Welk dier is jouw GeboorteTotem?

Onze Westerse astrologie en de Moeder Aarde astrologie hebben als overeenkomst dat ze dezelfde maandindeling hebben. De Indianen werken met totem- of medicijndieren, dat zijn dieren die je als spirituele helper kunt zien. Kenneth Meadows heeft in zijn boek ‘Moeder Aarde astrologie’ de 12 Westerse astrologische dierenriemtekens gekoppeld aan 12 verschillende totemdieren.

calm daylight evening grass

Photo by Pixabay on Pexels.com

Totemdieren: Valk

Geboorte data
21 mrt – 20 apr

Aarde invloed 
De tijd van het ontwaken

Windstreek
Noord-oost

Element
Vuur

Persoonlijkheid

De Valk is actief, onderzoekend, avontuurlijk en krachtig. Hij heeft geduld en doorzettingsvermogen, maar is soms iets te onverdraagzaam en te egoïstisch.

Beschrijving

De Valk is de boodschapper van het dierenrijk, zijn kreet kondigt altijd een bijzondere gebeurtenis aan. De Valk is ook een scherpe waarnemer aan wie het kleinste detail niet ontgaat terwijl hij toch het overzicht houdt.

Het is belangrijk je huidige situatie van alle kanten te bekijken en dapper tegemoet te treden.

Totemdieren: Bever

Geboorte data
21 april -21 mei

Aarde invloed 
De groeitijd

Windstreek
Oost

Element
Aarde met vuur

Persoonlijkheid

De Bever is vindingrijk en werkt methodisch, hij is vastberaden, zakelijk en heeft doorzettings- en aanpassingsvermogen. Hij kan soms te star of te koppig zijn.

Beschrijving

De bever is een van de meest daadkrachtige dieren, hij is ijverig en bezit gemeenschapszin. Met zijn scherpe tandjes kan hij als het moet hele bomen vellen. Hij voelt de noodzaak om datgene wat tot stand is gebracht te behouden en te beschermen.

Bevers vertellen ons dat er soms gewoonweg niets anders opzit dan een plan te maken, de fundering te leggen en te werken naar de volgende stap.

Totemdieren: Edelhert

Geboorte data
22 mei – 21 juni

Aarde invloed 
De bloesemtijd

Windstreek
Zuid-oost

Element
Lucht met vuur

Persoonlijkheid

Het Edelhert is alert, vriendelijk, intellectueel en heeft humor. Hij kan zich goed concentreren en is sympathiek. Ook kunnen er wisselende stemmingen zijn en rusteloosheid.

Beschrijving

De boodschap die het hert ons brengt is er een van liefde en vriendelijkheid. Zijn gevlekte vacht laat ons zien dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen licht en donker of goed en slecht. De kracht van de liefde geneest de wonden van anderen.

Wanneer het hert verschijnt wordt je gevraagd van anderen te houden omwille van henzelf en daarmee ook hun zwakheden te respecteren. Laat alle verwachtingen varen, alleen de ware liefde kan wonden helen.

Totemdieren: Specht

Geboorte data
22 juni – 21 juli

Aarde invloed
De lange dagen tijd

Windstreek
Zuid-zuid-oost

Element
Water

Persoonlijkheid

De Specht is emotioneel en gevoelig, kwetsbaar en beschermend, fantasierijk en teder, intuïtief en vergevingsgezind. Soms onderhevig aan stemmingen en zelfmedelijden.

Beschrijving

De specht pikt en pikt en pikt, net zo lang tot er iemand op zijn kloppen reageert.

Het is nu tijd om wakker te worden, om te luisteren naar het bericht wat je gebracht wordt. Je hebt al meerdere malen een antwoord gekregen op die belangrijke vraag, en nu wordt het tijd er ook naar te handelen.

Totemdieren: Zalm

Geboorte data
22 juli – 22 aug

Aarde invloed
De rijpingstijd

Windstreek
Zuid

Element
Vuur met water

Persoonlijkheid

De Zalm is trots, energiek en enthousiast. De Zalm is grootmoedig en tolerant, rechtvaardig en creatief, maar soms ook arrogant en dominerend.

Beschrijving

De Zalm maakt lange reizen en al moet hij daarvoor tegen de stroom ingaan, hij keert altijd weer terug naar huis.

Wanneer je de Zalm ontmoet is het tijd om stil te staan bij je wortels, om je bewust te zijn waar je vandaan komt.

Totemdieren: Bruine beer

Geboorte data
23 aug – 23 sept

Aarde invloed 
De oogsttijd

Windstreek
Zuid-zuid-west

Element
Aarde met water

Persoonlijkheid

De Bruine Beer is praktisch, tolerant en optimistisch. Hij is bescheiden en punctueel, maar kan soms ook lui zijn, pietluttig of te sceptisch.

Beschrijving

Elke winter trekt de beer zich terug in zijn hol om alle ervaringen van het afgelopen jaar op zijn gemak te verteren. Hij begeeft zich in de Grote Stilte waarin alle antwoorden zijn te vinden.

