Sapio-seksueel: de aantrekkingskracht voor intelligentie

Sapio-seksualiteit is het concept dat wordt gebruikt om te verwijzen naar mensen die intelligentie beschouwen als de belangrijkste factor van seksuele aantrekking. De oorsprong van dit woord komt van het woord “sapiens”, wat wijs of geoordeeld betekent. De sapiosexual zijn emotioneel gehecht aan nieuwe stimuli en besteden weinig aandacht aan wat zij beschouwen als herhalend. Het zijn mensen met een kenmerk dat persoonlijkheidspsychologie definieert als openheid voor ervaring.

person holding string lights photo

Photo by David Cassolato on Pexels.com

Precies daarom worden ze, in verleiding, vooral aangetrokken door de gesprekken die de geest openen.

Deze activering, die in eerste instantie alleen mentaal is, eindigt op andere niveaus, zoals het fysieke, affectieve en erotische. Dit fenomeen kan beide geslachten omvatten, dat wil zeggen, het kan gebeuren met vrouwen en mannen. Hoewel ze schatten dat het vaker voorkomt bij vrouwen of meer wordt aangetoond door hen, omdat ze niet zo visueel zijn als mannen en andere stimuli nodig hebben om verliefd te worden. “Voor een sapiosexueel persoon is een opmerkelijke intelligentie de belangrijkste factor in het spel van verleiding.”

Sapio-seksueel: erotische intelligentieDe psychiater Lister Rossel betoogt dat de hersenen het belangrijkste geslachtsorgaan zijn, nog voor de huid en geslachtsorganen. Aan de andere kant is de seksuoloog Emma Ribas van mening dat de verleiding door het intellect meer kwaliteit aan de relatie toevoegt, omdat intelligence de intelligentie een verlangen wekt dat spoedig naar het fysieke niveau wordt vertaald.

Voor de sapiosexual verandert het gesprek in een seksueel spel met twee geesten. Ze houden van de verrassingen en het onverwachte. Ze laten vaak ruimte voor het verlangen om op te duiken en weten hoe ze het mysterie moeten doorstaan. Het laatste is erotische intelligentie.
Welnu, aantrekking tot intelligentie kan ook enig gevaar met zich meebrengen, vooral bij mensen die onzeker zijn of een laag zelfbeeld hebben. In deze gevallen kunnen afhankelijkheidsrelaties worden vastgesteld als gevolg van de devaluatie die mensen met een laag zelfbeeld van zichzelf hebben. Ze bewonderen wie ze geloven dat ze slimmer zijn, omdat ze zelf denken dat ze dat niet zijn. “De geslachtsdelen zijn grotendeels afhankelijk van ons brein.”

Liefde vinden binnen

Sociale netwerken geven onder nieuwe lexicale paradigma’s meer zicht op concepten die al lang geleden bestaan. Volgens de socioloog Francesc Nuñez is het zoeken naar labels om relaties te definiëren niet iets nieuws, maar een menselijke behoefte om te werken met stereotypen en vooroordelen die ons leiden in het sociale leven.In deze zin is
sapio-seksueel een van de termen die in de mode is om een ​​omstandigheid te beschrijven die altijd al heeft bestaan: seksuele aantrekking voor de intelligentie van de ander.
Hoewel de term nieuw is, is de relatie tussen intelligentie en geest als factoren van aantrekking tussen mensen dateert uit de teksten van de filosoof Plato in 380 voor Christus

 

De sapiosexual wordt verleid door woorden. Ze houden van goede gesprekken en stimulerende dialogen die hen in staat stellen te ontsnappen aan frivoliteit, liefde vinden in elkaar. Omdat het echter sapio-seksueel is, betekent dit niet dat de persoon andere parameters zoals het fysieke of de persoonlijkheid van de ander niet in overweging neemt. Het kan ook zijn dat deze mensen de intelligentsia van de ander onbewust interpreteren als een veiligere, stabielere relatie. Op de een of andere manier associëren ze intelligentie met goede vastberadenheid en bescherming in de relatie.

Sapioseksualiteit is een extra aspect dat moet worden opgenomen, samen met de rest van de criteria die we gebruiken om te kiezen met wie we graag zouden willen zijn. Zeker, als we meer tijd met een persoon willen doorbrengen, is het beter dat ze interessante gesprekken toevoegt en in staat is om het mysterie en de wens te bewaren. “Liefde is als een gradatieschaal die begint met de schoonheid van het lichaam, om vervolgens de ideeën en de mensen te benaderen die een bevoorrechte intelligentie vertonen.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.