Het wegwerpartikel

Het is raar hoe alles toch altijd zo verkeerd kan gaan. En waarom ik? Wederkerende vraag. Ne kere were. Je sluit je jaren af voor … dan denk je dat je er klaar voor bent en zet je deur op een kiertje.

green trash bin on green grass field

Photo by rawpixel.com on Pexels.com

En iemand stampt ze in en daar ben je dan weer … je verzeilt weer in het spel dat liefde heet? Ik weet niet wat liefde is en ik weet ook niet meer of ik dat wel nog ga tegen komen. Jaren tegen mezelf gezegd dat ik het niet nodig heb. En hopla als het er staat is het 1 en al destructiviteit. Het lijkt alsof de emoties die ik geloofde verwerkt te hebben als een rollercoaster voorbij zoeven.

In korte tijd beleef ik alles opnieuw van een geluksgevoel tot de eenzaamheid. Van het verlangen naar het ongewild zijn. Van een kleine betekenis naar het niets. Ben ik niets omdat er niemand van mij houdt? En wat ik niet gemist heb, lijk ik nu zo ongelooflijk te missen in het groot. En ik ga uit en sta onder mensen maar de eenzaamheid in mijn hart is groter dan groots. En mijn bed lijkt een eenzaam eiland te zijn dat mijn gesnotter opvangt. Heb ik fout gedaan van mijn deur op een kiertje te zetten? En blijf ik gewoon beter veilig in mijn eigen ruimte met mezelf.

Ik zou gewoon liefde willen voelen maar waarom slaat liefde mij toch steeds weer over en lijkt het alsof ik van onbelang ben.

Een wegwerpartikel op de liefdesmarkt. Verstoten door wat liefde heet. Een verstoteling? Maar mijn lichaam willen ze wel, intimiteit zonder liefde. Ik trap er telkens in. Mijn hardheid is omgeslagen in iets wat ik niet meer voor mogelijk hield te kunnen voelen.

Maar ik voel het wel. Het steekt, het doet pijn en ik ben weer dat artikel dat is weggegooid. Ik heb liefdesverdriet en het is alsof mijn hart bloedt. Ik wil deze pijn niet en ook niet dit verdriet. En ik wil niet meer weggegooid worden.

Maar wat doe je eraan?

Het risico van deuren op een kiertje te zetten is dus hartzeer en anders hou je beter het deurtje dicht.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.