Waarom een huisdier goed is voor je mentale gezondheid

adorable animal baby basket

Kan jij ook niet zonder je trouwe viervoeter? Dan hebben we goed nieuws. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het hebben van een huisdier je niet alleen gelukkiger maakt, maar ook goed is voor je mentale gezondheid.

De voordelen van het hebben van een dier in huis zijn legio. Hier kwam je al te weten dat er bij gezinnen met huisdieren minder geruzied wordt. Eerder onderzoek wees ook al uit dat mensen met huisdieren vaker een lagere bloeddruk en hartslag hebben en minder risico lopen op hart- en vaatziekten dan mensen zonder huisdieren. Vooral de extra beweging en de stress die je beste vriend wegneemt, zouden voor die gezondheidsvoordelen zorgen.

Nu hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt dat huisdieren ook je geestelijke gezondheid kunnen verbeteren. Zo zouden ze in bepaalde gevallen de ideale therapie zijn tegen gevoelens van angst, eenzaamheid en onrust. En hoewel de studies klein zijn, is dit resultaat veelbelovend voor de toekomst van creatieve therapieën bij mensen met mentale gezondheidsproblemen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.