Roofdier

We gingen al dansend de nacht in. Ik verdwaalde in zijn blik en van het ene moment in het andere was ik verloren. Mijn hart klopte stevig en ik wou hem. Ik wou bij hem zijn. Ik verlangde zo sterk nr hem dat mijn verstand verdween als de noorderzon. Kon ik op slag verliefd zijn? Ik ken hem niet.

nature lion south africa whitelion

Photo by Piet Bakker on Pexels.com

Maar plots draaide gans mijn zijn, mijn gedachte, mijn lichaam rond hem. Cupido zijn pijl had mij geraakt. Euforisch met een zachte tinteling op mijn lippen kroop ik tussen mijn lakens. Met een gevoel van hunkering viel ik in slaap. Ik voelde me gelukkig. Overmeesterd door zijn fijngevoeligheid, bekommerd om zijn zijn, zijn welzijn. Hij drong mijn wereld binnen, veroverde mijn hart. Van op afstand deed hij het sneller slaan en passioneel verlangde mijn ganse zijn naar hem. Iedere seconde speelde hij door mijn gedachten alsof hij mijn gedachten gestolen had. Ik wou hem leren kennen. Weten wie hij is, zorg dragen voor hem. Ben ik naief, om te geloven dat dit zo maar zou kunnen? Ik voelde me warm van binnen.

Heel even was het licht maar snel werd het donker voor mijn ogen. De twijfel sloeg in. Meegesleurd in een spel van willen en niet willen. In een gevoel van liefde en lust. In een idee van dichtbij en afstand. Mijn hart leefde een illusie aangewakkerd door woorden van fijngevoeligheid. Versterkt door zinnen van intimiteit. Gedreven door een hunkering naar liefde en samen smelten met die man die mijn gevoel overmeesterd had. De man die mijn hart kon bezitten. Ik geraakte verstrengeld in mijn gevoelens van verlangen. En ik liet mijn lichaam nemen met de illusie dat hij van mij zou kunnen houden. Maar hij roofde mijn hart weg. Hij kwam in mijn licht. De zuurstof verdween en ik hapte naar lucht.

Ik hapte naar lucht wetende dat ik niet alleen mijn lichaam gegeven had. Ik was niet uniek. Met twee voetjes kwam ik op de grond terecht en besefte ik dat ik niets was. Ik was genomen zoals anderen en mijn liefde gerooft alsof ik een prooi was.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.