Het staat in de sterren …. oeps bloemen geschreven!

 
Welke planten en bloemen passen het beste bij jou op basis van jouw geboortedag?

beautiful bloom blooming blossom

Photo by Pixabay on Pexels.com

TWEELING

Passiebloem

21 mei – 20 juni
De meedogenloze Passiebloem woekert door de tuin van het leven, en imponeert anderen met haar natuurlijke charme en gevatheid. Terwijl ze hevig verlangt naar de exotische jungle aan de andere kant van het hek, kan deze schoonheid nederige kruiden afwijzen omdat ze snel verveeld is. Er zijn maar weinig soorten die iets ruimdenkender en wendbaarder zijn. De snelle passiebloem heeft een benijdenswaardig talent om jong te blijven. Onverzadigbaar nieuwsgierig, kan deze bloem haar ranken in andermans zaken steken, waar door een beroep als journalist heel goed bij haar past. De Passiebloem is verbazingwekkend handig en in staat om twee dingen tegelijk te doen. Met haar ranken verstopt onder gebladerte, verbergt ze haar behoefte/afhankelijkheid en haar kwetsbaarheid. De Passiebloem is zeer vruchtbaar en verlangt ernaar fruit te produceren, maar de kansen op leven-daarna-lang-en-gelukkig kunnen teniet gedaan worden door een reeks affaires. De Passiebloem hunkert diep van binnen naar een zielsverwant.

nieuwsgierig en de luchtplant

Tweelingen zijn nieuwsgierig en willen altijd weten wat er gaande is. Ze zitten vaak met hun hoofd in de wolken, waardoor ze perfect matchen met luchtplantjes. Het leuke aan deze plantjes is dat je ze overal kunt neerzetten of -hangen. Doordat ze in de natuur op takken en rotsen groeien hebben ze geen grond, en maar weinig verzorging nodig.

Lavendel: koppelende flirt zoekt rust

Als een vlinder beweegt Tweelingen zich door de wereld, overal prachtige ideeën, leuke leuke woorden en grapjes verspreidend. Net als lavendel heb je invloed op een groot gebied. Je bent een soort boodschapper, kent veel mensen en weet precies wie waarmee bezig is. Daarom ben jij hét teken dat maatschappelijke trends bijvoorbeeld goed kan voorspellen. Daarnaast ontpop jij je graag als rasechte koppelaar die vrijgezellen bij elkaar brengt. Zelf ben je ook niet vies van een flirt en je verslijt in een leven vaak meerdere geliefden. Sterker nog: je liefdesleven lijkt soms nog het meest op een soap, want een stevig gevoel voor drama kan niet worden ontzegd. Op het werk en in sociale settings ben je productief. Je houdt van aanpakken en organiseren. Omdat je veelal in je hoofd zit, verwijten sommigen je gevoelloosheid. Je kunt emotionele onderwerpen – de jou in feite heel erg raken – afdoen met wat snelle, relativerende woorden waardoor mensen zich niet begrepen voelen. Lavendel is jouw bloem omdat het je de rust in je hoofd geeft die jij zo broodnodig hebt. De geur zuivert je geest en doet er goed aan om de mooie paarse bloemetjes, gedroogd of een etherische olie ervan, in je omgeving te zetten. Dit helpt om stress en dat nare, onrustige gevoel dat je vaak overvalt gemakkelijker van je af te laten glijden.

KREEFT

Lotusbloem

21 juni – 22 juli
De gevoelige Lotusbloem floreert in een kalme, diepe vijver. Een rustige huiselijke omgeving is belangrijk voor deze complexe en prachtige bloem. Ze is gevoelig voor excentrieke dromen, momenten van telepathie en geestelijke bewustwording. De Lotusbloem kan gemakkelijk wegdrijven over de horizon als ze zich niet met aardse zaken als koken, nuttige wandelschoenen en boodschappenlijstjes moet bezighouden. Worstelend door de duisternis van het leven naar het zonlicht, stelt de Lotusbloem zichzelf hoge doelen en bereikt deze met een soort vastberadenheid en energie die mindere bloemen missen. De Lotusbloem is meelevend en makkelijk gekwetst door de haast en de onverschilligheid van deze moderne tijd. Om met reële en veronderstelde wreedheden om te gaan, kan deze bloem een onbuigzame steel ontwikkelen en kan ze stekelig overkomen. De wezenlijke Lotusbloem, echter, is liefdevol en zorgzaam voor de mensen om zich heen, en daarom was het Boeddha’s favoriete bloem.

levende stenen

De kreeft heeft een krachtige persoonlijkheid die gemakkelijk kan worden verborgen onder een rustige en koele buitenkant. De plant die past bij dit teken van de dierenriem is de lithops. Alhoewel plant? Het lijkt meer op een verzameling stenen (vandaar de naam levende stenen). Niet zonder reden trouwens. Door volledig op te gaan in de omgeving van kiezelstenen voorkomen de planten dat ze worden opgegeten.

