Eeuwige trouw duurt gemiddeld 15,7 jaar

man kissing woman s right hand

15,7 jaar: zolang hebben Belgen die scheiden het gemiddeld bij elkaar uitgehouden. Dat blijkt uit de jaarlijkse echtscheidingsstatistieken van FOD Economie. 24.872 huwelijken in ons land liepen in 2013 op de klippen.

Een positieve tendens, want vijf jaar eerder tekenden we nog een piek op van 36.366 koppels die hun trouwring voorgoed uitdeden. We scheiden dus minder dan vroeger, al trouwen we ook minder. In 2013 waren er met 37.854 huwelijken 10,3 procent minder huwelijken dan in 2012.
40 tot 45 jaar oud en getrouwd met uw eerste liefde? Dan betreedt u de gevarenzone, want dat is de gemiddelde leeftijd waarop mensen hun eerste huwelijk vaarwel wuiven. Nog zo’n statistisch weetje: voor een tweede of volgende huwelijk ligt de leeftijd tussen de 45 en 50 jaar.

Belgen die scheiden, doen dat gemiddeld na 15,7 jaar huwelijk. Een piek in het aantal echtscheidingen tekent zich duidelijk af tussen het derde en zevende jaar huwelijk. ”‘The seven year itch’ is geen Amerikaanse mythe, maar bestaat echt”, aldus advocaat-bemiddelaar Arvid De Smet, gespecialiseerd in echtscheidingszaken. “De tijden zijn veranderd: de Belg ziet het huwelijk niet meer voor de eeuwigheid, maar als een tijdelijk verbond.”

 

Bron

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.