Gezonde voordelen van paardrijden

Paardrijden is voor veel mensen een favoriete hobby en een prachtige combinatie tussen mens en dier, maar paardrijden is nog veel meer dan dat. Het kan namelijk ook een positieve bijdrage leveren aan uw gezondheid. Zo kan paardrijden zorgen voor onder andere de volgende gezonde voordelen:

  1. Het werkt stimulerend op de hersenfuncties. Om een paard goed te kunnen berijden is het belangrijk om zowel lichaam als geest goed onder controle te hebben en snel te anticiperen op bewegingen die het paard maakt. Daarnaast voelt een paard vaak haarfijn aan hoe uw mentale conditie is en kan hier weer op reageren. Paardrijden wordt dan ook vaak ingezet voor revalidatie of psychosomatische handicap
  2. Goede training van de spieren en hoge verbranding van calorieën. Door de actieve houding die je hebt op een paard gebruik je spieren waarvan je het bestaan soms niet eens wist. Het is een goede manier om juist deze spiergroepen te trainen. Door de actieve houding zorgt het paardrijden ook nog eens voor het verbranden van de nodige calorieën. Zorg wel dat u het paard altijd goed onder controle heeft. Dat de halsters goed gemonteerd zijn en dat het paard geen onverwachte bewegingen kan maken.
  3. Mentale ontspanning: Paardrijden kan zorgen voor een soort meditatief effect. Je bent volledig gefocust op je paard en hierdoor vergeet je de dingen om je heen. Hierdoor creëer je rust in je hoofd en in je lijf!
brown horse on field

Photo by Kaboompics .com on Pexels.com

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.