Geen rariteit meer: 1 op 3 vrouwen boven 40 wil toyboy

 

De trend werd ingezet door celebs als Madonna en Demi Moore, maar tegenwoordig zijn ook ‘gewone’ vrouwen op zoek naar een toyboy. In een Brits onderzoek bekende namelijk één derde van de vrouwen boven de 40 dat ze graag zouden daten met een jongere man.
44519358_10157093769654349_1021590149248581632_n.jpg

Opvallend is wel dat ze niet alleen azen op een flirt, maar op zoek zijn naar echte liefde. Zo zei vier op de tien ondervraagden dat ze romantiek, eeuwigdurende liefde en zelfs een huwelijk willen met hun ‘toyboys’.

Trend
De gegevens komen uit een enquête van datingsite Parship, die 4.500 singles tussen 20 en 70 ondervroeg. Twintigers blijken totaal niet op zoek te zijn naar een jongere man, met slechts 2 procent die dat zou overwegen.

Vanaf 40 jaar zien vrouwen dat echter des te meer zitten. Zo wil van de veertigers, vijftigers en zestigers respectievelijk 31, 38 en 36 procent graag daten met een man die (minstens) vijf jaar jonger is. Ook enkele dertigers volgen de trend al, met 17 procent die zo’n toyboy wel ziet zitten.

Gewoon
En dat is een grote evolutie in vergelijking met zeven jaar geleden. In 2005 onthulde een gelijkaardig onderzoek dat slechts 8 procent een relatie zou aangaan met een veel jongere man. “De zogenoemde cougar is niet langer een uitzondering, maar wordt steeds gewoner”, zegt een woordvoerder van Parship.

Bovendien vinden ook mannen zo’n oudere vrouw steeds aantrekkelijker. Zo ziet 20 procent van de twintigers en 22 procent van de dertigers het wel zitten om met een oudere vrouw te daten. Ter vergelijking: vijf jaar geleden was dat slechts 5 procent. Veertigers, vijftigers (beide 13 procent) en zestigers (8 procent) blijven echter liever bij partners van hun eigen leeftijd.

Mogelijke match
“Uitgaan met een veel jongere man of oudere vrouw wordt tegenwoordig goed geaccepteerd”, zegt psychiater en datingexpert dr. Victoria Lukats. “Misschien komt dat omdat de media veel aandacht besteden aan relaties met een groot leeftijdsverschil”, denkt ze.

“Maar waarschijnlijk is de vooruitgang veeleer te danken aan het daten via internet, waar je met uitgebreidere criteria meer kans hebt op een mogelijke match”, zegt ze. “Mensen zijn op zoek naar een gelijkgestemde ziel, ongeacht zijn of haar leeftijd”, aldus Lukats.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.