Wat zal november ons brengen?

 

Nieuwe inzichten, oude instinkers, complete verrassingen… Wat gebeurt er allemaal deze maand? Het is soms toutes directions met die sterren.

afterglow art backlit bokeh

Photo by luizclas on Pexels.com

Ram

Zet de toekomst even on hold en doe een stapje terug. Niet te ver, een paar maanden. Je moet nog wat afhandelen, nog wat veranderen – en een romance oppakken. Laat de ander de eerste move maken en de snelheid bepalen, en volg vervolgens gewoon. Het is allemaal heel lieflijk en het heeft meer te maken met nostalgie dan met een serieuze toekomst, maar dat maakt het niet minder plezierig.

Stier

Daar heb je dat dilemma weer: wat doe je met een aanbod waarvan je geneigd bent het af te wijzen? Nee zeggen, simpel zat, maar wat als het toch iets heel tofs blijkt? Dan zou je de rest van je leven spijt hebben. En dus geef je het eenkans, terwijl je denkt dat het waarschijnlijk niet is wat je zoekt. En inderdaad, dat is het niet. Maar je kan het daarna wel mooi van je lijstje afstrepen – en verdergaan.

Tweeling

De voortgang van een groep mensen die samen reist, gaat zo snel als de langzaamste, wat nogal irritant kan zijn voor degenen die vooroplopen en verder willen. Jij bent, uiteraard, een van die leiders. Maar iedereen is anders en snelheid is niet de enige graadmeter van succes; als je de tijd neemt om iemand te helpen die achterop is geraakt, zal je later voor die gunst beloond worden.

Kreeft

Een carrièrekans die je misgelopen bent, kan zich opnieuw aandienen. Te laat, denk je, aangezien je inmiddels andere verplichtingen bent aangegaan. Maar die overeenkomst wordt op het moment opnieuw in overweging genomen, wat maakt dat je wat minder vastzit dan voorheen. Alsof het zo had moeten zijn… Je kunt de gemiste kans dus grijpen. Laat hem niet een tweede keer gaan!

Leeuw

Je hebt de belangrijkste onderdelen van je leven keurig uitgelijnd. En van het een komt het ander, hoopje. Maar staat dat plan wel in dienst van de richting die je werkelijk op wilt? Of ga je gewoon die kant op omdat die voor de hand ligt? Misschien voelt het alsof je geen keuze hebt, maar het is niet te laat om van gedachte te veranderen. En een nieuw scenario is zo gemaakt.

Maagd

Die enthousiaste nieuwe start is niet wat je had gehoopt. Om je teleurstelling te verbloemen, zeg je dat het niet echt belangrijk is, maar dat is het wel; je hebt hier emotioneel ontzettend veel in geïnvesteerd. Te veel, waarschijnlijk. Vrienden komen met nieuwe inzichten, advies en steun; ontvang het allemaal en herstel je zelfvertrouwen. Je zult zien, je hebt niets verkeerd gedaan, alles komt goed.

Weegschaal

Als je je het schompes hebt gewerkt of heel belangrijke financiële beslissingen hebt moeten nemen, dan heb je nu een periode van helemaal niets doen nodig. In je eigen fijne vertrouwde omgeving. Dat geldt ook voor je relatie; na een confrontatie begin november zie je in dat je een time-out nodig hebt. Geen zorgen, niets permanents, binnen twee weken zijn jullie weer samen.

Schorpioen

Mocht je je voordeel niet hebben gedaan met alle kansen die het jaar je tot nu toe heeft geboden, er komt nog één laatste kans. En omdat het inmiddels zo laat is, moet je die nemen zoals ze is. Het ontvouwt zich allemaal binnen twee dagen, dus voor het overwegen van alternatieven of voorkeuren is geen tijd. Ga je ervoor, dan neemt je leven een totaal onverwachte wending. Wees dapper!

Boogschutter

Voor het eerst sinds 2007 keert jouw heersende planeet Jupiter terug in jouw eigen teken – en wow, wat heb je hem gemist! Als het de afgelopen maanden voelde alsof je langzaam aan het verzuipen was, dan is zijn komst als die van eenreddingsboot. Je staat zo weer veilig aan wal. Hoe je vervolgens verder gaat is een andere vraag, maar die kan wachten; je hoeft nog geen beslissingen te nemen.

Steenbok

Sommige oogmerken kunnen waanbeelden blijken. Hoe dichterbij we komen, hoe verder weg ze lijken, en als we er eindelijk zijn, blijken ze niets voor te stellen. Meerdere doelen waar je je op hebt gericht, lijken op dit moment te veranderen: sommige bieden je minder dan voorheen, andere laten hun waarde pas zien nadat je ze hebt afgewezen. Maar je eigen positie blijft hetzelfde. Dat is goed.

Waterman

Je probeert te veel tegelijk te doen, te snel. Begin van de maand sta je onder druk en je zet al je kracht in om zo snel mogelijk resultaat te boeken. De oplossing schuilt echt er niet in kracht maar in tijd. Pak de twee belangrijkste factoren eenvoor een aan; of beter nog: wacht een paar weken tot een betere oplossing zich vanzelf aandient, zonder ook maar enige bemoeienis van jou.

Vissen

You go with the flow, dat zit nou eenmaal in je Vissen-natuur. Soms brengt dit je op fantastische plekken, maar soms ook op plekken waar je niet wil zijn. De nieuwe maan deze maand schijnt zo’n helder licht op jouw blikveld dat je precies ziet waar je heen wilt, het is misschien zelfs wel je eindbestemming. De richting is er dus, rest je nog een weg te vinden, of rivier, die die kant op gaat.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.