Acanthus: knappe lieverd met scherpe kantjes

Gevoeligheid kenmerkt Kreeft en je besteedt veel aandacht aan zaken die het hart aan gaan: liefde en relaties. Je intuïtie draait op volle toeren en daardoor voel je de buien van anderen haarfijn aan. Ook heb je de kracht om iedereen net als de statige wit-roze acanthusbloem, een warm, goed gevoel te geven en te enthousiasmeren. Als goede gastvrouw ben je wel aanwezig, maar ondanks je vaak zeer knappe en fijn gebouwde fysiek ben je niet heel opvallend. Je kledingstijl is basic en je hebt een goede neus voor combinaties. Je komt het beste tot rust in je veilige thuishaven waar je – met een pot thee en lekkers – relaxt bij kunt komenv an alle (gevoels)indrukken van de buitenwereld. Humeurig en somber kun je ook zijn en dan schrikken mensen van de harde woorden die dan uit je mond kunnen rollen. Wow, dat hadden ze even niet achter je gezocht! Krijg je vervolgens de volle laag terug, dan kruip je mokkend in je schulp, en klaagt soms nog jarenlang na over het leed dat je is aangedaan. Je bent sowieso vaak in een huilerige bui en véél vaker ongesteld dan de meeste vrouwen. Op zakelijk terrein zijn Kreeften meestal meesters die gemaakt zijn voor succes. Vaak heb je een heel specialistisch beroep en je werkt graag in een vast team dat je naar verloop van tijd gaat zien als familie en aan wie je zeer gehecht bent.

LEEUW

Zonnebloem

23 juli – 22 augustus
De vriendelijke Zonnebloem straalt hartelijkheid en loyaliteit uit in het plantenrijk. Genietend van roem, staat deze dramatische bloem het liefst in het middelpunt van de belangstelling. De Zonnebloem lijkt zo zeker van zichzelf dat maar weinigen begrijpen hoeveel liefde en aandacht deze plant kan opzuigen. Als ze niet wordt bemind, verlept de zonnebloem en kan ze uiteindelijk zelfs omtuimelen. Als ze echter gekoesterd wordt met liefde, straalt de Zonnebloem voldoende warmte en levendigheid uit om de hele buurt te verlichten. Het is makkelijk om deze schoonheid de bewondering te geven die ze verlangt. Vaak langer dan gemiddeld, steelt de zonnebloem de show met verbluffend mooie kapsels en een vorstelijke kledingstijl. Ze heeft een groot sex-appeal. Een vriendenkring in een stijlvol ingericht huis vol met kinderen maakt het Zonnebloem-plaatje compleet. Deze levensgenieter blijft haar leven lang in contact met het kind in haar, ze houdt van spelletjes, sporten en risico’s nemen. Met haar knappe verschijning en liefde voor plezier maken trekt de Zonnebloem hordes bewonderaars, waaronder ook vleesetende insecten. Deze moeten oppassen dat ze niet verblind raken door haar opvallende verschijning.

Zonnebloem: creatieveling met zonnige instelling

De zon is de heersende planeet van Leeuw en zo voel jij je doorgaans ook: helder, open en stralend. Kom je ergens binnen, dan trakteer je iedereen op een vette knipoog, speciaal woord of vrolijk gebaar. Supervrouwelijk als je bent, benadruk je dat graag met een uitdagend decolleté en felrood aangezette lippen én hoge hakken én korte rokjes én veel gouden sieraden. Leeuwen zijn vaak zeer creatief en verdienstelijke schilders, schrijvers en beeldhouwers. Aan zelfvertrouwen heb je geen gebrek, je vindt jezelf gewoon fantastisch. Mensen die je niet zo goed kennen, bestempelen je graag als arrogant of opschepperig. Maar uiteindelijk ben je voor anderen al net zo complimenteus als voor jezelf. Als Leeuw werk je graag zelfstandig en veel freelancers, directeuren en ondernemers zijn geboren onder dit teken. Zoals de zonnebloem meedraait met de zon, zie jij ook graag in andere mensen het zonnige, oftewel: het beste. Dat maakt je ook een uitstekende leraar. Je bent sowieso een kindervriend, misschien wel omdat je – hoe oud je ook bent – diep in je hart altijd jong en speels blijft. Dat kan een minpuntje zijn: je houdt niet zo van zware onderwerpen. Valt iemand je ermee lastig, dan wissel je luchtig van onderwerpen, of doet serieuze zaken af met een grapje. Mensen vallen daar soms over en bij confrontaties komt jouw hardere kant naar boven en is het ‘my way or the higway’. Wat jou dan wel siert, is dat je onenigheid snel vergeeft en vergeet.

de vioolbladplant

Leeuwen zijn gul, aardig en openhartig, en hebben een gezaghebbende persoonlijkheid. Dit wordt volgens Marino goed weerspiegeld in de grote elegante bladeren van de vioolbladplant. De bladeren kunnen tot wel een halve meter lang worden en vallen op door de kenmerkende vioolvorm (een vrij smal begin dat breed uitloopt).

