Chocolade is echt gezond, zeker tijdens de wintermaanden

heart shaped chocolates

 

Chocolade maakt gelukkig. Dat wordt bij hoog en laag beweerd door zoetebekken én wordt nu ook bevestigd door de wetenschap.

Volgens onderzoekers van de Duitse Maarten Luther-Universiteit (MLU) en het Max Rubner-Institut werkt chocolade uitstekend tegen de winterblues. Ze hebben ontdekt dat cacaobonen, cacaoboter, cacaopoeder en pure chocolade een bron van vitamine D2 zijn, iets waar we tijdens de wintermaanden allemaal nood aan hebben.

Dat zegt ook voedingsdeskundige Gabriele Stangl van het MLU. “Veel mensen raken moeilijk aan genoeg vitamine D. Dat probleem wordt tijdens de winter alleen maar groter.” Door het gebrek aan zonlicht loop je immers snel een vitamine D-tekort op, dat behalve voor chagrijnige gezichten ook voor een wankelend immuunsysteem zorgt.

Nog volgens Stangl krijgen mensen zowat 90% van hun vitamine D van de zon. Met de juiste voedingsmiddelen kan je de voorraad vitamine D wel aanvullen. En één van die voedingsmiddelen is dus pure chocolade. Het is niet echt een verrassing, maar melkchocolade en witte chocolade bevatten al heel wat minder vitamine D.

Stangl waarschuwt nog dat het géén goed idee is om a volonté van de lekkernij te eten, maar af en toe een reepje kan dus geen kwaad. Andere voedingsmiddelen die een handje kunnen helpen: vette vis zoals tonijn of sardientjes, yoghurt, melk, kaas, eieren en appelsiensap.

 

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.