Welk seizoenstype ben jij? Lente, zomer, herfst of winter?

ball ball shaped blur color

Photo by Pixabay on Pexels.com

Lentemensen (21 maart – 21 juni)

Lentepersoonlijkheden zijn levenslustig en in voor nieuwe projecten en avonturen. Ze hebben veel energie waarmee ze hun omgeving motiveren. Met één ding tegelijk bezig zijn, is niets voor voorjaarsmensen. Ze delen graag wat ze beleven en hebben behoefte aan aanmoediging en complimenten. Lentetypes houden van vrijheid. Ze zijn doorgaans speels, spontaan en impulsief. Van een negatieve of te serieuze levensinstelling worden ze opstandig.

Zomermensen (21 juni – 23 september)

Zomermensen zijn enthousiast en hebben een groot invoelingsvermogen. Ze zijn graag nodig. Het is hun doel om mensen, projecten en zichzelf tot bloei te brengen. Hun gevoel kleurt het leven van zomertypes. Gewaardeerd worden is niet het belangrijkste voor ze, resultaat zien van het door hen verrichtte werk is dat wel. Zomermensen zijn idealisten met een wil en de bereidheid om te dienen op een manier die bij ze past.

Herfstmensen (21 september – 21 december)

Zelfbeheersing en -begrip zijn thema’s voor herfstpersoonlijkheden. Ze analyseren grondig wat er in hun omgeving gebeurt en reageren daarop zelden impulsief of vanuit emotie. Kritisch, bedachtzaam en maatschappelijk betrokken zijn deze types. Ze hebben grote behoefte aan serieuze, diepgaande relaties met hun dierbaren. De gevoelsbeleving van herfstmensen is subtiel en veelzijdig door hun analytische en reflectieve instelling.

Wintermensen (21 december – 21 maart)

Wintermensen zijn idealisten. Het zijn aanwezige types die een grote invloed uitoefenen op hun omgeving met hun ideeën en perspectieven. Ze zijn de fantasierijksten van het jaar en zetten hun visioenen om in iets concreets. Wintertypes willen hervormen en verbeteren. Ze hebben de gave altijd het grote geheel te zien en de gevoeligheid om de juiste veranderingen aan te brengen. In de wereld van ideeën voelen ze zich op hun best.

 

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.