MAAGD

Tulp

23 augustus – 22 september
Zachtaardig en verzorgd, is de Tulp heel erg begaan met anderen. Een meelevend hart en een badkamerkast vol alternatieve medicijnen zijn vrij beschikbaar voor de zwakken en de verwelkten. De scherpzinnige Tulp bewaart een schat aan informatie over bijna alle onderwerpen, vooral over zaken die te maken hebben met gezondheid. De Tulp is een perfectionist; ze houdt haar kast netjes, is nooit te laat en vergeet nooit om te flossen. Deze gevoelige bloem is een piekeraar en knapt op van een avondje naar de opera, het theater of een concert, waar ze haar emoties de vrije loop kan laten als water uit een tuinslang. De Tulp kleedt zich behoudend, en heeft een voorliefde voor subtiele tinten die haar natuurlijke waardigheid versterken. Haar passie voor hygiëne en exotisch badschuim geven haar een blijvend parfum. Monogaam van nature, wacht de tulp vaak op de ideale partner. Hoewel ze preuts lijkt, is deze bol explosief sensueel. Als haar seksualiteit eenmaal ontwaakt, komt haar passie tot volle bloei.

filodendron

Maagden leven totaal in hun eigen gedachten en staan bekend om hun onbewuste aandacht voor detail, en kalmte onder druk. Wat ze in huis zouden moeten halen? Een filodendron. De van nature afkomstige plant uit Zuid-Amerika heeft hartvormige bladeren en is een makkelijke en sterke kamerplant.

Blauwe winde: nuchtere werker met verborgen gaven

De blauwe winde staat ook bekend als Morning glory. Als Maagd beweeg je net zo sierlijk als deze klimplant met haar trechtervormige bloemen die alleen overdag geopend zijn. Goede nachtrust is voor jou met je enigszins zorgelijke, nerveuze aard dan ook belangrijk. Je bent attent en denkt altijd eerst goed na voordat je iets zegt of doet. Organiseren zit in je natuur en geen detail ontsnapt aan jouw kritische blik. Bloeien doe je in een omgeving waar het schoon is en je mensen kunt helpen met gezondheid en voeding. Je hebt helende gaven, al ben je soms te bescheiden en terughoudend om er echt iets mee te doen. Ook al ben je uiterlijk het toonbeeld van rust en sereniteit, je gedachten en emoties zijn vaak bijzonder woelig. In de blauwe winde vertaalt zich dat in haar zaden die een hallucinogene werking hebben. Deze werden in de sixties door de hippies vaak gebruikt om in trance te raken en ‘helder’ te kunnen zien. Vaak heb je – zonder dat je het weet – helderziende, -voelende of -horende gaven. Op de werkvloer ontwijk je de schijnwerpers en sta je liever achter je te dikke baas die jouw gezondheidstips systematisch negeert. Pas als je vakantie hebt, die je overigens graag in de natuur doorbrengt, merken je collega’s hoeveel werk je verzet. En dat jouw zachte, weloverwogen woorden vaak meer wijsheid bevatten dan je in eerste instantie denkt.

WEEGSCHAAL

Roos

23 september – 22 oktober
De verfijnde en romantische Roos houdt van zacht kaarslicht en trage blikken bij het diner. Niemand gloeit en bloost zoals de verliefde Roos. Mochten bezorgde vrienden zo dom zijn minimale tekortkomingen bij het onderwerp van haar liefde (zoals neuspeuteren) te benoemen, dan wordt de Roos stekelig en defensief. Deze schoonheid gedijt in een harmonieuze omgeving zonder onkruidhopen met vaatwerk en stapels vuile kleren. Ze heeft er behoefte aan rijkelijk bedekt te worden onder een laag bewondering en toewijding. De Roos geeft daar geparfumeerd raffinement en intrigerende gesprekken voor terug. Hoewel deze bloem een duidelijke mening heeft, is de Roos nooit bang om haar mening opeens volledig te herzien. Mocht een discussie uitlopen op een compostgooiende scheldpartij, dan huivert de Roos en stort ze in. Deze bloem heeft een praktische kant die woorden in daden wil omzetten. Anders dan bloemen met minder integriteit, zal de Roos daadwerkelijk komen helpen in het kraampje om schoolcake te verkopen of die druppende kraan komen maken. Als liefhebber van muziek en kleine dieren, is de Roos bang om single te blijven en alleen in een vaas te staan. Met al haar charme en haar knappe verschijning is dat echter heel onwaarschijnlijk.

