Taalfouten zijn grootste afknapper bij online daten

Het is de hoogste tijd om het Groene Boekje nog eens van onder het stof te halen. Volgens een nieuw onderzoek van The Washington Post zijn een slechte spelling en grammaticafouten de grootste afknappers in de online datingwereld.

think outside of the box

Photo by Kaboompics .com on Pexels.com

De krant verwijst onder meer naar een studie van Grammarly, een bedrijf dat zich richt op spellingscontrole op het wereldwijde web. Daaruit blijkt dat mannen die twee taalblunders maken in hun bio 14% minder reacties kregen dan mannen zonder spelfouten.

Eerder had een enquête van de datingsite Match.com al hetzelfde aangetoond. Maar liefst 96% van de 5.000 ondervraagde vrijgezelle vrouwen ergeren zich te pletter aan grammaticafouten en afkortingen. Nagenoeg alle mannen (91%) zijn ook van mening dat spellingsfouten niet door de beugel kunnen.

Taalnazi’s

Volgens experts knappen we niet per se af op grammaticafouten omdat we taalnazi’s zijn, maar wel omdat berichten vol spelfouten de indruk geven dat je iemand tussen de soep en de patatten probeert te verleiden. Een bericht dat volledig correct is, schept dan weer intelligent, attent en aantrekkelijk beeld van de schrijver.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.