Deze liedjes gaan over iets helemaal anders dan je dacht

 

 

Bij heel wat bekende nummers denken we wel te weten waarover ze gaan. Meestal over de liefde … Of over het stuklopen van relaties. Maar soms zitten we er compleet naast. Lees verder en ontdek de verrassende betekenis van een aantal bekende songteksten.

man holding microphone in shallow photo

Photo by McKylan Mullins on Pexels.com

‘Every Breath You Take’ – The Police

Dé klassieker onder de verkeerd begrepen songteksten. Dit is géén romantische lovesong, maar een nummer over een bezitterige stalker. Zelfs zanger Sting noemt de inhoud van het lied sinister.

‘Slide’ – Goo Goo Dolls

Ook dit nummer klinkt als een liefdeslied. Maar het gaat eigenlijk over een tienermeisje uit een katholieke omgeving dat zwanger werd. Het meisje en haar vriend discussiëren over hun volgende stap: abortus of trouwen?

‘Wake Me Up When September Ends’ – Green Day

De videoclip liet heel wat mensen denken dat Green Day subtiele verwijzingen naar de oorlog in dit nummer stak. Maar eigenlijk werd het nummer geschreven ter nagedachtenis aan de vader van zanger Billy Joe Armstrong. Blijkbaar overleed Billy’s vader aan kanker toen hij nog een kind was.

‘Like a Virgin’ – Madonna

Dit lied gaat helemaal niet over het verliezen van je maagdelijkheid, zoals de titel doet uitschijnen. Het nummer werd geschreven door Billy Steinberg en vertelt hoe hij emotioneel getekend was na een mislukte relatie, maar daarna in een nieuwe relatie terechtkwam waarin hij zich ‘als nieuw’ voelde.

‘Poker Face’ – Lady Gaga

Deze hit heeft ook een betekenis die je niet meteen zou verwachten. Na heel wat giswerk rond de betekenis, gaf Lady Gaga zelf toe dat het nummer haar persoonlijke ervaringen met biseksualiteit beschrijft. Ze was samen met een man, maar fantaseerde over een vrouw. In die situatie kwam een pokerface natuurlijk goed van pas …

‘Summer of ’69’ – Bryan Adams

’t Is een sloeber, die Bryan Adams. Want ‘Summer of ’69’ gaat helemaal niet over iemand die met plezier terugdenkt aan de geweldige zomer van 1969. Bryan Adams gaf zelf toe dat het nummer over seks gaat. En dat is uiteindelijk best verrassend als je bedenkt dat hij in 1969 slechts 10 jaar oud was. De beste dagen van zijn leven moesten dus nog komen.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: