12 Leuke dingen die je kan doen in de winter

Hoewel het nog niet officieel winter is, voelt dat voor mij al wel zo. Zo rond 16.00 is het donker, gaan de kaarsen aan en nestel ik mij het liefst op onder een warm kleed op de bank. Maarja, om nou elke dag op de bank te hangen is ook niet zo leuk. En daarom heb ik een lijst gemaakt met 12 leuke dingen om te doen in de winter. 12 dingen die ík erg leuk vind, maar die ook jij vast zult waarderen. Lees je mee?

woman man and girl sitting on snow

Photo by Victoria Borodinova on Pexels.com

1. GA NAAR DE WINTER EFTELING

Zelf ben ik al meerdere keren in de Winter Efteling geweest en ik blijf het geweldig vinden. Overal ligt nepsneeuw, staan bomen met lichtjes en kan je om de 10 meter een glas glühwein, warme chocomel of iets anders lekkers krijgen. De Efteling is gewoon mega gezellig aangekleed tijdens de winter.

2. KAASFONDUEN

Mijn favoriete ding om te doen in de winter? Kaasfonduen! Snijd wat groenten en brood, zet de pan met kaasfondue op tafel, steek zoveel mogelijk kaarsjes aan en doe voor de rest alle – grote – lichten uit. En ohja, wat achtergrond muziek en een goed glas wijn, maken het helemaal af.

3. NAAR DE SAUNA

Je houdt ervan of je houdt er niet van, maar ik vind een dag naar de sauna mega relaxed. En naast het feit dat alle sauna’s, bubbelbaden en stoomkabines lekker warm zijn, zijn er ook fijne plekken om in je badjas te lezen. Bij een sauna is het verboden om je mobiel te gebruiken, dus een lekker rustig dagje zal je zeker hebben. Ik kom altijd heerlijk zen thuis na een dag in de sauna te zijn geweest. Enne, houd je er niet van om bloot te gaan? De meeste sauna’s hebben badkledingdagen.

4. NAAR EEN THUISHAVEN WINTERCIRCUS FEEST

Houd je van festivals? Bezoek deze winter dan ook zeker een Thuishaven Wintercircus feest. Thuishaven Wintercircus is in de winter vrijwel elk weekend. Ik was er vorig jaar op derde kerstdag en vond het toen mega leuk! Kijk voor meer informatie even op hun website of Facebookpagina.

5. MAAK EEN WINTERBUCKETLIST VOOR JEZELF

Wat wil je nog doen of bereiken deze winter? Schrijf het eens voor jezelf op en maak zo jouw eigen winterbucketlist. Wanneer je iets van het lijstje hebt gedaan of behaald, kan je het afstrepen. Heb je jouw winterbucketlist gemaakt? Kijk er dan regelmatig naar, zodat je er steeds weer aan herinnert en gemotiveerd wordt.

6. ORGANISEER EEN NIEUWJAARSBORREL

Januari vind ik persoonlijk de meest doelloze maand van het jaar. En dan is het jaar nog maar net begonnen… Dus: organiseer een nieuwjaarsborrel en klets over hoe iedereen zijn of haar feestdagen heeft beleefd. Natuurlijk wel onder het genot van de overgebleven oliebollen en champagne ;-).

7. MAAK EEN VERLANGLIJSTJE VOORDAT DE SALE BEGINT

Iets wat niet alleen leuk, maar ook slim is om te doen in de winter, is om een verlanglijstje te maken voordat de sale begint. Ik heb de virtuele winkelmandjes bij mijn favoriete webshops in ieder geval al vol liggen. En wanneer de sale dan in januari begint, hoef ik alleen nog maar op de grote ‘bestel’ knop te drukken en af te rekenen.

8. NAAR HET VALHALLA FESTIVAL

Houd je van festivals? Dan zal je Valhalla – van naam – ook wel kennen. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar van horen en zeggen weet ik dat het elk jaar een spektakel is. Dus, heb jij voor volgende week zaterdag 17 december nog niks te doen? Dan is dit festival zeker iets om te overwegen.

9. WEES VOOR EEN DAG DE TOERIST IN JE EIGEN STAD

Iets wat ik al ontzettend lang wil doen is de toerist uithangen in eigen stad. Waarom gaat iedereen altijd naar andere steden om bezienswaardigheden te bezoeken en doen we dat niet in de stad waar we zelf wonen? Wat ik het liefst zou willen doen tijdens zo’n toeristische dag in Amersfoort, de stad waar ik woon? Sowieso het Mondriaanhuis bezoeken en een boottocht over de vele grachtjes maken. Wat zou jij in jouw eigen stad willen zien of doen?

10. MAAK VERSCHILLENDE SOORTEN STAMPPOTTEN EN NODIG MENSEN UIT OM TE KOMEN ETEN

Ik zelf noem het een ‘stamppotten-party’, want dat klinkt zo leuk. Maak de stamppotten die jij het lekkerst vindt en nodig je familie en/of vrienden uit om dat samen met je op te eten. Makkelijk, origineel en o zo gezellig!

11. GA EEN DAG NAAR WINTERBERG

Houd je van skiën, snowboarden of om simpelweg door een sneeuwachtig gebied te wandelen? Breng dan eens een bezoekje aan Winterberg. Het ligt er een beetje aan waar je in het land woont, maar voor mij – ik woon in Amersfoort – is het 3 uur rijden. Als je vroeg van huis weggaat en ‘s avonds laat weer terug gaat, is dat zeker te doen. Maar je kan er natuurlijk ook nog overnachting aan vast plakken. It’s up to you!

12. MAAK JE HUIS WINTERPROOF

Speur Pinterest af naar inspiratie, ga het centrum in en koop allerlei sfeervolle accessoires. Denk aan kaarsen, lichtjes, wollen kleedjes en kussens met een vacht. Of wat dacht je van die leuke rode bessentakken, die je stijlvol in een vaas kunt zetten? Ga ervoor!

Zo, dan waren dit de 12 dingen om te doen in de winter. Ben jij iemand die van de winter houdt, of sla je het koudste seizoen van het jaar liever over? Let me know! Fijne zondag iedereen!

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.