Waarom je vandaag roodharigen moet kussen (en andere interessante weetjes over roodharigen)

Vandaag heb je een excuus om elke knappe rosse vonk te bestormen. Het is namelijk het internationale ‘Kiss A Ginger Day’.

Het is al de zevende editie van ‘Kiss A Ginger Day’. In 2009 riep ene Derek Forgie op voor meer verdraagzaamheid ten opzichte van roodharigen. Zijn ludieke campagne is een reactie op ‘Kick a Ginger Day’, een betreurenswaardige actie die kinderen aanzette tot geweld tegen roodharige leeftijdsgenootjes.

Vijf leuke weetjes over roodharigen:

  • Mensen krijgen een natuurlijke rode bos haar door een foutje van moeder natuur. Bij roodharigen zit er namelijk een mutatie in het MC1R gen. Dit komt wereldwijd bij slechts 2% van de mensen voor.
  • De meeste mensen met rood haar hebben bruine of groene ogen. De combinatie met blauwe ogen komt bij slechts 1% van de wereldwijde bevolking voor, en is dus quasi uniek.
  • Roodharige mensen hebben een grotere kans om linkshandig te zijn.
  • Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met rood haar gevoeliger zijn voor koude, warmte en pijn. Er zijn zelfs medici die beweren dat roodharigen 20% meer verdoving nodig hebben dan mensen met bruin, blond of zwart haar.
  • Mensen met rood haar worden nooit grijs. Ze houden het pigment veel langer in hun haar, waardoor het langzaam verandert van rood naar aardbeiblond, om uiteindelijk te eindigen in zilverwit.

Bron

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.