25 dingen die je kunt doen tijdens een regenachtige dag

Het regent pijpenstelen en de lucht is grijs, bah! Je moet gewoon naar je werk en naar school gaan, maar wat doe je erna in je vrije tijd? Wat kan je doen als het regent? Het zou zonde zijn om binnen te blijven zitten en te klagen over de regen, want de komende paar dagen zou je dan niet meer de deur uit kunnen gaan. De komende week (en misschien zelfs langer) blijft het grauw en grijs. Wij zijn ook minder actief, fit en vrolijk op dagen zoals deze, maar laten wij daar eens verandering in brengen. Wij delen in dit artikel 25 dingen die je kunt doen tijdens een regenachtige dag en dit zijn ook meteen 25 redenen om je vrije dagen/uren niet te laten verpesten door het slechte weer. Haal meer uit die dagen! Lees je mee?

photo of woman wearing white long sleeved shirt and blue jeans holding black umbrella
Photo by mentatdgt on Pexels.com

25 dingen die je kunt doen tijdens een regenachtige dag

1. Samen toffe regenkleding shoppen in een webshop, zodat je de volgende keer fashionable de deur uit kunt gaan zonder te klagen.
2. Naar de bioscoop met jouw date
3. Naar een overdekt winkelcentrum (wat een uitvinding!)
4. Een museum bezoeken
5. Een uitgebreid (en complex) recept bereiden zoals macarons (houd je van de straat)

6. Of wat dacht je van UNICORN CUPCAKES? Wie herinnert zich dit recept uit 2012?
7. Zelf maskertjes maken met actieve kool of een fruitenzym masker. Vervolgens opdoen met jouw date 😉
8. Naar de sauna, spa of schoonheidsspecialiste #TreatYoSelf
9. Netflix & chill
10. Een massage boeken voor twee (of elkaar masseren als je elkaar al wat kent)

11. Zelf een pedicure en manicure dagje organiseren thuis, wat dacht je van bloemen nail-art of schattige strikjes en een date uitndigen 😉 Ook mannen kunnen hiervan genieten.
12. Pas je kledingkast en make-up hoekje aan op het seizoen! Trek al die wintertruien eruit en maak plaats voor die zomerse topjes. Zo kan je meteen zien welke items je nog nodig hebt (en onthoud, na regen komt weer vollebak zonneschijn!). Passen wat wel en nog niet past … wie heeft hier niet graag wat hulp bij.

13. En als je dit gedaan hebt, richt dan je kast in met de marie kondo techniek. Wie weet wil jouw date dit wel leren kennen 😉

14. Dat ene boek eindelijk uitlezen (het liefst voor het raam met een dekentje, lekker cliché). Want wat is nu leuker dan met twee een boek lezen en elk om beurt wat chocolademeldk voor elkander zetten.
15. Vermakelijke blog-verhalen online lezen zoals Mr. Wrong of avonturen geschreven op de blog RedHothead. Elk met een tablet en elkaar tips geven 😉

16. Op zoek gaan naar bestemmingen waar het nooit regent en meteen een reisje voor twee boeken
17. Je fotografie skills verbeteren door te oefenen met weinig licht en druppels op de lens. Samen foto’s trekken of één fotograaf en één model 😉
18. Je Instagram feed updaten door mooie flat-lays te schieten!
19. Naar de sportschool! yeh we said it.
20. Een leuke D.I.Y. van ons uitvoeren zoals: Lace-up flats / PLL cut-out tee / tas of etui (zonder naald en draad)

21. Naar de dierentuin of het aquarium of naar een overdekte speelhal!
22. Thuis een feestje organiseren en klaar staan voor je vrienden en vriendinnen met warme handdoeken en soep. Dan hebben ze geen reden om niet op te komen dagen!
23. Oneindig veel youtube videos bekijken (van ons natuurlijk!)
24. Een momentje pakken om stil te staan bij wat je hebt, positive thoughts only! Jij bepaald uiteindelijk je eigen humeur en als je vrolijk en positief nadenkt valt die regen heus wel mee 😉 Met twee mediteren en bezinnen.
25. Niet bij de pakken neerzitten en gewoon de deur uitgaan en doen wat je oorspronkelijk ook maar van plan was met de date. Je bent niet van suiker, niets kan jou stoppen! Het bos is dan ook zo mooi in de regen.

Belgiëis eenmaal een regenachtig kikkerlandje en waarschijnlijk telt de zomer meer regenachtige dagen dan zonnige dagen. Je kunt erover gaan klagen of je kunt er wat van maken. Pak deze lijst er dan ook zeker bij als je even geen raad weet met het weer. Ook is deze lijst ontzettend handig om erbij te pakken als je op reis gaat, want ook in het buitenland zul je een goede stortbui meemaken! Wat er ook gebeurt, probeer vrolijk te blijven want het is uiteindelijk maar regen.

Ga jij ervoor zorgen dat de regen jou niet chagrijnig maakt? Van welke activiteit ga jij gebruik maken?

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.