Hoe beleef ik een goede one-nightstand?

Het doel van een one-nightstand is om een leuke, vrije ervaring te beleven. Omdat je mekaar niet kent, is het belangrijk om open te communiceren. Wees ook voorzichtig.

adult beauty body fashion

Photo by Pixabay on Pexels.com

Kies met verstand
Een one-nightstand heb je meestal met iemand die je niet goed kent, wat het moeilijk maakt om te weten of die te vertrouwen is. Baseer je daarvoor deels op je intuïtie en observeer aandachtig het gedrag van de persoon die je op het oog hebt. Reageert hij of zij op een bepaald moment erg kwaad, teleurgesteld of gefrustreerd, dan is dit doorgaans geen goed teken. Ben je in de mogelijkheid om achtergrondinfo over de ander in te winnen via kennissen, vrienden of zijn of haar Facebook-profiel, doe dat dan. Twijfel je eraan of je hem of haar voldoende kan vertrouwen, zie er dan vanaf. Langs de andere kant vermijd je best mensen uit je directe omgeving zoals bijvoorbeeld je buurjongen, de vriendin van je zus of exen van vrienden.

Draag zorg voor jezelf
Neem een aantal veiligheidsmaatregelen. Laat steeds aan minstens één iemand weten waar je naartoe gaat en met wie. Zorg ervoor dat je bereikbaar bent (via je gsm) en dat je weg kan als je dat wil. Je mag ook op elk moment nee zeggen, je bedenken of vertrekken. En vrij veilig.

Onder invloed
Waag je best niet aan een one-nightstand als je veel gedronken hebt of onder invloed van drugs bent. Je grenzen vervagen waardoor je meer risico’s neemt. Dit kan je in eerste instantie een fijn gevoel geven, maar het kan erg snel omslaan naar een situatie waarin je verder gaat dan je ooit had willen gaan. Bijvoorbeeld op seksueel vlak, maar nog vaker brengen mensen onder invloed hun eigen persoonlijke veiligheid in gevaar. Je zal ook eerder het condoom verkeerd gebruiken, of zelfs beslissen om geen condoom te gebruiken.

Wees duidelijk over verwachtingen
Is het je intentie om het bij die avond te houden, wees daar dan duidelijk over. Voel je dat de ander dit ziet als de start van een relatie, terwijl dit voor jou geen optie is, roep het dan een halt toe. Maak geen misbruik van een onduidelijke situatie. Wil je het nog open houden of uit deze ontmoeting meer kan vloeien, mag je dit natuurlijk ook zeggen.

Vertel wat je wil
Omdat je bij een one-nightstand mekaar seksueel nog niet kent, kun je maar beter vertellen of tonen wat je lekker vindt. Heb je een favoriet standje, of zin om een bepaalde fantasie uit te proberen, zeg het dan gewoon. Het geeft je de kans een beetje kinkier of sexier uit de hoek te komen. Een one-nightstand duurt maar één nacht, je kunt er dus maar beter zo goed mogelijk van genieten!

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.