8 Typische problemen van mensen die als kind niet genoeg liefde hebben gekregen

Over het algemeen zorgen verschillende factoren ervoor voor waarom mensen zijn zoals ze zijn. Iedereen is uniek, en dezelfde gebeurtenissen kunnen verschillende effecten hebben op twee mensen. Echter is het gebrek aan liefde tijdens de kindertijd verantwoordelijk voor een aantal problemen op latere leeftijd. Over het algemeen heeft iedereen zowel liefde als waardering nodig, vooral kinderen. Als liefde van jongs af aan ontbreekt, dan kan het onvermijdelijk tot problemen leiden. In dit artikel bespreken we die problemen.

shallow focus photography of man wearing black coat and black pants standing beside green trees

Photo by Sebastian Voortman on Pexels.com

Grenzen stellen is moeilijk!
Als een kind niet genoeg liefde krijgt, dan kan dat vaak zorgen voor een laag zelfbeeld op volwassen leeftijd. Het kan moeilijk voor ze zijn om “nee” te zeggen en hun grenzen te stellen over wat ze wel en niet willen of kunnen.

Je schuldig voelen als je aan jezelf denkt!
Eigenlijk is dit bij veel mensen het geval die zich schuldig voelen of een geweten hebben, wanneer ze hun eigen behoeften proberen te vervullen. Mensen die als kind niet veel liefde hebben gekregen, verwaarlozen vaak een deel van hun eigen behoeften. Ook geven ze anderen vaak voorrang en houden ze zich vaak in.

Het is moeilijk om open te zijn!
Als iemand in zijn of haar kindertijd nauwelijks liefde heeft gekregen, dan heeft hij of zij het hele leven problemen, omdat het moeilijk kan zijn om close zijn met andere volwassenen moeilijk kan zijn. Soms stellen ze zich voor bijna niemand open. Als iemand anders erachter probeert te komen wat er aan de hand is, dan trekken ze zich meestal terug. Want waarom zou iemand nu opeens geïnteresseerd in ze zijn als niemand ooit geïnteresseerd in ze was?

Vaak last van angst!
Mensen die als kind niet veel liefde hebben gekregen, zijn helaas vaak angstig of nerveus. Er zijn verschillende soorten angst die ze zouden kunnen ervaren, maar ze kunnen vooral last hebben van angst voor relaties. Het is belangrijk om te weten dat als ze er niets aan doen, de angst alleen maar erger wordt.

Problemen met zelfvertrouwen!
Iemand die zichzelf niet kan accepteren gaat er automatisch vanuit dat anderen dat ook niet kunnen. Iemand die in zijn of haar jeugd weinig liefde heeft gekregen, zal zich altijd afvragen waarom hij iets goeds wil doen voor anderen. Het is niet mogelijk om zelfvertrouwen te tonen.

Angst om afgewezen te worden!
Als je als kind te weinig aandacht hebt gekregen dan zorgt dit er bijna automatisch dat ze als volwassene bijna nooit anderen zullen benaderen. Vaak domineert de angst en denken ze dat ze niet leuk genoeg zouden zijn. Dit kan bewust of onbewust zijn.

Je voelt je eenzaam en afgesloten!
Als iemand in de kindertijd is verwaarloosd, dan heeft hij of zij vaak het gevoel dat hij of zij niemand heeft om mee te praten. Daarnaast kunnen ze ook geloven dat ze niet worden begrepen door anderen. Mensen die als kind niet genoeg liefde hebben gekregen, kunnen zich slecht openstellen voor anderen, omdat anderen moeilijk kunnen vertrouwen. In werkelijkheid lijkt het erop dat onze hersenen ons voor de gek houden, maar dat is niet eens zo vaak het geval. Het is eigenlijk een soort beschermingsmechanisme uit de kindertijd dat zorgt voor de wantrouw.

Blijven hangen in ongezonde relaties!
De misvatting dat ze geen beter leven hebben verdiend zorgt ervoor dat de mensen die als kind zijn verwaarloosd blijven hangen in ongezonde relaties. In principe weten deze mensen dat ze slecht worden behandeld en dat de relatie niet goed voor ze is, maar ze kunnen de relatie niet loslaten, omdat ze denken dat ze het verdienen.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.