Roos: klassieke schoonheid in balans

De roos staat voor waarheid en de oorsprong van alle dingen. Als Weegschaal heb je de unieke gave om verborgen meningen en onderlagen te zien. Je prikt mooie woorden tactisch door en voelt precies wat iemand echt voelt en bedoelt. Net als de roos ben jij als Weegschaal een klassieke schoonheid. Jij omringt jezelf met mooie dingen en voelt je aangetrokken tot filosofie, poëzie en kunst. Omdat je altijd schoonheid en waarheid wilt zien, vind je het moeilijk om met onrecht en wreedheid om te gaan. Behandelt iemand je grof of liegt iemand tegen je, dan vergeet je dat nooit. Enige rancuneuze trekjes kunnen je niet ontzegd worden, al schaam je je zo bij het idee aan wraak dat je er – meestal – inwendig knarsetandend vanaf ziet. Rozengeur en maneschijn horen bij de Weegschaal en zonder een geliefde voel je je niet niet compleet. Je maakt iedereen van wie je houdt graag naar de zin en hebt een gigantische hekel aan ruzie en scènes, behalve als je die zelf creëert. Zelfs dat wik en weeg je: Zal ik nu gaan gillen en janken en met de deur gooiend de kamer verlaten? Je komt er niet uit en dus laat je het erbij, zodat je zelfs op het scherpst van de snede sereen overkomt. Het meest in balans ben je als je met je partner en/of vrienden en familie al wandelend van de natuur geniet. Om daarna rozig op de bank neer te strijken met geurige thee, uitzicht op een mooi naakt aan je muur, en een lieflijk muziekje op de achtergrond.

Peperomia

Weegschalen staan bekend als de diplomaten van de sterrenbeelden. Hun leven is vaak harmonieus en in balans, en ze hebben een elegante smaak. Vandaar dat ze goed matchen met de peperomia: een veelzijdige woonplant waarvan elke variëteit een eigen uitstraling heeft. Zo is de plant er in het roze, maar ook met donkergroen gestreepte bladeren (waardoor de buitenkant op een watermeloen lijkt).

SCHORPIOEN

Cactusbloem

23 oktober – 21 november
Afkomstig uit de meest barre woestijn, barst de Cactusbloem uit met een magnetische schoonheid. Evenzo heeft de persoonlijkheid van de Cactusbloem het wonderlijke vermogen een gedaanteverandering te ondergaan. Met geheimzinnigheid in ieder bloemblaadje opgerold, verzamelt de Cactusbloem haar leven lang miljoenen geheimen, en houdt ze (gewoonlijk) stil. Wie geïntimideerd is door de onregelmatige doornige buitenkant van de Cactusbloem, doet er goed aan zich te realiseren dat deze persoonlijkheid wereldwijde winnaar is van de Prijs voor Zelfkritiek. Ze tobt hoogstwaarschijnlijk meer over haar kwabbige kin dan over jouw brede dijen. Bereid om lange uren op kantoor te maken, zelfs nadat de schoonmakers al naar huis gegaan zijn, is de Cactusbloem over het algemeen succesvol in het realiseren van haar doelen. Enthousiast en onbekrompen in slaapkameronderwerpen, wordt wel van deze bloem gezegd dat als ze volgroeid is, ze zo heet is als de middag in Texas.

vleesetende plant

Schorpioenen zijn intense personen die houden van extremen. En wat is er nou een extreme plant? Jep. Eentje die vlees eet. Oké nu klink dat wel heel heftig maar dat valt ook wel weer mee. De vleesetende plant is een tropische plant die zijn voedingsstoffen behalve uit de grond ook uit kleine dieren als insecten en spinnen haalt.

Chrysant: zelfbeheersing versus sterke emoties

Net als de bloem die bij je hoort, heb je als Schorpioen veel lagen. Denkt iemand je door te hebben, dan verras je met enigszins afwijkend gedrag, intense meningen en een vreemd gevoel voor humor. Eerlijkheid en openheid in anderen vind je erg belangrijke eigenschappen. Zelf blijf je graag enigszins mysterieus en zeg je graag dingen die anderen niet begrijpen. Puur voor de lol. Symbolisch staat de chrysant voor terugtrekking en ook jij bent graag op jezelf omdat je anderen dan niet lastig valt met je altijd kolkende emoties. Omdat je die zo goed kent in jezelf, herken je ze ook goed in anderen. Daarom klaar je in ongezonde situaties of moeilijke gesprekken vaak de lucht met een goed geplaatste en verdraaid wijze opmerking. Je bent het meest intense teken van de dierenriem en jou vertellen dat je moet relaxen of met de stroom meedrijven – of dat je wat vrolijker zou kunnen kijken – vind je belachelijk. Toch ben je je zeer bewust van je tekortkomingen en beheersing is je ding. Leer je dat op jezelf toe te passen vóórdat je geliefde, collega’s, familie en vrienden gillend bij je wegrennen, dan merk je al gauw dat veel mensen graag bij je in de buurt zijn. Gewoon, omdat je een gigantisch sterke persoonlijkheid bent. Groeien doe je door levenservaringen niet alleen te doorvoelen, maar er ook van te leren.

BOOGSCHUTTER

Paradijsvogelbloem

22 november – 21 december
Als het leven een pakket onkruidverdelger lijkt, verlicht de zorgeloze Paradijsvogelbloem zelfs de saaiste hoek in de tuin op een verrukkelijke manier. Open en vrijgevig, moedigt deze bloem anderen aan zich te realiseren hoe fantastisch ze eigenlijk zijn. Balancerend op een elegante stengel, reikt de Paradijsvogelbloem naar de hemel terwijl ze nadenkt over geestelijke en filosofische zaken – maar nooit lang en luid genoeg om een vervelend persoon te worden. In haar hart een wilde bloem, wordt de Paradijsvogelbloem aangetrokken tot bungy jumping, vrije val en andere extreme sporten. Ze is het gelukkigst met een ticket in de ene en een glas champagne in de andere hand. Deze gevatte persoon houdt van het verzamelen van ideeën, naar feestjes gaan en flirten. Zich niet bewust van de ambities van slijmerds en strebers op de zaak, gaat de Paradijsvogelbloem altijd uit van het beste in anderen – met vaak als onbedoeld resultaat dat hun gedrag verbetert. De Paradijsvogelbloem schept moed uit de deprimerende momenten van het leven. Eeuwige optimist, beschouwt deze bloem een ontslagaanzegging als een ticket naar de vrijheid. En ze krijgt daarin meestal gelijk.

gatenplant

Boogschutters zijn positief van aard en blijven altijd optimistisch. Ideaal in huis is daarom de gezellige gatenplant. De plant heeft opvallende bladeren die je gelijk in een tropische jungle doen wanen. Boogschutters kunnen dan misschien onverantwoordelijk zijn: deze sterke kamerplant heeft gelukkig maar weinig verzorging nodig.

Narcis: natuurlijke wijsheid in onhandig jasje

Als Boogschutter heb je veel invloed op de mensen rondom je en je bent gek op het bespreken van jouw filosofische ideeën. Tenminste: als je van mening bent dat de ander jouw hoog intelligente uitingen waard is. De narcis staat tenslotte symbool voor ijdelheid en je wilt graag goed overkomen. Dat lukt niet altijd, vooral niet als je, met een paar wijntjes te veel op – matigheid staat niet op je to do-lijstje – bulderend van het lachen keihard op iemands tenen staat. Je bent sowieso onhandig en laat vaak dingen, vooral als ze kostbaar zijn, stuk vallen. Toch bezit je ook een natuurlijk wijsheid en de mensen om je heen vertrouwen je sterke karakter. Je gevoelige kant deel je alleen met mensen die heel dicht bij je staan. Je vrij voelen is een directe levensbehoefte en ook binnen het huwelijk heb je veel ruimte nodig. Niet zodanig dat je graag lijfelijk met anderen wilt zijn, maar je houdt er wel een hele schare bewonderaars op na, met wie je regelmatig eet, naar de film gaat of sport. Vooral dat laatste is bij jou favoriet en als de ander zich ook nog met je prestaties kan meten, ben je vrienden voor het leven. Reizen, of dat nu letterlijk of figuurlijk plaatsvindt, hoort ook bij jouw teken. Zwerven door gebieden waarvoor een negatief reisadvies geld, prikkelt je.

STEENBOK

Chrysant

22 december – 19 januari
De adellijke Chrysant blijft volhouden lang nadat anderen hun kopjes hebben laten hangen en zijn weggekwijnd. Deze intelligente realist steunt op een houten steel van praktische kennis en het vermogen om langetermijnplannen te maken. De Chrysant is vaak zeer succesvol en uiteindelijk zelfs in staat zich de luxe te permitteren van diamanten en leren bankstellen. Zelf op en top kwaliteit, verafschuwt deze bloem goedkope namaak. De Chrysant moet er niet aan denken dat ze gezien zou worden met een Rolex van twee euro. Het kopen van een cadeau voor haar vorstelijke vrienden is een uitdaging voor haar – als alles mislukt, moet een boek, een antieke inktpot of een ontbijt in haar favoriete club voldoende zijn. Soms lijkt de mening van de Chrysant nogal kritisch, haar normen te veeleisend. Met behulp van een beetje goede wijn en muziek lukt het haar misschien om haar hoge inzet vrij te maken en een tijdje los te laten. De Chrysant is een loyale vriendin die vol bewondering een stap terug doet als frivolere bloemen net hun blaadjes zwaaien. Deze bloem is een goede luisteraar met een gefundeerde mening en geeft verstandig advies voor alle seizoenen.

