Je glimlach: het belangrijkste wapen in je liefdesleven

 

Vergeet make-up, dat uitdagende kleedje of zorgvuldig geplande gesprekken. Je hebt ze allemaal niet nodig om iemand te verleiden. Dé belangrijkste versiertruc in je arsenaal? Je glimlach.
man young happy smiling

Photo by Stefan Stefancik on Pexels.com

Website Elitedating zette vijf wetenschappelijk onderbouwde redenen op een rij waarom glimlachen je van je singlestatus kan afhelpen:

Uit onderzoek blijkt dat glimlachen stress vermindert en gevoelens van geluk stimuleert. Door te lachen kunnen we onze hersenen dus wijsmaken dat we blij zijn, ook al hebben we zorgen aan ons hoofd. Verder zal je helderder nadenken en in staat zijn om een goed gesprek te voeren. Meer zelfvertrouwen, minder stress en een algemeen goed gevoel: flirten wordt zo een stuk eenvoudiger.

Je weet niet goed welk kleedje je moet aantrekken voor je eerste date, of welke make-up erbij past? Je hoeft je eigenlijk helemaal geen zorgen te maken: uit recent onderzoek blijkt dat een natuurlijk gezicht minstens even aantrekkelijk is als een gelaat vol make-up, zolang je maar glimlacht. Je tanden laten zien geeft je dus heel wat meer aantrekkingskracht!

Ons brein heeft de neiging om de lichaamstaal van onze gesprekspartner te imiteren. Als die negatief overkomt, zal je een slecht gevoel krijgen. Een glimlachende partner doet jou echter ook al snel glimlachen, waardoor we ons blijer en meer ontspannen voelen. Wie lacht, straalt positiviteit en vriendelijkheid uit, en de hersenen van je date zullen je met deze goede gevoelens gaan associëren.

Als mensen gevraagd worden naar de belangrijkste eigenschappen van een partner, staat ‘betrouwbaarheid’ met stip op het lijstje. In verschillende studies worden lachende mensen betrouwbaarder ingeschat. Opgelet: het moet dan wel om een gemeende glimlach gaan, die zich geleidelijk opbouwt. Als je oprecht bent, zal je betrouwbaar én flirterig overkomen. Win-win!

De glimlach van een vrouw blijkt zelfs effectiever dan een flirterig oogcontact. In een studie naar flirtgedrag werden vrouwen in een bar 20 procent van de keren benaderd als ze oogcontact gebruikten. Maar in combinatie met een glimlach steeg dat tot 60 procent! Een glimlach is verwelkomend, en je zal vaker versierd worden.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.