Spaghetti Nights

Verslagje van de spaghetti avond bij mij thuis, voorbije zaterdag……..
Als het stil is aan tafel… Ja, dan is mijn avond geslaagd…
Als er voor de rest van de avond gelachen, gepraat, gedronken wordt, nieuwe vriendschappen ontstaan, dan ben ik een nóg gelukkiger man…

Ongeveer anderhalve maand geleden kwam er een oproepje van de beheerders naar een beetje ‘actieve medewerking’, wat dat ook moge zijn 😀, van activiteiten voor singles. Als we ideeën hadden…

 

Wat dus bij mij ontstond als een ‘crazy idea’, ‘laat me eens een mini-eventje doen’, groeide dus blijkbaar uit tot een leegkoop in de winkels van spaghetti. Het deed me plezier dat ‘mijn groepje’ redelijk snel volzet was, het deed/doet me eveneens plezier dat er veel mensen het idee genegen waren en zelf ook een spaghetti avondje organiseerden. Ik schat een 30-tal groepjes, aan gemiddeld misschien 6 personen… Een 200-tal mensen verlaten dus hun vertrouwde scherm, omgeving en komen buiten, leren nieuwe mensen kennen…

Vorige zaterdag begon bij mij misschien een beetje schuchter, met de eerste 2 dames die binnen kwamen. De schattigste van de 2 reeds aanwezigen kreeg vooral wat aandacht, ja Arthur dus 😁, maar de sfeer kwam vrij snel wat losser. Er werd apero gedronken, nog mensen kwamen er bij, er werd gelachen, en nog meer milliliters gedronken, de tongen kwamen al een beetje losser…
Terwijl de spaghetti saus stond te pruttelen in de oven werd na een tijdje een ‘voorstelronde’ gedaan. Zo wisten we uiteindelijk toch alle namen 😀 maar ook een beetje wat we graag doen, wat ons bezig houd…
De samenwerkende vennootschap die ontstond tijdens het serveren was mooi om zien, de stilte bij het verorberen was voor mij persoonlijk heel leuk om te horen 😀, de centimeters drank werden blijkbaar groter en groter 😂.
Diezelfde samenwerking kwam tevoorschijn bij het afruimen terwijl ik het dessert begon te, euh, bricoleren 😂. Opnieuw helpende handen… 👍🙏

Het eten was misschien niet perfect, de aanwezigheid van nieuwe, positieve mensen deed me veel deugd. En uiteindelijk draait het daar om…
Mensen met bagage, met een verhaal, met ervaringen…het interesseert en boeit me gewoon en ik vind het heel leuk om ‘(on)bekenden’ samen te brengen zodat er interactie ontstaat…

Bedankt iedereen voor de attenties, om mijn kookkunsten te durven trotseren, te helpen en er een leuke en gezellige avond van te maken. Hopelijk tot snel nog eens…
De aanwezige toppers waren: Kathleen, Michèle, Sophie, Ellen, Christel, Nancy, Werner, Patrick, Stefan, Peter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.