slangenplant

Steenbokken zijn ambitieuze mensen die hun leven graag betekenis geven. Volgens Marino is er geen betere metgezel dan de slangenplant. Het is een van de makkelijkste kamerplanten die er is. De plant heeft weinig verzorging nodig en is in staat om in bijna elke omgeving te bloeien.

Anjer: ploeteraar met veel deugden

De bloem van toewijding en waardigheid hoort bij de Steenbok. Van nature ben je zeer gedreven en niet vies van hard werken, mits je de dingen op je eigen manier kunt doen. Als baas ben je streng, doch rechtvaardig en organisatorisch een kei. Vooral in tijden van crisis blink je uit. Dat je uit kostenoverweging rustig een paar maanden enkel witte bonen in tomatensaus eet, reken je tot een van je vele deugden. Je hebt de sterke wil anderen te overtuigen. Dat maakt je dat zeer koppig, conservatief en te serieus kunt overkomen en als anderen je daarmee plagen, kun je dagenlang mokken. Jouw ware glimlach komt vooral tevoorschijn tijdens het internetbankieren, als je ziet hoe je saldo weer eens is gegroeid. De anjer staat ook voor teleurstellingen en Steenbok krijgt van het leven soms harde lessen. Jouw sterke wil houdt je overeind en taai ploeter je voort en veert steeds weer terug. Jouw motto’s zijn ‘Zonder moeite geen gewin’ en ‘Voor niets gaat de zon op.’ Je vooruitziende blik is legendarisch en je was waarschijnlijk op jonge leeftijd al hard aan het werk voor je pensioenopbouw. Zodat je, als alle anderen aardappelpuree lepelen in het bejaardentehuis, een lange neus kunt trekken als je op je zeiljacht voorbij flitst terwijl een butler je hors-d’oeuvres voert.

WATERMAN

Orchidee

20 januari – 18 februari
De Orchidee floreert in een broeikas vol ideeën; ze is zeer begaan met de mensheid en is in staat anderen tot grote hoogten te inspireren. Niet beschadigd door bitterheid, overwint de slimme Orchidee moeilijke tijden. De Orchidee die beroemd wordt, straalt als ze in de belangstelling staat terwijl minder avontuurlijke planten groot ontzag hebben voor haar magische elegantie. Tegelijkertijd hunkert de Orchidee naar een wereld van innerlijk rust waar regenbogen beklommen kunnen worden en de ziel gekoesterd. Ongeacht haar adembenemende buitenkant, is deze bloem niet zo zelfverzekerd als ze lijkt. Een Orchidee-vriendin is attent en betrouwbaar, ze verzamelt een boeket mensen om zich heen die even radicaal en intellectueel zijn als zijzelf. Van nature wetenschappelijk aangelegd, heeft deze bloem een wereldlijke kijk en is nooit onverdraagzaam of bekrompen. Maar omdat de Orchidee haar tijd vooruit is, moet ze eraan denken om deze verbazingwekkende ideeën volledig te delen en om tactvol te blijven.

Orchidee: vreemde eend met aardige trekjes

Net als Waterman is de energie van de orchidee nieuwsgierig en inventief. Je bent goed in fantaseren en je droomt vaak van een ideale wereld waarin alles pais en vree is. Dat de realiteit er nogal eens anders uitziet, kun je maar moeilijk verkroppen en dus creëer je je eigen mysterieuze wereldje. Met veranderingen omgaan valt jou eigenlijk zwaar, en juist daarom daag je jezelf regelmatig uit en gooit in je eigen omgeving de boel om. Je eet voortaan alleen nog maar eieren en die grote kleerkast vertimmer je tot bedstee. Wil je partner er niet in mee? Dan slaapt hij toch op de bank? Je omgeving kijkt geamuseerd toe en mensen noemen je excentriek. Ondertussen weet jij precies waarmee je bezig bent. De orchidee fascineert en jij doet dat ook. Hoewel men je een beetje vreemd vindt, ben je een graag geziene gast op feestjes en partijen. Op je werk waardeert men je ook, want je kunt goed organiseren en maakt af waar je aan begint. De mensen van wie je houdt, verras je regelmatig met grappige, kleine attenties: door de voorpret zit je regelmatig in je eentje te schaterlachen. Uiteindelijk ben je een van de aardigste tekens van de dierenriem, mits je helemaal je eigen gang kunt gaan. Krijg je te veel tegengas, dan draai je op je hielen om. Uiteindelijk ben jij een vrije geest en je echte vrienden waarderen dat.

bladbegonia

Watermannen zijn mensen die zich onderscheiden van de rest en hun eigen weg zoeken. Een perfecte match met de bladbegonia. Want als er één plant is die anders is dan de andere is het de bladbegonia wel. Bij iedere bladbegonia is het een verrassing hoe de bladeren eruit zullen gaan zien. Denk aan fluoriserende roze bladeren met zilveren randen of een blad in meerdere tinten groen met roze stippen. Alles kan!

VISSEN

Klaproos

19 februari – 20 maart
De Klaproos gaat vaak regelrecht op verdwaald onkruid af. Deze meelevende bloem staat bekend om haar genegenheid en begrip, zelfs voor rupsen die dit niet verdienen. Als één van de meest artistieke bloemen, is de Klaproos een mystieke dromer. De inspiratie van deze gevoelige ziel ontspringt in fantasiewerelden. Als dromen worden gevormd naar de realiteit, hetzij door creatieve expressie hetzij door mensen te helpen, dan is het ware doel van de Klaproos vervuld. Sommige hybriden, zoals de opium-papaver, kunnen in de verleiding komen om te ontsnappen aan pijn en desillusie met behulp van verslavende middelen. Hun uitdaging ligt in het graven achter hun gevoelens van isolement en verdriet, om de innerlijke harmonie die alle levende dingen verbindt te ontdekken. De Klaproos is dol op uitspattingen, van exclusief eten en wijn tot twee uur durende hydrotherapiesessies in luxueuze gezondheidscentra. Ze geniet er ook van om de pracht en praal van het conventionele leven af te schudden om ongewone culturen te ervaren en volledig los te gaan.

geluksklavertje

Vissen zijn gevoelig, fantasierijk, en hebben een sterk intuïtief vermogen. De plant die het meest bij dit sterrenbeeld past is het geluksklavertje. Opvallend aan deze plant is het dag- en nachtritme. Na zonsondergang sluiten de bladeren zich, en ze gaan pas weer open als het licht wordt.

Waterlelie: filantroop met paars haar

Veel planten kunnen niet zonder water, maar de waterlelie leeft ervan. Water staat voor emoties en gevoelens en daar drijf jij op. Met je sterke intuïtie heb je het vermogen om allerlei ideeën en gedachtes die om je heen leven in je op te nemen, net zoals de waterlelie water absorbeert. Je trekt je gevoelens van anderen sterk aan en bent een klassieke romanticus. Soms ga je daarin een stapje te ver en kus je – maakt niet uit hoe oud je bent – de zoveelste pad omdat je denkt dat het een prins gaat worden. De realiteit bijt en dus creëer jij graag je eigen versie van ‘de waarheid’ en filtert alles wat ‘lelijk’ is uit je leven. Creatief ben je ook, je stelt bijvoorbeeld graag je eigen ‘kledinglijn’ samen die bestaat uit een ratjetoe van modellen, kleuren en stijlen die je allemaal door elkaar draagt. En je verschijnt rustig met paars haar op een personeelsfeestje. Op je werk kun je overigens met iedereen prima opschieten, al ben je niet de meest georganiseerde persoon en zal menigeen zeggen dat je zeuren tot kunst heb verheven. Met geld omgaan is ook lastig, je bent geneigd om iedere zielepiet die op pad verschijnt te sponsoren. Met geld van je baas. Jouw vriendenschare bestaat dan ook uit allerlei onooglijke lieden uit alle hoeken van de samenleving en je onderhoudt al jarenlang een warme briefwisseling met zware criminelen. Die overigens erg gek op je zijn, want je bent een kei in troosten en geruststellen.

RAM

Tijgerlelie

21 maart – 19 april
De Tijgerlelie is een natuurlijk leider en geboren om haar sporen na te laten, hetzij door plakkerige stuifmeeldraden of door roemrijke successen in de theaterwereld. In het boeket van het leven, streeft de Tijgerlelie ernaar grotere hoogten te bereiken dan andere bloemen en ze maakt absoluut indruk. Er is slechts één plaats geschikt voor deze levendige exhibitionist – namelijk: nummer 1. De energieke Tijgerlelie laat zelden haar kopje hangen, behalve misschien om vier uur ‘s ochtends nadat alle anderen hun blaadjes hebben opgevouwen voor de nacht en naar huis gegaan zijn. Moedig en vastberaden, verdedigt de Tijgerlelie hulpeloze madeliefjes, en ze blijft vechten voor een zaak lang nadat zielen op een slappere steel zich al uit de voeten gemaakt hebben. Ondanks alle kleur en show, kan de Tijgerlelie makkelijk gekwetst worden door onnadenkend gedrag en is ze de eerste die huilt bij Walt Disney films.

cactus

Mensen die geboren zijn onder dit teken zijn vaak erg ondernemend en laten sterke indrukken achter op andere mensen. Ze hebben een vurige en actieve energie. En dat past perfect bij de sterke en stabiele cactusplant. Of zou het betekenen dat rammen nogal prikkelbaar zijn?

Kamperfoelie: opvallende ondernemer met vlotte babbel

Zinnelijk en hartstochtelijk: de kamperfoelie is met zijn overdadige en spannende kleuren de bloem van de hartstocht. Romantiek is jouw middle nameen als je iets – of iemand – wilt, dan schakel je direct naar standje ‘flirt’. Jouw energieke en charmante houding maakt dat mensen zich snel tot je aangetrokken voelen. Net als de kamperfoelie die zich al slingerend verbindt met andere bomen en struiken, en bijen als een magneet aantrekt. Je hult je graag in opvallende outfits, bent dol op make-up en kiest daarbij graag lekkere geurtjes. Je vrienden- en kenniskring is bont en groot, je babbelt je schor en hebt met iedereen wel iets gemeen. Leren mensen je wat beter kennen, dan merken ze ook dat je het bluffen uitgevonden hebt. Je weet het allemaal goed te vertellen, maar is het nieuwtje ergens vanaf, dan snel je, onder het roepen van wat rake oneliners, enthousiast door naar het volgende project, anderen beduusd achterlatend. Beginnen is jouw ding, iets afmaken voor anderen, aldus Ram. Jij zet de grote lijnen uit en gaat daarna verder met pionieren. Van verhitte discussies geniet je zichtbaar en van zowel verbale als fysieke strijd groeit je zelfvertrouwen. Je bent nooit te oud voor judolessen!

STIER

Magnolia

20 april – 20 mei
Bij één soort Magnolia kan het tien jaar duren voordat ze bloeit. Maar als de bloemen dan eindelijk verschijnen zijn ze schitterend. Zo is ook de Magnolia persoonlijkheid bereid om te wachten op het beste. De Magnolia, de voorzichtige langetermijndenker, herkent kwaliteit en is over het algemeen te voorzichtig om afgezet te worden door opzichtige verkopers. Rustig en liefdevol, gedijt deze vlezige bloem goed in een rijk compost van huiselijke gemakken. Een luxe bed is heel belangrijk voor iemand die het begrip ‘uitslapen’ heeft uitgevonden. De Magnolia vindt het vreselijk als ze uit haar vertrouwde omgeving wordt gerukt en verplant naar een vochtige omgeving die bezaaid ligt met autodelen en hamburgerverpakkingen. Deze bloem apprecieert alle sensuele aspecten van het leven, van kunstgaleries tot aromatherapiemassages, en ze is over het algemeen een fantastische kok. De bloemblaadjes van de Magnolia zijn zelden gekreukt. Woede-uitbarstingen zijn zeldzaam – en gedenkwaardig.

Jadeplant

Stieren hebben over het algemeen een sterk doorzettingsvermogen en kunnen zich op een rustige manier door elk obstakel werken. De plant die hierbij past is een jadeplant (ook wel bekend als geldboom). Het is een sterke stabiele groeier die bloeit in afgelegen gebieden.

Klaproos: krachtige en bescheiden persoonlijkheid

Stieren zien er vaak robuust uit, maar zijn feitelijk fijnbesnaard, net als de klaproos. Genieten is jouw ding en men kan je net zo blij maken met een bonbonnetjes als met een grote slagroomtaart. Eten is absoluut jouw ding en afspraken met jou spelen zich vaak af in sterrenrestaurants of populaire lunchspots. Net als de klaproos lijk je in eerste instantie wat verlegen, maar innerlijk ben je taai en als mensen je beter leren kennen, blijk je een krachtige persoonlijkheid te zijn, die sterk en geduldig de meest heftige stormen doorstaat. Stier is vaak multi-getalenteerd en waarschijnlijk heb je een carrière waarin je oog voor detail en design goed van pas komt. Je loopt niet te koop met je gaven, vaak duurt het lang voordat je genoeg zelfvertrouwen hebt ontwikkeld en je werk gezien mag worden. Zelfs dan blijf je bescheiden en laat het werk liever voor zich spreken. Ondertussen genieten anderen van je allure en classy manier van doen. Alleen mensen die je beter kennen, weten dat je ook enorm graag maar wat rondhangt en voor je uit droomt een mijmert. En dat je, hoewel je graag iets voor anderen doet, ook erg graag ontvangt. Je gaat daarbij uit van het principe: ‘wie wat bewaart, heeft wat.’ Daarom ben je ook goed in sparen en besparen.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.