Maak kennis met de nieuwste dating-trend: ‘R-Bombing’

Vandaag de dag volstaat het niet om een briefje door te geven in de klas om het aan te vragen met je crush. Er komt nu heel wat ‘heen-en-weer-gechat’ bij kijken en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee!

woman holding a phone

Photo by Bianca on Pexels.com

Anno 21e eeuw schieten dating-applicaties als paddenstoelen uit de grond. De vorige jaren werden we dan ook met heel wat nieuwe termen bekogeld. Sexting, swiping, ghosting, haunting en benching zijn er slechts enkele van de duizenden. De allernieuwste trend in het datinglandschap is ‘R-bombing’. Hoewel de term je misschien eerder onbekend in de oren klinkt, is de kans groot dat je er toch al mee te maken hebt gehad …

Niet te verwarren met ghosting!

Wie het het nog niet meegemaakt? Je stuurt iemand een berichtje, je ziet dat die persoon het gelezen heeft maar je krijgt geen antwoord. Wel, dat is de kern van R-bombing. Alleen kan je er pas van spreken als die persoon ook effectief iemand is waarin je op date-niveau in geïnteresseerd bent. Je mama kan jou dus bijvoorbeeld niet beschuldigen van haar te R-bomben als je niet antwoordt op haar berichtjes.

De nieuwe term is echter niet te verwarren met ghosting, een term die misschien al wat meer verspreid is binnen de dating-wereld. Die term bestond namelijk al toen de dinosaurussen nog spraken, bij wijze van spreken. Ghosting houdt in dat de persoon waarmee je datete plots het contact verbreekt en niets meer van zich laat horen, ook al waren er geen signalen dat hij/zij niet meer geïnteresseerd zou zijn.

Minder drastisch?

Terwijl ghosting meestal betekent dat het contact volledig verbroken wordt en de ghost je waarschijnlijk zelfs op sociale media blokkeert of verwijdert, gaat een R-bomber niet zo ver. R-bombing kan zich zelfs beperken tot slechts één genegeerd berichtje.

Toch mogen de gevolgen ervan niet onderschat worden volgens dating-coach James Preece. Hij vertelt aan The Independent dat slachtoffers van R-bombing kunnen vervallen in obsessief gedrag waarbij ze constant hun smartphone checken om te zien of de persoon al geantwoord heeft of niet. Het zien van de blauwe vinkjes op WhatsApp – die vertellen dat je bericht gelezen is – maar geen antwoord krijgen kan werkelijk kwellend zijn voor de persoon in kwestie.

Fight the R-bombers!

De kans is groot dat de R-bomber, zoals bij ghosting, niet geïnteresseerd is in jou maar het gewoon niet durft te vertellen. Het is volgens Preece dan ook aangewezen om de eer aan jezelf te houden, door te gaan met je leven en iemand te zoeken die jou wel respectvol behandelt. Let’s fight the R-bombers, folks! 

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.