste weetjes op.

photo of shirtless man

Photo by VINICIUS COSTA on Pexels.com

Ogen

Mannen met blauwe ogen voelen zich sneller aangetrokken tot blauwogige vrouwen. Als we een studie van de University of Tromso mogen geloven, komt dit doordat mannen denken dat hun baby zo blauwe ogen zal hebben.

Ook kun je uit iemand’s ogen zijn/haar politieke voorkeur afleiden. Een links-georiënteerd iemand zal je oogbewegingen volgen wanneer je tijdens een gesprek bijvoorbeeld even opzij kijkt naar een voorbijlopende hottie. Een conservatief iemand zal dat niet doen, die zal zijn/haar blik strak op je gericht houden.


Handen

Volgens wetenschappers uit Geneve vinden vrouwen mannen die langere ringvingers dan wijsvingers hebben aantrekkelijker. In Duitsland is men dan weer van mening dat die mannen vaak slechtere chauffeurs zijn.


Buik

Vergeet die six-packs maar: zwaardere mannen hebben namelijk een betere seksuele uithouding! In Turkije hebben ze hier een jaar lang onderzoek over uitgevoerd en hieruit bleek dat zwaardere mannen gemiddeld 7,3 minuten seks hebben, terwijl slankere mannen het voor 108 seconden uithouden. Zwaardere mannen hebben namelijk hogere levels van vrouwelijke sekshormonen, en dit vertraagt het proces naar een orgasme.


Boezem

Uit een enquete die in Chicago afgelegd werd door 1200 vrouwen, kunnen we het volgende concluderen: vrouwen die met een vollere boezem gezegend zijn, hebben meestal een hogere IQ dan vrouwen met een kleinere bh-maat. Schuif die stereotypes dus maar mooi van tafel!


Lengte

Kortere mannen maken helaas minder kans om zich te kunnen voortplanten, volgens een studie in Polen. Wetenschappers beweren dat dit komt doordat vrouwen de lengte van een man als belangrijke criterium zien bij het kiezen van een partner.


Je lichaam zegt ongetwijfeld veel meer over jezelf dan waar jij je eigenlijk van bewust bent. Zo kom je met lichaamstaal zelfs makkelijk te weten of iemand een dominante persoonlijkheid heeft, aan het liegen is of stiekem een oogje heeft op jou! Snak je naar meer kennis over wat je lichaam allemaal over je kan zeggen?

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.