UH-OH: heb je een goede relatie, dan word je dikker (Flair ea…)

Bron

Zijn je partner en jij couple goals all the way? Dan wegen jullie ongetwijfeld enkele kilootjes meer dan de dag waarop je elkaar leerde kennen. Onderzoek wijst namelijk uit dat je dikker wordt in een gelukkige relatie. Damned!

Al die romantische etentjes op restaurants en de vele gezellige avonden met een zak chips voor de tv eisen genadeloos hun tol. Mensen die in een goede relatie zitten, wegen namelijk meer doen toen ze single waren. Dat is de harde conclusie van een nieuw Amerikaans onderzoek.

Extra laagje
De American Psychological Association wilde twee theorieën onderzoeken: blijf je in een gelukkige relatie op hetzelfde gewicht omdat je geen last hebt van stress en verdriet en de bijbehorende vreetbuien. Of kweek je in een goede relatie net wel een extra laagje omdat je van ‘t straat bent en geen indruk meer hoeft te maken op je partner.

Kilo’s
Ze bestudeerden gedurende vier jaar 169 pasgetrouwde koppeltjes. Ze letten op hoe tevreden de koppels waren met elkaar, hoeveel stress ze hadden in hun relatie en of er veranderingen waren in het gewicht. Wat bleek nu? De meest gelukkige stelletjes kwamen ook het meeste aantal kilo’s bij.

Gemak
De verklaring is simpel. In een relatie voelen mensen zich op hun gemak. Ze hebben niet meer constant die druk om er piekfijn uit te zien, want ‘de buit’ is binnen. Ze voelen minder de nood om elke week naar de fitness te gaan om een killerbody te behouden en ze geven veel liever voorrang aan een avondje bingewatchen met het polleke van hun lief in de ene hand en een grote zak chips in de andere hand. Zetel, here we come!

En als je de Flair niet gelooft… Hier heb je nog een ander artikel:

seksonderzoek.be:

Ben je gelukkig met je geliefde? Hopelijk wel. Pas jij nog in de broeken uit de begintijd van jullie relatie? Waarschijnlijk niet. Maar dat is een goed teken!

Volgens onderzoek word je in een gelukkige relatie namelijk écht dikker.Wanneer de liefde serieuze vormen begint aan te nemen, doet je lichaam dat ook. De ‘mythe’ dat je van een relatie dikker wordt, is een harde waarheid. Het is niet de liefde op zich die je doet verdikken, maar wel de opeenstapeling van factoren die bij een relatie komen kijken die zwaar doorweegt.

Gedurende vier jaar werden 169 pasgetrouwde stelletjes gevolgd. Er werd gelet op veranderingen in lengte, gewicht, de mate van tevredenheid over het huwelijk en hoeveel stress de stelletjes ervoeren.
Dikker worden

Twee verschillende theorieën werden onderzocht. De eerste: in een gelukkige relatie kom je niet aan omdat je geen last hebt van vreetbuien door stress en verdriet. Theorie twee: in een goede relatie kom je juist aan. Je bent namelijk al onder de pannen en hoeft op niemand meer indruk te maken.

Lees meer….

Waar vrouwen dik van worden

Gelukkige relatie: 46 procent
Zwangerschap: 30 procent
Ongelukkige relatie: 28 procent
Carrière: 27 procent
Het moederschap: 8 procent
Werkloosheid: 20 procent
Huwelijk: 15 procent
Vrijgezellenleven: 14 procent
Relatiebreuk: 14 procent
Verhuizen: 12 procent
Waar vrouwen van afvallen
Breuk met een partner: 27 procent
Vrijgezellenleven: 24 procent
Een ongelukkige relatie: 21 procent
Een nieuwe partner: 19 procent
Carrière: 17 procent
Huwelijk: 17 procent

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.