Dit zegt je haarkleur over jouw karakter (voor vrouwen)

Blondines zijn dommer, maar hebben meer lol. Een brunette is betrouwbaar en ietwat saai, en een roodharige is licht ontvlambaar en een femme fatale. Althans, dat zijn de stereotypes. Maar wat zegt de wetenschap hierover?

closeup photo of woman with brown coat and gray top

Photo by bruce mars on Pexels.com

Wat blijkt? Je haarkleur kan wel degelijk een bepaalde boodschap de wereld insturen. Benieuwd wat jouw lokken over jou vertellen?

Brunette
Zo zien anderen jou: aantrekkelijk, intelligent, professioneel

Hoewel verschillende studies aantonen dat blondines sneller worden aangesproken, worden dames met bruin of zwart haar vaker aantrekkelijk bevonden. Bovendien zouden ze ook intelligenter overkomen, en uit één studie die gepubliceerd werd in Psychology of Women Quarterly bleek zelfs dat vrouwelijke sollicitanten met een donkere haardos sneller worden aangenomen dan andere dames. Ben je op zoek naar een baan? Misschien toch een donkere kleurspoeling overwegen?

Blondine
Zo zien anderen jou: vriendelijk, gezellig, aanspreekbaar

Blondes have more fun, maar hebben het licht ook niet uitgevonden. Dat is als we de mythes mogen geloven. Zelfs de wetenschap onderschrijft dit: vrouwen met een lichte haarkleur zouden volgens anderen opener en vlotter, maar ook meer behoeftig zijn. Of dat nu echt waar is, mag je betwijfelen, want onlangs toonde ander onderzoek aan dat blondjes juist het slimst zijn. Denk maar aan sterke blonde vrouwen als presidentskandidate Hillary Clinton, zakenvrouw en auteur Martha Stewart en Yahoo! CEO Marissa Mayer.

Roodharige
Zo zien anderen jou: zelfverzekerd, succesvol, temperamentvol

Roodharige dames zijn vurig en het minst onzeker, althans: volgens anderen. Bovendien zijn vrouwen met een rode haardos over het algemeen erg succesvol. Uit onderzoek onder 500 vrouwelijke CEO’s bleek dat 4 procent van de dames rood haar had. Een verwaarloosbaar percentage, zou je denken? Integendeel! Bedenk maar eens hoe weinig roodharigen de bevolking eigenlijk telt.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.