10 dingen waar de ideale man aan moet voldoen

 

man leaning on yellow painted wall

Photo by Daria Shevtsova on Pexels.com

BEETJE POWER

We zitten zeker niet op een opgeblazen spierbundel te wachten, maar een beetje power is niet weg. Zo’n man die de loodzware boodschappen uit de auto haalt, de kinderen op zijn nek neemt tijdens de Sinterklaasintocht en jou moeiteloos overeind trekt als je bijvoorbeeld met skiën languit bent gegaan.

TWEE RECHTERHANDEN

Het mag best hardop gezegd dan wel geschreven worden: handige mannen zijn supersexy. En handig inderdaad. Het is toch meer dan aantrekkelijk dat hij met een blik onder de motorkap weet hoe hij je auto weer aan de praat kan krijgen? Of met zijn eigen blote handen moeiteloos die walk-in closet in elkaar knutselt?

SCHOON

De ideale man is schoon. Wij kunnen ons bijna niet voorstellen dat dit punt bij iemand wordt geschrapt of ingewisseld door een andere must-have-eigenschap. Want hoewel we biologisch gezien ongetwijfeld harder gaan lopen voor een flinke zweetlucht (iets met feromonen ofzo), is in de praktijk zo’n zure odeur niet vol te houden.

GEÏNTERESSEERD

Hij luistert. Naar jou. Maar dan ook echt vol interesse. Het is natuurlijk aan jou om ervoor te zorgen dat je niet alleen maar oninteressante bagger over hem uitstort, maar als je dan iets vertelt, is het wel superfijn dat hij het in zich op neemt. Mannen beschikken overigens vrijwel allemaal over de gave jouw laatste vijf woorden te kunnen herhalen.

Onthoud dat als je hem test. Als hij alleen het laatste deel van een relaas over je moeder herhaalt, is de kans vrijwel 100% dat hij de rest niet heeft gehoord dan wel opgeslagen. Voer je test dus grondig uit. Vraag naar een detail uit het begin van het gesprek. Maar goed, dit is bij de ideale man dus niet nodig, want die heeft het echt gehoord.

GEDOSEERD EGO

Niets zo erg als een man met een ego zo enorm dat je er bijna groter voor moet gaan wonen. Zo’n man die vooral zichzelf ziet en hoort. En zichzelf fantastisch vindt. Maar het andere uiterste is ook niets. Een onzekere man. Die honderd keer per dag om je mening vraagt. Of erger: of je nog wel van hem houdt. De ideale man is zeker van zichzelf op een leuke manier. Een man met een gedoseerd ego dus. En humor is ook een pré.

GOED GEKLEED

Hier heb jij natuurlijk een flinke hand in, maar oh, wat is het fijn als je een man treft met een aangeboren goede smaak waar hij heel nonchalant mee omgaat. Hij is dus niet obsessief op de hoogte van de laatste modetrends en hij heeft ook niet meer schoenen dan jij, maar hij voelt gewoon van nature aan wat wel en niet kan. De witte sportsok in sandaal is bij deze man geen angstig toekomstbeeld. Wat een opluchting.

KEUKENPRINS

Tja, zo’n man die een ossenhaas perfect rosé weet te krijgen. Of jou verrast met een romantisch zelf gekookt diner voor twee. Dat is het toch wel helemaal hoor… En dat hij er dan ook nog het perfecte wijntje bij uitzoekt. Zo een moet je nooit, nooit meer wegdoen.

SLIM

We zitten niet direct op Einstein te wachten, maar het is wel fijn een man te hebben die weet wat er speelt in de wereld. Of een man die een ingewikkeld vraagstuk van de Belastingdienst bijvoorbeeld zonder problemen weet te beantwoorden. Het is ook wel sexy, een man met veel kennis. Maar hij mag er weer niet prat op gaan. Nee, verder zijn we helemaal niet veeleisend, hoor!

LIEF

Lief, ja natuurlijk, zou je denken. Maar we trekken het breder. Lief als in te hulp schieten als er een oud vrouwtje met haar fiets ten val komt. Lief als in de kinderen zelfbedachte verhalen voorlezen. Lief als in je auto ongevraagd ijsvrij maken als het een nacht heeft gevroren. Maar…weer niet te lief hè? Want ‘te’ is nooit goed.

PERFECTE SEKSDRIVE

De ideale man heeft een perfecte seksdrive. We zitten niet te wachten op een man die de hele dag met dubbelzinnige opmerkingen toespelingen maakt op de daad. Of met z’n vrienden over niets anders kan praten. Maar we willen ook niet zo’n man waarbij je je afvraagt of ie je nog wel aantrekkelijk vindt.

En dan moet ie het natuurlijk ook nog een beetje kunnen. Een beetje veel. En daarmee bedoelen we dat ie jou niet vergeet, er geen slepend verhaal van maakt (maar het ook niet in een minuut afgerond heeft) en er geen sleur in laat komen.

PRAAT MEE!

Het is nogal een waslijst. En of zo’n man daadwerkelijk rondloopt, is nog maar de vraag. Komen jullie mannen een beetje in de richting? Of mis je een essentieel onderdeel op de perfecte-mannenlijst? En welk onderdeel is voor jou juist helemaal niet belangrijk? Praat mee!

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.