Leugentjes om bestwil die we allemaal wel eens vertellen tijdens het (online) daten

man and woman sitting on bench

Ah, daten. Als er een onderwerp is dat wat stress met zich meebrengt, is het dit wel. Een goede indruk maken op je nieuwe vlam is o zo belangrijk. Vaak komt een leugentje om bestwil dan al sneller piepen dan we eigenlijk zouden willen. Dating app Once zette de meest herkenbare op een rij.

1. “Ik rook echt bijna nooit.”

“Alleen als ik stress heb. Of een drankje op heb. Eigenlijk ook weleens zonder drankje. En af en toe doordeweeks.” Veel mensen knappen af op rokers en dat is haast algemene kennis. Daarom minimaliseren velen hoeveel ze exact roken.

2. “Dit heb ik helemaal zelf gemaakt!”

Vrij vertaald: ik heb zelf het pakje cakemix opengescheurd, er boter en eieren aan toegevoegd en het daarna zelf in de oven gezet. Best wel knap. Je nieuwe vlam omverblazen met kookkunsten die je eigenlijk niet bezit? Het kan, en wel dankzij kant-en-klare maaltijden. Hoezee!

3. “Ik sport 3 a 4 keer in de week.”

Je wilt natuurlijk niet overkomen als een onsportieve slungel. Je hebt tenslotte ook één keer welgeteld 3 minuten die Body Challenge gedaan, dat telt, toch?

4. “Ik luister naar allerlei muzieksoorten.”

Liever vaag blijven dan uitkomen voor het feit dat je onder de douche keihard met Justin Bieber meeblèrt. Jouw echte muzieksmaak ontdekt de ander wel op een later moment, tijdens een roadtrip of op zondagmorgen bijvoorbeeld.

5. “Ik kan echt goed met geld omgaan.”

Wetende dat je die Zalando-facturen van twee maanden geleden natuurlijk nog moet betalen. Ohja, en dat je wekelijks je spaarrekening plundert om dure sushi te bestellen.

 

Bron

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.