Hoe kun je zien dat iemand slecht is: 12 tekenen

De wereld zit vol slechte mensen; ze zijn zo slim, dat je misschien niet eens op tijd doorhebt dat je door een van hen beïnvloed wordt! Deze 12 waarschuwingstekenen kunnen je helpen om emotioneel misbruik te stoppen voordat het erger wordt.

man wearing blue cardigan and black trucker cap

Photo by Luis Quintero on Pexels.com

1. Ze verdraaien de waarheid

Schrik niet wanneer deze mensen de waarheid verbuigen, selectief zijn met informatie, dingen uit hun context halen en hun eigen verhaal creëren, voor hun eigen belang.

2. Ze houden belangrijke informatie achter

Deze personen zullen niet alleen belangrijke dingen geheim houden; als je erachter komt, zullen ze moeiteloos de schuld op jou schuiven omdat je geen vertrouwen in ze hebt gehad.

3. Ze liegen de hele tijd

Ook al kunnen ze liegen om er zelf beter van te worden, soms doen ze het ook gewoon voor de lol. Andere mensen zijn niet belangrijk voor ze, dus het kan ze niets schelen als ze daardoor anderen kwetsen.

4. Ze ontkennen de realiteit

Ze leven in een andere wereld dan jij en dit zal altijd voor wrijving zorgen omdat jullie de dingen anders zien. Terwijl jij de feiten kent, zien zij alleen hun eigen valse interpretaties.

5. Ze misleiden iedereen om hen heen

Deze mensen weten hoe ze alles op zo’n manier moeten zeggen dat jij je onprettig, dom of gehaat voelt. Elke interactie met anderen is alleen om hun eigen egoïstische doelen te bereiken en het manipuleren van je emoties is een van de manieren om controle over je te krijgen.

6. Ze tonen geen berouw

Slechte mensen voelen aan van welke vriendelijke mensen ze makkelijk misbruik kunnen maken. Ze zijn altijd bezig met te kijken wie de beste pionnen in hun spel kunnen zijn. Ze kunnen in hun eentje iemands leven ruïneren en geen spier vertrekken.

7. Ze vermijden hun verantwoordelijkheden

Omdat slechte mensen geen moraliteit kennen, vinden ze het niet verkeerd om alleen maar te doen wat ze zelf willen. Als ze onder vuur liggen, richten ze snel hun pijlen op iemand anders en keren ze anderen tegen degenen die hen iets verkeerd hebben gedaan.

8. Ze zijn manipulatief

Misschien denk je dat je slim bent, maar een slechte persoon ligt al op je voor. Het zijn koele en berekende machines die zich nooit laten verrassen.

9. Ze hebben bijbedoelingen

Als deze personen plotseling vriendelijk tegen je doen, geloof dan niet dat ze ten goede zijn veranderd. Emotioneel kwetsbare mensen zijn het beste doelwit; ze zullen aanbieden om je te troosten, zodat ze je vertrouwen later in hun eigen voordeel kunnen gebruiken.

10. Ze nemen je tijd in beslag

Slechte mensen denken dat het leuk is om problemen in het leven van een ander te creëren. Dit kan gebeuren door je af te leiden, je overstuur maken zodat je niet kunt werken of constant met je praten, terwijl ze weten dat je wel iets anders te doen hebt. Ze willen dat je faalt, zodat ze zich beter kunnen voelen over hun eigen prestaties.

11. Ze leiden een dubbelleven

Omdat deze mensen nooit eerlijk zijn, moet je niet verbaasd zijn als je indruk van zo’n persoon anders is dan die van anderen. Slechte mensen zijn kameleons, die zich continu aan hun sociale omgeving aanpassen om hun doelen beter te kunnen bereiken.

12. Het zijn controlefreaks

Omdat slechte mensen anderen als pionnen zien, kunnen ze geïrriteerd raken als je niet volgens hun plan speelt. Deze mensen zijn bezitterig en zorgen ervoor dat je het idee hebt dat je geen controle over je eigen leven hebt.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.