Samen een film kijken is goed voor een relatie

 

Partners die samen een romantische film kijken en de problemen van de personages vergelijken met zaken waar ze zelf tegenaan lopen, hebben vaker een langere en gelukkigere relatie.

food snack popcorn movie theater

Photo by Pixabay on Pexels.com

Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek waar 174 stellen bij betrokken waren. Het samen kijken naar een film en het vergelijken van de problemen van de personages met de eigen relationele problemen is even effectief als relatietherapie, zo blijkt uit het onderzoek.

De deelnemende koppels warden in drie groepen verdeeld. Elke groep kreeg een specifieke vorm van relatietherapie.

Eén groep kreeg een lijst filmtitels mee, met het verzoek wekelijks samen naar een film te kijken. De stellen moesten aan de hand van een vragenlijst de problemen van de personages met hun eigen problemen vergelijken.

Therapie

Van de Amerikaanse pasgetrouwde stellen vraagt 24 procent binnen drie jaar echtscheiding aan. Van de stellen die samen films kijken en deze bespreken is dat slechts 11 procent, evenveel als stellen die relatietherapie volgen.

De onderzoekers adviseren stellen dan ook om minstens een keer per jaar, maar bij voorkeur een keer per maand samen een film te kijken en er over te praten.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.