Dit zegt jouw favoriete kleur over je persoonlijkheid!

 

Zit er een overheersende kleur in je kleerkast? Komt dezelfde kleur steeds terug in het interieur van je huis? Elke kleur heeft zijn eigen betekenis en wordt geassocieerd met bepaalde eigenschappen. Het feit dat jij een voorkeur hebt voor een bepaalde kleur vertelt veel over jouw persoonlijkheid. Lees hier wat jouw lievelingskleur vertelt over je karakter!

multicolored abstract painting

Photo by Steve Johnson on Pexels.com

1. Geel:

De kleur geel stimuleert de geest. Als geel je favoriete kleur is, heb je waarschijnlijk een heel analytisch denkvermogen. Je bent optimistisch en creatief. Je hecht veel waarde aan vrijheid en houdt van afwisseling in je leven. Mensen die houden van de kleur geel zijn heel nieuwsgierig en gaan vaak op reis.

2. Rood:

Als rood jouw lievelingskleur is dan ben je hoogstwaarschijnlijk geen muurbloempje. Rood is een zeer krachtige en opvallende kleur die ook weerspiegeld wordt in je karakter. Je bent vaak heel spontaan, energiek en gepassioneerd. Soms ben je misschien wat te vurig en moet je af en toe een beetje afkoelen.

3. Groen:

Liefhebbers van groen houden van natuur en eenvoud. In je onderbewuste maakt de groene kleur een connectie met de natuur waardoor er een rustgevend effect gecreëerd wordt. Als je fan bent van de kleur groen, ben je een rustig en evenwichtig persoon. Je bent een loyale vriend(in) en draagt zorg voor anderen.

4. Zwart:

In principe is zwart geen officiële kleur, maar dat vergeten we even. Als je fan bent van de kleur zwart dan heb je waarschijnlijk een perfectionistisch kantje. Je bent een verfijnde en elegante persoon die wel houdt van een beetje mysterie. Soms kan je emotioneel zijn en dan zoek je graag troost bij anderen.

5. Paars:

Als liefhebber van paars ben je vaak artistiek en gevoelig. Qua persoonlijkheid ben je heel open minded en ook een beetje spiritueel. Soms sta je stil bij filosofische vragen over het leven. Je bent ambitieus ingesteld en je gaat ervoor als je iets wil bereiken.

6. Wit:

Wit is, net zoals zwart, geen officiële kleur. Maar als je houdt van wit hecht je waarschijnlijk veel waarde aan een rustige en vredige omgeving. Je houdt van de simpele dingen in het leven en je bent heel proper. Soms kan je een beetje besluiteloos of verlegen zijn, maar vanbinnen ben je een zelfzeker persoon.

7. Blauw:

Als blauw je lievelingskleur is, ben je een rustig type die heel geduldig is. Je bent betrouwbaar, sociaal en behulpzaam. Je houdt van evenwicht en regelmaat in je leven. Misschien kom je in eerste instantie wat introvert over, maar eens mensen je leren voel je je ontspannen en bloei je meer open.

8. Roze:

Als liefhebber van roze ben je heel optimistisch en soms zelfs een beetje idealistisch. Je bent graag geliefd door je omgeving en hecht veel belang aan vriendschappen. Je zoekt geborgenheid in je relaties met anderen en neemt graag risico in je leven.

9. Oranje:

Als oranje je lievelingskleur is, ben je waarschijnlijk een extraverte en enthousiaste persoon. Je wordt gezien als een vrolijk iemand die altijd klaarstaat met een luisterend oor. Je bent actief en wil altijd iets nieuws proberen. Je bent niet graag alleen en houdt van gezelschap. Let op dat je niet té afhankelijk wordt van anderen.

10. Bruin:

Wie van de kleur bruin houdt, is meestal een stabiele persoon die zijn leven op orde heeft. Als bruin je lievelingskleur is, ben je heel sociaal en heb je er geen moeite mee om vrienden te maken. Je werkt graag op een efficiënte manier en je bent praktisch ingesteld.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.