De beer verschijnt vaak in je leven in tijden van verwarring en onrust. Kruip in je hol, stel je vragen, neem de tijd en luister.

Totemdieren: Kraai

Geboorte data
24 sept – 23 okt

Aarde invloed
De tijd van de vallende bladeren

Windstreek
Zuid-west

Element
Lucht met aarde

Persoonlijkheid

De Kraai is charmant en vriendelijk, idealistisch en romantisch, diplomatiek, tolerant en onpartijdig. Maar soms is de Kraai te goedgelovig of te onzeker en kan geen beslissingen nemen.

Beschrijving

Met veel kabaal waarschuwen kraaien elkaar als er onraad dreigt, en er ontgaat maar weinig aan zijn scherpe blik. In veel culturen wordt de kraai gezien als de hoeder van Kennis, van de Heilige Wetten.

Als de kraai verschijnt moet je opmerkzaam zijn, weet je zeker dat je begrijpt wat er om je heen plaatsvindt?

Totemdieren: Slang

Geboorte data
24 okt – 22 nov

Aarde invloed 
De vorsttijd

Windstreek
West

Element
Water met aarde

Persoonlijkheid

De Slang leeft intens, is impulsief en geheimzinnig en heel ambitieus. de Slang is vastberaden, maar soms ook erg koppig, jaloers en wantrouwend. Ook is de Slang creatief en heeft ze aanpassingsvermogen.

Beschrijving

De slang symboliseert de transformatie, de wedergeboorte. Wanneer de slang uit zijn eigen vel is gegroeid laat hij het achter.

Hoe zit dat met jou, ben je bereid je oude huid achter je te laten? Ben je bereid om mensen, relaties en andere zaken die geen plaats meer hebben in je leven los te laten?

Totemdieren: Uil

Geboorte data
23 nov – 21 dec

Aarde invloed
De lange nachten tijd

Windstreek
Noord-west

Element
Vuur met aarde

Persoonlijkheid

De Uil is joviaal en avontuurlijk, onafhankelijk en veelzijdig, enthousiast en optimistisch, een warme persoonlijkheid. Maar soms te heftig, tactloos en overdreven.

Beschrijving

De uil symboliseert wijsheid en helderziendheid en wordt in veel culturen ook de ‘nachtarend’ genoemd. Naast zijn buitengewoon goede zicht in het donker kan een uil ook uitzonderlijk goed horen, terwijl hij zelf geruisloos vliegt, en is daarom een van de weinigen die de geesten kan waarnemen.

Als de uil stilletjes in je leven vliegt wil hij je helpen om bepaalde dingen onder ogen te zien.

Totemdieren: Sneeuwgans

Geboorte data
22 dec – 20 jan

Aarde invloed
De tijd van de vernieuwing

Windstreek
Noord-noord-west

Element
Aarde met lucht

Persoonlijkheid

De Sneeuwgans is betrouwbaar en voorzichtig, ambitieus en volhardend, sociaal en efficient. Soms is ze ook pessimistisch en veeleisend voor anderen.

Beschrijving

De gans is de hoeder van de aardegebonden, persoonlijke droom. De geest van een gans kan een hoge vlucht nemen en grote afstanden afleggen.

Wanneer we de Sneeuwgans tegenkomen is het tijd bewuster om te gaan met onze dromen. Om ons af te vragen wat we willen bereiken op de langere termijn, om onze dromen helder te krijgen en gestalte te geven.

Totemdieren: Otter

Geboorte data

21 jan – 18 feb

Aarde invloed 
De reinigingstijd

Windstreek
Noord

Element
Lucht

Persoonlijkheid

De Otter is vriendelijk, onafhankelijk en onconventioneel. Hij is moedig, vindingrijk en alert. Maar soms is hij tactloos en te eigenzinnig.

Beschrijving

De elementen waarin de otter, aarde en water, leeft zijn vrouwelijke elementen. Nooit zal een otter een gevecht beginnen, want agressie en heftigheid zijn hem wezensvreemd.

De otter is nieuwsgierig en stapt onbevooroordeeld op anderen af, of brengt de dag vrolijk spelend met zijn jongen door.

Zo zou het voor jou ook moeten zijn: speels en ontspannen.

Totemdieren: Wolf

Geboorte data
19 feb – 20 mrt

Aarde invloed 
De tijd van de stormen

Windstreek
Noord-noord-oost

Element
Water met lucht

Persoonlijkheid

De Wolf is welwillend, grootmoedig en zachtaardig. Hij is gevoelig en sympathiek, creatief en intuïtief, maar soms niet zo erg praktisch.

Beschrijving

De wolf is een roedeldier, maar hij is ook heel goed in staat zichzelf te redden.

Wanneer de wolf verschijnt zou je aandacht moeten schenken aan de manier waarop jij deel uitmaakt van jouw ‘roedel’. Met andere woorden: het evenwicht tussen de behoeften van anderen en die van jezelf is verstoord, en daar moet je wat aan doen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.