Met deze woorden op je dating-profiel heb je de meeste kans op een date

ok al beweer je van niet, looks zijn absoluut het eerste waar je op let als je online op zoek bent naar een date. Daarnaast is het ook belangrijk welke woorden iemand gebruikt om zichzelf te omschrijven. Er is echter een lijstje van woorden die het beste aanslaan én natuurlijk een kleine verzameling van woorden die je beter niet kunt gebruiken.

four people holding mobile phones

Photo by rawpixel.com on Pexels.com

De Britse datingwebsite eHarmony deed even geleden een onderzoek bij meer dan 12.000 profielen van hun site, waarbij ze wilden ontdekken wat men tegenwoordig zoekt in een potentiële partner. Er werd daarbij gekeken naar de woorden die gebruikt werden door de eigenaars en eigenaresses van de profielen om zichzelf te beschrijven en hoeveel berichtjes deze mensen ontvingen.

Uiteraard is het een beetje anders in het Nederlands en vertalen niet alle woorden naar de precieze betekenis in het Engels, omdat het onderzoek is uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk. De volgende eigenschappen scoren het hoogst op je datingprofiel, waarbij het percentage staat voor het aantal berichtjes dat iemand meer of minder kreeg door het desbetreffende woord te gebruiken.

De top 10 beste woorden op datingprofielen van vrouwen:
1. Ambitieus (+48%)
2. Opmerkzaam (+46%)
3. Lief (+33%)
4. Hard werkend (+32%)
5. Bedachtzaam (+28%)
6. Fysiek fit (+21%)
7. Creatief (+19%)
8. Rationeel (+19%)
9. Spontaan (+19%)
10. Energiek (+18%)

De top 10 beste woorden op datingprofielen van mannen:
1. Fysiek fit (+96%)
2. Opmerkzaam (+51%)
3. Spontaan (+45%)
4. Extravert (+44%)
5. Optimistisch (+39%)
6. Intelligent (+35%)
7. Gepassioneerd (+32%)
8. Liefhebbend (+29%)
9. Welbespraakt (+24%)
10. Ambitieus (+23%)

 

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.