Beste openingszinnen voor mannen

We kennen ze allemaal: openingszinnen worden gebruikt om een meisje aan te spreken dat je leuk vind, maar inspiratie kan je soms in de steek laten. Daarom, mijn beste vriend, heb ik speciaal voor jou een lijst samengesteld met de beste openingszinnen ooit! Of het nu gaat over een aanspreking in een bar of club, of online op facebook, tinder of een andere datingsite… Dit is een lijst met de beste openingszinnen voor mannen om op meisjes te gebruiken. Geniet ervan, want er zitten enkele leuke, grappige en originele knallers tussen. De volgende aanspreking wordt alvast een eitje!

man wearing maroon collared shirt

Photo by Doug Bolton on Pexels.com

De beste openingszinnen voor in een bar of club:
Er zijn verschillende manieren om een vrouw aan te spreken in een bar of club, je hebt indirecte openingszinnen, waarbij je het meisje een vraag stelt zonder meteen je intentie duidelijk te maken. Je kan ook gaan voor een directere aanpak, waarbij je meteen duidelijk maakt waarom je naar het meisje bent toegestapt (namelijk omdat je ze leuk / knap vond). Deze soort van opener straalt veel zelfvertrouwen uit, maar het allerbelangrijkste is dat je CONGRUENT bent in wat je zegt. Een openingszin moet op de juiste manier worden overgebracht, de woorden zijn een bijkomstigheid. Laten we enkele voorbeelden overlopen van indirecte en directe openingszinnen die ik vaak hoor of zelf gebruik en die zeker bij een groot deel van de vrouwen in de smaak valt.

Indirecte openingszinnen:
Het is vandaag mijn verjaardag! Geef me 3 zoenen!
(Bij een groep die je totaal niet kent) Ik ben er eindelijk geraakt, er was veel file op de baan. Hebben jullie al iets voor mij besteld?
Je hebt stralend witte tanden. Welke tandpasta gebruik je?

Directe openingszinnen:
Hey, mijn naam is […] Ik vind je een mooie vrouw
Ik vond je wel iets interessants hebben dus ik dacht ik stap even op je af om te kijken of dat ook echt zo is.
Hey, ik heb een nieuwe profielfoto nodig voor facebook (neem haar vast en pak je smartphone boven)

Fysieke openingszinnen:
(Strek je hand uit en trek het meisje naar je toe) Hey, ik ben […] Laten we een dansje doen!
(Draai het meisje rond haar as) Jij en ik, wij zouden een mooi koppel vormen!
Het is knuffeldag vandaag. GROEPSKNUFFEL!

Beste openingszinnen Facebook:
Openingszinnen voor facebook kan je gebruiken indien je bevriend bent met een meisje die je ergens hebt ontmoet (vb: tijdens het uitgaan of sporten) op facebook en je wilt terug contact met haar aanhalen. Facebook kan best niet worden gebruikt om onbekende mensen te sturen, dit gaat weinig goede reacties krijgen.

 1. Proficiat! Je bent nu officieel lid van de groep der gelukkigen die met mij bevriend is. Enkele woorden van dank voor deze gunst?
 2. Het was een aangename ontmoeting IRL. Ik heb 1 regel: je mag me slecht 1x porren per dag. Is dit duidelijk?

Het doel van deze openingszinnen is om terug een gesprek op gang te krijgen, om dan zo snel mogelijk over te gaan op een afspraak. Na je openingszin kan je dingen aanhalen die je samen hebt gedaan tijdens dat je elkaar ontmoet hebt, maar de regel is: hou het KORT en TO THE POINT. Vraag wat haar plannen zijn voor deze week en stel een activiteit voor aan haar dat je samen kan gaan doen, dat je zelf leuk vind.

Beste openingszinnen Tinder:
Deze datingapp is zo populair, zeker onder jongeren, dat we een speciale column gaan wijten aan leuke openingszinnen die je kan gebruiken op Tinder. Om een meisje op date te krijgen via Tinder is het vooral belangrijk dat je origineel uit de hoek kan komen, zodat je je onderscheidt van andere mannen die steeds dezelfde, saaie openingszinnen gebruiken als ze met iemand worden gematched. Dus als je Tinderprofiel en foto’s op punt staan, dan kan je deze openers gebruiken om het gesprek te starten:

 1. Hoe voelde je je toen je mijn fantastische Tinder profiel opende?
 2. Op je eerste foto zie je eruit als een (iets negatiefs), maar volgens mij ben je echt een (iets positiefs)
 3. Dag vreemdeling…
 4. Blijkbaar heb je wel goede smaak, (naam)
 5. Wat een toeval, ook een (iets dat je gemeenschappelijk hebt op je profiel)!
 6. Wat ook zeer populair is, zijn de “meme’s” om een gesprek te openen, je zult ze alvast wel kennen. Een originele manier om met een meisje een gesprek te voeren is door enkel te chatten met haar aan de hand van “meme’s”. Het is ook gewoon een leuke manier om een gesprek te openen.

Beste openingszinnen datingsite:
Er zijn nog tal van andere datingsites die op dezelfde manier werken als tinder, dus ook hiervoor hebben we de nodige openingszinnen klaar staan. De openingszinnen die je voor Tinder gebruikt kan je ook gebruiken voor andere datingsites, maar hier is nog wat extra inspiratie om een gesprek te starten:

 1. Je profiel spreekt me aan maar ik twijfel toch. Wie ben jij?
 2. Jij en ik, dat wordt iets speciaals. Net een match made in heaven!
 3. Eindelijk iemand die goed kan (noem een kwaliteit op dat ze op haar profiel heeft staan)!
 4. Met het toepassen van deze openingszinnen zal je succes en eerste indruk bij de vrouwen in grote mate toenemen. Nu is het belangrijk de voorbeelden te gebruiken in de praktijk, dus haast je naar dat feestje of naar het profiel dat je leuk vond en zet ’em op! Zelf gecoacht worden voor betere resultaten?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.